Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2021 » Gruodžio » 23

Šokiruojantys duomenys atskleidžia, kad 90 proc. "Omicron" ligos atvejų Danijoje yra paskiepyti

Skiepyti žmonės taip pat dominuoja tarp pastarųjų kitų COVID padermių atvejų Danijoje.

KOPENHAGENAS, Danija (Paranormal)  - Beveik visi Omicron viruso atvejai Danijoje buvo užregistruoti tarp paskiepytų žmonių, dauguma jų - visiškai paskiepyti, atskleidė nauji Danijos vyriausybės duomenys.

79 proc. danų, iki gruodžio 15 d. užsikrėtusių Omicron, buvo visiškai pasiskiepiję, teigiama antradienį paskelbtoje Statens Serum Institut (SSI), Danijos sveikatos apsaugos ministerijos, kuri stebi COVID-19 variantus, ataskaitoje. Dukart pasiskiepiję asmenys sudarė daugiau kaip 14 000 iš 17 767 Danijoje užregistruotų Omicron infekcijų nuo lapkričio 22 d., kai šalyje užregistruotas pirmasis atvejis.

Pasiskiepiję asmenys sudarė dar 10,6 proc. naujojo varianto atvejų, o vieną kartą pasiskiepiję asmenys - dar 1,8 proc. Neskiepyti asmenys - maždaug penktadalis Danijos gyventojų - sudarė tik 8,5 proc. užsikrėtusiųjų Omicron virusu.

Šokiruojantys duomenys atskleidžia, kad 90 proc.
Statens Serum Institut

Skiepyti žmonės taip pat dominavo kitų COVID-19 atmainų atvejais. Daugiau nei trys ketvirtadaliai danų, kurie nuo lapkričio 22 d. iki gruodžio 15 d. užsikrėtė Delta ar kitu variantu, išskyrus Omicron, SSI duomenimis, buvo paskiepyti bent kartą, o 73 proc. buvo visiškai pasiskiepiję arba pasiskiepiję.

Danijoje sekmadienį 77,6 proc. gyventojų buvo "visiškai paskiepyti", įskaitant 35 proc. gyventojų, kuriems buvo suleista trečioji dozė nuo praėjusio mėnesio, kai ši Skandinavijos šalis pradėjo platinti stiprinamuosius skiepus plačiajai visuomenei.

Danijoje šiuo metu yra vienas iš aukščiausių infekcijos rodiklių pasaulyje ir antras pagal Omikroną rodiklis Europoje, nusileidžiantis tik Jungtinei Karalystei, kurioje skiepijimo lygis panašus, o stiprinamosios dozės - dar didesnis.

Nuo pat atvykimo į Daniją lapkričio pabaigoje Omicron sparčiai plinta tarp paskiepytųjų, o užsikrėtusiųjų skaičius padvigubėja kas kelias dienas.

Dėl to užregistruota beprecedentė atvejų banga, gerokai viršijanti praėjusios žiemos (prieš prasidedant skiepijimo kampanijai), kai kasdien buvo užregistruojama apie 5 000 atvejų. Šį mėnesį Danija viršijo šį rekordą ir antradienį pranešė apie 13 000 naujų užsikrėtimo atvejų, o septynių dienų vidurkis siekė beveik 10 000.

Tikimasi, kad per kelias dienas dienos užkrėstųjų skaičius pasieks 27 000 ir toliau augs iki sausio mėn. Sveikatos apsaugos ministras Magnusas Heunicke antradienį patvirtino, kad dabar Danijoje vyrauja "Omicron" padermė.

Danijos vyriausybės tyrėjai pripažino, kad skiepai iš esmės neapsaugo nuo užsikrėtimo Omicron virusu, o kai kurios analizės rodo, kad skiepai iš tikrųjų padidina riziką užsikrėsti šiuo viruso variantu. Ekspertai taip pat įspėjo, kad staigus proveržio atvejų skaičiaus padidėjimas gali reikšti "pirminę antigeninę nuodėmę", kuri pasireiškia tada, kai skiepijimas sukelia nesugebėjimą sukelti veiksmingą imuninę reakciją į viruso atmainą, todėl skiepytųjų sveikata pablogėja.

Tačiau COVID-19 ir toliau yra išgydoma liga didžiajai daugumai žmonių, o "Omicron" kol kas atrodo ne toks mirtinas kaip ankstesni štamai.

SSI duomenimis, nuo lapkričio 22 d. tik 0,6 proc. danų, užsikrėtusių Omicron, buvo hospitalizuoti, palyginti su 1,6 proc. užsikrėtusių kitais variantais per tą patį laikotarpį.

Danijos mokslininkai teigė, kad precedento neturintis atvejų šuolis tarp paskiepytųjų vis tiek gali lemti didelę hospitalizaciją ir mirtį, nepriklausomai nuo Omicron sunkumo. SSI modeliai prognozuoja, kad iki sausio pradžios Danijoje kasdien bus registruojama iki 800 hospitalizacijų.

Danijos vyriausybė prieš pat Kalėdas ėmėsi griežtų apribojimų: uždarė kino teatrus ir kitas viešąsias vietas, įpareigojo autobusuose ir traukiniuose turėti skiepų pasus, o penkerių-vienuolikos metų amžiaus vaikus, kurie pasiskiepija nedaugeliu Omikrono atvejų, skiepijo intensyviau.

Be to, 40 metų ir vyresniems danams jau po 4,5 mėnesio po antrosios vakcinos bus galima pasiskiepyti.

Rugsėjį Danija panaikino visas COVID priemones ir džiaugėsi, kad skiepijimas yra išeitis iš pandemijos. "Epidemija kontroliuojama, paskiepijome rekordiškai daug žmonių", - tuo metu sakė Heunicke. "Todėl galime atsisakyti specialių taisyklių, kurias turėjome įvesti kovoje su Kovid-19."

Danijos proveržio infekcijos bangavimas atspindi pranešimus apie vakcinos nesėkmę kitose itin skiepytose šalyse, pavyzdžiui, Švedijoje ir Jungtinėje Karalystėje, kur rugsėjo mėn. daugiausia mirčių nuo COVID buvo visiškai paskiepytose šalyse, ir Jungtinių Amerikos Valstijų šiaurės rytuose.

(Raymondo Wolfe'o straipsnis perspausdintas iš LifeSiteNews.com)

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.09.2018 laikas 08:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gerklės gydymui

Gerklės ligos liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gerklės gydymui, gerklės ligos, gerklė, gerklės gydymas, gerklės skausmas, receptai gerklei, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Pyragėliai su uogomis keptuvėje
Vaišės pagal šeimyninius receptus – tai visada skanu. Ir ne todėl, kad einant laikui jų proporcijos ir gramų kiekis nugludintas iki puikiausios kokybės, bet todėl, kad juose gyva atmintis. Juk kiekvienas turi prisiminimų, su nenui...

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 18:08 Receptai – Patiekalai Pyragaičiai Įdaryti Ledais

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau