Tarp visų rugpjūčio sodo gėrybių kone daugiausiai aplodismentų susižerti galėtų cukinija.Nors daugelis augintojų kartais nebežino, kokiame kulinariniame amplua cukinijas išmėginti šį sezoną, gastronomai ir mitybos ekspertai primena – tai nepamainoma daržovė, kuri į meniu turėtų būti įtraukta ne tik šiltuoju metų laiku. Kodėl cukinijų receptai populiarėja visame pasaulyje ir ką iš šviežio jų derliaus verta išmėginti šiemet?
Žirniai – nepelnytai kiek primirštas maisto produktas, kuris daugelį šimtmečių planetos gyventojus gelbėjo nuo bado. Naudingosios šių ankštinių daržovių savybės buvo žinomos dar žiloje senovėje: Hipokratas (460-377 pr. Kr.) žirniais gydė anemiją, širdies ligas, nutukimą, ir kt.
Kuo ryškesnis pomidoras, tuo daugiau jame likopino, kuris aktyviai kovoja su navikinėmis ligomis. Todėl šių. daržovių vartojimas mažina riziką susirgti gimdos kaklelio, storosios žarnos vėžiu, kitomis navikų ligomis. Pomidoras, Likopino, Aktyviai, Kovoja, Su, Navikinėmis, Ligomis, Daržovių, Vartojimas, Mažina, Riziką, Susirgti, Gimdos, Kaklelio, Storosios, Žarnos, Vėžiu, Kitomis, Navikų, Ligomis
Ankstesniame skyriuje buvo išvardytos špinatų gydomosios savybės. Šiame skyriuje išskirsime pagrindinius praktikuojamus špinatų gydymo būdus sergant tam tikromis ligomis bei esant atitinkamiems negalavimams.
Ankstesniame skyriuje buvo išvardytos ridikėlių gydomosios savybės. Šiame skyriuje išskirsime pagrindinius praktikuojamus ridikėlių gydomuosius būdus sergant tam tikromis ligomis bei esant atitinkamiems negalavimams.