Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 25

Kelios paprastos taisyklės, kaip apsisaugoti nuo arterinio kraujospūdžio sumažėjimo

Ne mažiau kaip 8-9 valandų miegas yra gyvybiškai būtinas visiems hipotonikams, jų normalios gyvybinės veiklos palaikymo pagrindas. Tokia yra apsauginė žmonių su sumažėjusiu kraujospūdžiu reakcija.

Sergantys hipotonija turi mokėti taisyklingai atsikelti. Kai žmogus miega, jo kraujas susitelkia skrandžio srityje (kepenų, žarnyno, blužnies), ir atsiranda santykinis smegenų aprūpinimo krauju nepakankamumas. Jei tokioje situacijoje hipotonikas staigiai atsikelia, jis gali prarasti sąmonę. Todėl atsibudus reikia truputį pagulėti, atlikti nedidelę mankštelę gulint, paskui atsisėsti lovoje, pasėdėti nenukabinus kojų. Paskui nuleisti kojas nuo lovos ir vėl pasėdėti. Keltis atsiremiant į kėdę, kuri turi stovėti prie lovos.

Medikamentinis hipotonikų gydymas apima skiriamas bendras stimuliuojančias priemones. Nuo galvos skausmo, nemalonių pojūčių širdies srityje, sąnarių ir raumenų skausmų skiriamas kofeinas kombinuotų tablečių sudėtyje, pavyzdžiui, citramono. Ilgalaikiam gydymui naudojamas enerionas, encefabolis, tanakanas.

Žmonės su sumažėjusiu kraujospūdžiu privalo išmokti aktyviai ilsėtis - plaukioti ar užsiimti tokiomis sporto šakomis, kurioms nereikia didelių fizinių krūvių. Taip pat naudinga pasigydyti sanatorijose.

Hipotoniko meniu

Gydytojai pastebėjo, kad arterinis kraujospūdis dažnai sumažėja tiems, kurie valgo nereguliariai. Dideli tarpai tarp valgymų sukelia žymius cukraus kiekio kraujyje svyravimus. Tai, savo ruožtu, nepalankiai atsiliepia kraujagyslių tonusui. Todėl svarbiausia hipotoniko taisyklė -valgyti reguliariai, bet po truputį. Kategoriškai nerekomenduojamos dietos, skirtos greitai atsikratyti nereikalingo svorio.

Koreguoti savo arterinį kraujospūdį su mityba įmanoma. Reikia tik tinkamai pasirinkti produktus.

Daugybei hipotonikų padeda kava. Jei ją toleruojate, tai būtent nuo puodelio žvalumo suteikiančio aromatingo gėrimo reikia pradėti dieną. Geriau tinka ne tirpi, o natūrali kava. Geriau gerti kavą be pieno ir cukraus - poveikis bus geresnis. Tačiau šis gėrimas stipriai stimuliuoja skrandžio sulčių gamybą, todėl, jei yra kokių nors skrandžio ir virškinimo trakto veiklos problemų, kavą rekomenduojama gerti su grietinėle. Tačiau perdėtas kofeino turinčių gėrimų vartojimas gali sukelti pripratimą ir net psichinę priklausomybę. Tokiu atveju, norint padidinti arterinį kraujospūdį ir gyvybinį tonusą, jau nebepakaks vieno puodelio kavos ar energinio gėrimo skardinės. Tačiau kofeino perteklius gali sukelti rankų drebulį, širdies ritmo sutrikimus, nemigą. Todėl rekomenduojama apsiriboti vienu-dviem puodeliais kavos per dieną. Jei organizmas kavą toleruoja blogai, galima gerti stiprią juodą arbatą.

Seniai žinoma, kad arterinį kraujospūdį didina sūrūs patiekalai. Druska sulaiko organizme vandenį, ir skystis lieka kraujagyslių tinkle, ir kraujospūdis laikosi daugmaž normalus. Daug hipotonikų intuityviai jaučia druskos “naudingumą” savo organizmui ir mėgsta silkę, sūrį, kitus produktus, turinčius daug natrio chlorido.

Jaunų merginų ir moterų hipotonija gana dažnai susijusi su anemija. Todėl joms rekomenduojama vartoti daugiau geležies turinčių produktų: mėsos, kepenų, grikių, špinatų, obuolių, graikinių riešutų, granatų.

Gyvybinį tonusą padeda pakelti ir produktai, turintys vitamino C: citrusiniai vaisia, erškėčiai, juodieji serbentai, šaltalankiai, petražolių žalumynai ir krapai.

Liaudies medicinos paslaptys

Kraujospūdžiui stabilizuoti liaudies medicina rekomenduoja kasdien išgerti stiklinę vynuogių sulčių. Yra toks puikus tonizuojantis mišinys: ryšelį petražolių ir skiltelę česnako sumalti su mėsmale, sumaišyti su keturių morkų ir dviejų salierų šaknų sultimis. Išgerti per du kartus per dieną.

Vaistiniai augalai taip pat padeda gydyti hipotoniją. Ypač gerai tinka kininiai citrinvyčiai, ženšenis, aralijos, eleuterokokai ir kiti. Tačiau reikia turėti galvoje, kad nemažai žmonių yra per daug jautrūs šiems preparatams. Todėl kiekvienas turi atsargiai parinkti tą adaptogeną, kuris tinka jam.

Pateiksime du receptus, į kuriuos įeina adaptogenai. Šie receptai pakelia gyvybinį tonusą, esant hipotonijai.

Sumaišyti 200 g medaus, 50 g graikinių riešutų, keturias su mėsmale sumaltas citrinas, 2 arbatinius šaukštelius eleuterokokų ekstrakto ir 1 arbatinį šaukštelį žiedadulkių. Vartoti po 2 valgomuosius šaukštus per dieną. Mišinio nevartoti, esant alergijai ir nemigai.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.01.2018 laikas 13:52 Receptai – Patiekalai Tonizuojamoji medaus kaukė

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymas, Medus, Pienas, Citrinų sultys.

Skaityti daugiau

16.09.2018 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, profilaktikai
Katarakta liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, kataraktos gydymas, receptai kataraktai, profilaktikai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip ...

Skaityti daugiau

23.09.2018 laikas 14:36 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai astmos gydymui

Astma liaudies medicinoje, astma, astmos gydymas, receptai astmai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau