Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Sausio » 1

Liaudiškos priemonės kraujagyslių valymui

Kiekvienas žmogus, norintis gyventi ilgai ir laimingai, ir nesirgti jokiomis, sunkiomis ir lėtinėmis, ligomis turėtų atsiminti, kad sveikata – tai brangi likimo dovana, kuria reikia tinkamai kasdien rūpintis. Natūraliojoje medicinoje yra daugybė būdų, kaip sustiprinti sveikatą ir išvengti kai kurių ligų. Šį kartą kiek plačiau apie kraujagyslių valymą natūraliais metodais.

KRAUJAGYSLIŲ VALYMAS ČESNAKAIS

Populiariausias kraujagyslių valymo būdas česnakais žinomas ir taikomas nuo gilios senovės. Kraujagyslės pasidaro elastingesnės, sumažėja infarkto grėsmė, praeina ūžesys ir galvos svaigimas, pagerėja regėjimas, be to, sąnariuose sumažėja riebalinių ir kalkinių nuosėdų.

Liaudiškos priemonės kraujagyslių valymui

* Nuvalykite 300 g česnakų ir sutrinkite medine mentele. Atskirkite 200 g tyrės (skystesnės) ir užpilkite stikline spirito. Sandariai uždarykite ir palaikykite 10 dienų tamsioje vietoje, po to išspauskite, išspaudas išmeskite. Po 2-3 dienų pradėkite gydymą nuo vieno lašo į pieną (30-60 g). Gerkite prieš valgį 3 kartus per dieną tokia tvarka: pirmoji diena — 1 lašas prieš pusryčius, 2 lašai prieš pietus, 3 lašai prieš vakarienę; antroji diena atitinkamai — 4, 5, 6 lašai… Taip kiekvieną kartą geriant pridėkite po 1 lašą, kol lašinsite 25 lašus. Toliau gerkite po 25 lašus 3 kartus per dieną, kol česnakų antpilas pasibaigs. Valomojo kurso metu turite per dieną išgerti ne mažiau kaip 2,5 litro skysčių. Pakartoti gydymą galima tik po 4-5 metų pertraukos ta pačia tvarka. Šiuo metodu nepatariama gydytis sergantiems inkstų ligomis ir nėščioms moterims.

* Susmulkinkite 50 g česnakų, užpilkite puse litro vandens ir pavirkite 5 minutes ant silpnos ugnies, po to nukoškite per marlę ir atvėsinkite. Į nuovirą supilkite 1 citrinos sultis ir įdėkite 6 arbatinius šaukštelius medaus. Viską gera išmaišykite ir supilkite į tamsaus stiklo butelį. Gerkite nuoviro rytais ir vakarais po 50 g.

* Sutrinkite ir sumaišykite 200 g česnakų ir 1 kilogramą spanguolių, palikite šią tyrę tamsioje vietoje nusistovėti 12 valandų. Po to į mišinį įdėkite pusę kilogramo medaus, gerai išmaišykite ir palaikykite šaldytuve dar dvi savaites. Gerkite šio mišinio po valgomąjį šaukštą pusę valandos prieš valgį.

KRAUJAGYSLES VALANČIOS VAISTAŽOLĖS

* Užpilkite 100 g sausų debesylo šaknų buteliu degtinės, palikite kelias dienas, kol prisitrauks. Gerkite po 25 g tris kartus per dieną.

* Suberkite į stiklainį dvi stiklines krapų sėklų, du valgomuosius šaukštus susmulkintų valerijono šaknų ir užpilkite 1 litru verdančio vandens. Stiklainį šiltai apriškite ir palikite parą laiko prisitraukti. Po to į antpilą įdėkite dvi stiklines medaus ir gerai išmaišykite. Gerkite šio antpilo po valgomąjį šaukštą tris kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.

* Arbatinį šaukštelį baltojo amalo žolės miltelių vakare suberkite į termosą ir užpilkite stikline verdančio vandens, palikite nusistovėti per naktį. Gerkite po du valgomuosius šaukštus du kartus per dieną 3-4 mėnesius.

* Nuskinkite pusę kilogramo seno (senesnio nei 5 metų) alavijo lapų, įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite kelias dienas. Po to alavijo lapus, tris citrinas ir 1 nuvalytą česnako galvutę sumalkite ir į tyrę įdėkite 400 g medaus. Viską gerai išmaišykite. Gerkite po valgomąjį šaukštą rytais prieš pusryčius.

Gydomieji vaistažolių mišiniai

* Sumaišykite po 100 g beržo pumpurų, jonažolės ir smiltyninio šlamučio. Valgomąjį šaukštą vaistažolių mišinio užpilkite puse litro verdančio vandens ir palikite kelias valandas nusistovėti, po to nukoškite. Pusę antpilo nupilkite, įdėkite šaukštą medaus ir išgerkite prieš vakarienę, o kitą pusę taip pat paruošto antpilo truputį pašildykite ir išgerkite prieš pusryčius. Gydykitės, kol baigsis vaistažolių mišinys.

* Sumaišykite po 100 g ramunėlių, šlamučio, kraujažolių žiedų ir beržo pumpurų. Desertinį šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, 15 minučių pakaitinkite karšto vandens vonelėje, nukoškite. Gerkite po trečdalį stiklinės tris kartus per dieną pusę valandos prieš valgį. Gerkite, kol baigsis vaistažolių mišinys.

Geriant antpilus pagerės ir skrandžio, kepenų, inkstų darbas, pagreitės medžiagų apykaita.

NE TIK MAISTAS

* Ruošdami maistą, naudokite papriką. Šis augalas padeda išvalyti kraujagyslėms, gerina kraujo apytaką, mažina kraujo krešamumą ir kraujo spaudimą.

* Penkis gramus lauro lapų užpilkite pusantros stiklinės vandens, pavirkite 5 minutes ant silpnos ugnies, po to nuovirą supilkite į termosą ir palikite prisitraukti 3-4 valandas, nukoškite. Išgerkite per 12 valandų po truputį, mažais gurkšneliais. Taip gydykitės 3 dienas, padarykite savaitės laiko pertrauką ir gydymosi kursą pakartokite. Šis gydymas padeda išvalyti kraujagysles, be to, gydo artritą.

* Vidines kraujagyslių sieneles padeda išvalyti agurkų sėklos.

* Sumalkite po l kilogramą salierų ir petražolių šaknų bei dvi citrinas ir įdėkite stiklinę medaus, gerai išmaišykite. Mišinį laikykite šaldytuve. Kasdien prieš pusryčius šio mišinio suvalgykite 2-3 šaukštus.

* Migdoluose yra medžiagų, minkštinančių kraujagysles bei gerinančių širdies darbą, todėl patartina kasdien suvalgyti nors po vieną migdolo riešutą.

Pasikaitinkite pirtyje

Kraujagysles valo kaitinimasis pirtyje. Pirtyje gerkite liepžiedžių, ramunėlių žiedų, aviečių bei žemuogių arbatos su medumi. Patartina kūną įtrinti medumi, sumaišytu su druska: 100 g medaus sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos. Kiekvieną kartą, eidami iš kaitinimosi patalpos, apsipilkite visą kūną šaltu vandeniu.

Kraujagyslių sienelių stiprinimui

* Jei trūkinėja kraujagyslės, valgykite bet kurias miško uogas, vyšnias ir citrusinius vaisius. Šiose uogose ir vaisiuose gausu medžiagų, kurios stiprina kraujagyslių ir kapiliarų sieneles.

* Trapias kraujagysles patariama stiprinti raugerškiais. Raugerškio uogas užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1:10, palikite prisitraukti 40 minučių, gerkite vietoj arbatos. Be to, raugerškiai stiprina širdies raumenį ir mažina kraujo spaudimą.

* Valgykite daugiau lapinių salotų, nes jose yra daug vitaminų, kurie stiprina kraujagyslių sieneles.

Kraujagyslių valymas ir smegenų kraujotakos atstatymas – veiksmingos liaudiškos priemonės:

  • Sumalti ir gerai išmaišyti 100 g beržų pumpurų, šlamučių, jonažolių ir vaistinės ramunėlės žiedynų. Šaukštą vaistažolių mišinio užpilti maždaug 0,5 l verdančio vandens ir palikti pritraukti maždaug 20 minučių. Tada nukošti ir nusunkti nuovirą. Vartojimas: vakare, pusvalandį prieš miegą į 120 ml nuoviro įlašinti vieną lašą laurų aliejaus ir šaukštelį skysto medaus. Išmaišyti ir išgerti. Rytą nuovirą pašildyti karšto vandens vonelėje (jokiu būdu neužvirinti!), vėl įpilti tiek pat aliejaus ir medaus. Išgerti pusvalandį prieš valgį. Teigiamų rezultatų galima tikėtis maždaug po mėnesio reguliaraus naudojimo.
  • Sumaišyti 2 šaukštus svogūnų lukštų, 2 šaukštus džiovintų erškėčių vaisių ir 5 šaukštus pušų spyglių. Sausą vaistažolių mišinį užpilti litru filtruoto vandens ir užvirti ant vidutinės ugnies. Palikti pritraukti per naktį šiltoje vietoje arba indą su nuoviru apvynioti kilpiniu rankšluosčiu. Nuovirą vartoti 2 kartus per dieną, po 2 puodelius (iš viso apie 0,5 l). Dienos normą ilgainiui galima šiek tiek padidinti.
  • Kad išsivalytų ir atsinaujintų kraujagyslės, rekomenduojama kiekvieną dieną rytais suvalgyti 3 graikinius riešutus, nedidelę saujelę razinų ir vidutinio dydžio, gerai prinokusį mandariną. Visa tai suvalgius, nieko nevalgyti ir negerti jokių skysčių bent valandą. Tada galima išgerti stiklinę (240 ml) šalto, gryno vandens ir papusryčiauti. Siekiant geriausių rezultatų, taip maitintis nuo 3 iki 6 mėnesių.
  • Ketvirtas ir paskutinis receptas, skirtas valyti ir stiprinti gyvybiškai būtinus syvus pernešančias kraujagysles:  česnako galvutę nuvalyti, išskirstyti skiltelėmis ir smulkiai supjaustyti. Užpilti maždaug 200 ml nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus. Tada užpiltinę padėti į šaldytuvą, ant apatinės lentynėlės. Palaikyti per naktį. Rytą išspausti šaukštą šviežių citrinų sulčių ir sumaišyti su šaukšteliu česnakų ir aliejaus užpiltinės. Vartoti tris kartus per dieną pusvalandį prieš valgį. Kraujagyslių valymo kurso trukmė – nuo vieno iki trijų mėnesių. Tada rekomenduojama padaryti mėnesio pertrauką. Po jos kursą galima tęsti toliau tiek, kiek reikia. Svarbu nepamiršti daryti pertraukas.

Būtina nepamiršti, kad kraujotaką suaktyvina ir skatina jos atsinaujinimą reguliari fizinė veikla, mankšta, tačiau nereikia persistengti, nes gali būti atvirkštinis poveikis – savijauta dar labiau pablogės. Žmonėms, kurie kenčia nuo kraujagyslių ligų rekomenduojamas nedidelis arba vidutinis fizinis krūvis. Tai ilgi pasivaikščiojimai, bėgiojimas, įsiklausant į vidinius savo organizmo poreikius, plaukiojimas, lengva mankšta.

10 maisto produktų, kurie valo kraujagysles ir padeda sureguliuoti kraujotakos ir kraujodaros procesus: česnakai, raudonos (kuo tamsesnės, tuo geriau) vynuogės, uogos (braškės, avietės, šilauogės, gervuogės ir t. t.), obuoliai, špinatai, omega 3 riebalų rūgštimis turtingos riebios žuvys (pavyzdžiui, lašiša arba tunas), mononesočiųjų riebalų šaltinis – alyvuogių aliejus, pomidorai, žalioji arbata, granatai. Produktų, žinoma, yra kur kas daugiau. Išvardinti 10 vertingų maisto produktų – tai tik gairės, galbūt padėsiančios geriau orientuotis, renkantis tai, ką valgysite šiandien.

Įdomu, kad ajurveda – senovės Indijos mokslas apie sveikatą – sergantiesiems širdies ir kraujagyslių ligomis rekomenduoja gerti vandenį iš varinių indų. Tikriausiai daugeliui kyla klausimas: kodėl? Pasirodo, tai turi mokslinį pagrindą. Amerikiečių mokslininkai nustatė, kad varis padeda reguliuoti kraujo spaudimą, širdies ritmą bei mažina „blogojo“ cholesterolio ir trigliceridų kiekį kraujyje. Taip pat jis apsaugo nuo apnašų ant kraujagyslių sienelių susidarymų ir plečia jas, todėl kraujas gali laisviau tekėti arterijomis, venomis ir kapiliarais.

Nesveikos, užsikimšusios kraujagyslės gali sukelti daugybę gyvybei pavojingų ligų, tarp kurių venų trombozę ir širdies priepuolį. Didesnė rizika patirti širdies priepuolį yra tiems asmenims, kurie dažnai ir greitai įsikarščiuoja, pyksta, jaučia labai stiprų nerimą, būna priversti užsiimti jiems neįprasta fizine veikla, mėgaujasi pernelyg aistringu ir energingu seksu, piktnaudžiauja alkoholiu, vaistais ir kitomis svaiginančiomis medžiagomis, dažnai valgo labai riebų, kaloringą ir sunkiai virškinamą maistą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.08.2018 laikas 07:15 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Pūliuojančių akių gydymui
Pūliuojančios akys liaudies medicinoje, Pūliuojančios akys, receptas nuo pūliuojančių akių, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 15:07 Receptai – Patiekalai Skanios varškės spurgos
Gaminame namuose. Varškės spurgos Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užma...

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 18:32 Receptai – Patiekalai Naminiai florentinai

Pasigaminkime naminius florentinus namuose. Nežinote, kaip? Naminių florentinų receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau