Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Patarimai » 2023 » Kovo » 12

Iki kada geriausia vartoti maisto produktus?

Iki kada geriausia vartoti maisto produktus?

Produktų galiojimo datos žymėjimas ant maisto pakuočių nurodo, kaip ilgai galima išlaikyti maistą saugų ir kokybišką. Už šios datos nustatymą yra atsakingas gamintojas. Maisto produktų tinkamumo vartoti termino nurodymui naudojami šie teiginiai: „Tinka vartoti iki“ arba „Geriausias iki …“.

Terminu „Tinka vartoti iki“ yra ženklinami maisto produktai, kurie mikrobiologiniu požiūriu greitai gendantys, jiems nustatytos specialios temperatūrinio laikymo sąlygos. Nurodoma data turi būti rašoma taip: diena, mėnuo ir metai. Nurodyta diena yra priskiriama galiojimo terminui imtinai. Tai reiškia, jei produkto tinkamumo vartoti terminas nurodytas pvz.: 17 02 2023, 17 dieną produktas vis dar tinkamas vartoti.

Įdomu: Ar galima valgant daržoves užsikrėsti salmonelioze?

Terminas „Geriausias iki“ yra siejamas su maisto kokybe – maistas išliks saugus valgyti ir po nurodytos datos, tačiau gali būti nebe toks kokybiškas. Pavyzdžiui, jo skonis, kvapas ar tekstūra gali būti nebe tokie geri. Taip ženklinami negreitai gendantys produktai tokie kaip arbata, sausainiai, kruopos ir pan.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-21 laikas 06:18 Receptai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-03-06 laikas 12:03 Receptai Traškūs bulviniai blyneliai
Dideliame dubenyje išplakite kartu kiaušinius, kepimo miltelius (arba varškės), miltus, druską ir pipirus. Bulves sutarkuokite smulkia tarka, šiek tiek nuspauskite. Dėkite sutarkuotą svogūną ir tarkuotą fermentinį sūrį....

Skaityti daugiau

2020-06-18 laikas 13:02 Receptai Šokoladiniai Ledai Vos Iš Trijų Ingredientų
Į dubenį supilkite šaltą grietinėlę ir ją išplakite elektriniu maišytuvu iki standžių putų. Jeigu norite, prieš pateikiant ledus, apibarstykite juos šokolado gabaliukais. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau