- 12.03.2023
- 4.5 Reitingas
- 306 Peržiūros
- Komentarai
Visų pirma, įsigijus mėsą, ją reikėtų užšaldyti kaip galima greičiau nuo įsigijimo, bet ne vėliau kaip iki ant pakuotės nurodyto galiojimo termino pabaigos. Pasibaigus mėsos galiojimo terminui, mėsa yra laikoma netinkama šaldymui, gaminimui ir valgymui, nes mėsos savybės jau gali būti pakitusios ir tai gali sukelti susirgimus.
Įdomu: Ar reikia plauti įsigytą mėsą prieš ją ruošiant?
Šaltis – tai natūralus „konservantas“, kuris stabdo mikroorganizmų augimą ir dauginimąsi. Taigi užšaldžius mėsą dar nepasibaigus gamintojo nurodytam galiojimo terminui, galima prailginti jos galiojimą keletą ar net keliolika mėnesių. Šaldyta mėsa bus saugi vartoti, jeigu bus užšaldyta iki gamintojo nurodyto galiojimo termino bei ekspertų patarimu, norint mėsą išlaikyti kokybišką šaldiklyje, reikėtų laikytis šių šaldymo terminų:
- 9 mėn. – paukštienos dalys,
- 12 mėn. – visa paukštienos skerdenėlė,
- 3-4 mėn. – paukštienos subproduktai,
- 4-12 mėn. – kitos rūšies išpjaustyta mėsa,
- 3-4 mėn. – smulkinta mėsa,
- 8-12 mėn. – laukinių medžiojamųjų gyvūnų mėsa.
Naudinga žinoti
Užšaldomą mėsą svarbu sandariai supakuoti. Ant pakuotes, kurioje bus šaldoma mėsa, rekomenduojama nurodyti užšaldymo datą - taip nepasimirš kada mėsa buvo užšaldyta ir neužsiliks šaldiklyje per ilgai. Reikėtų stengtis mėsą šaldyti kuo mažesniais kiekiais, kad jos vidaus temperatūra kaip galima greičiau pasiektų -18 °C.
Įdomu: Iki kada geriausia vartoti maisto produktus?
Atitirpinta mėsa turi būti laikoma šaltai ir ją reikėtų pradėti ruošti nedelsiant, ne vėliau kaip per 24 val.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau