Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Gruodžio » 23

Gydomės namuose juodųjų ridikų sultimis: vidaus ligas, peršalimą, gripą, juosmens skausmą

Istorikai tvirtina, kad ridikus dar iki naujosios eros atvežė senovės klajokliai iš Azijos turanų genties, kurie dar buvo vadinami tiurkais. Jie išmokė sėslias Rytų Europos lygumų tautas ruošti nesudėtingas salotas - iš tarkuotų ridikų ir rūgštaus pieno arba grietinės mišinio.

Nuo vidaus ligų

Aterosklerozės profilaktikai, taip pat sergant kalkulioziniu cholecistitu ir daugeliu kitų ligų, rekomenduojama įtraukti į gydomąją mitybą šviežius ridikus, vartojant juos daržovių salotose, po 70-150 g per dieną.

Nuo širdies ritmo sutrikimų naudinga gerti šviežias juodųjų ridikų sultis.

Ridikus sutarkuoti, per kelis marlės sluoksnius nuspausti sultis, sumaišyti su medumi 1:1.

Vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 2-3 kartus per 1 dieną.

Nuo tulžies pūslės akmenligės: juodųjų ridikų sultis vartoti 2-3 savaites 3 kartus per dieną, likus 20 minučių iki valgio; palaipsniui didinti dozes nuo 50 iki 120 ml. Nuo mažakraujystės: atskirai sutarkuoti su tarka ridiką, morką ir burokėlį, išspausti sultis, supilti jas į butelį iš tamsaus stiklo, užkimšti kamščiu, tačiau nesandariai, kad būtų galimybė skysčiui garuoti.

Paskui butelį aptepti tešla, dėti į iškaitintą krosnį arba orkaitę ir troškinti 2-3 valandas. Taip paruoštą sulčių mišinį vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną, likus 20 minučių iki valgio. Gydymo kursas - 2-3 mėnesiai.

Nuo cistito: sumaišyti juodųjų ridikų sultis ir medų santykiu 1:1. Mišinį vartoti 3 kartus per dieną po 1 valgomąjį šaukštą, praėjus 30-40 minučių po valgio. Gydymo kursas - 3-4 savaitės.

ridikai, peršalimas, gripas, juosmens skausmai, kosulys, bronchitas

Nuo peršalimo ir gripo

Nuo bronchito, bronchinės astmos, kokliušo: ridikų sultis vartoti po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną, likus 20 minučių iki valgio, suaugusiems ir po 1 arbatinį šaukštelį 3-4 kartus per dieną, likus 15 minučių iki valgio, vaikams.

Nuo plaučių tuberkuliozės: geriausią efektą duoda ridikų sultys, sumaišytos per pusę su medumi. Vartoti po 50 ml 

3 kartus per dieną, likus 20 minučių iki valgio.

Nuo kosulio: mažais kubeliais supjaustyti ridiką, pabarstyti cukrumi ir 2 valandas troškinti orkaitėje. Susidariusias sultis nukošti ir supilti į butelį. Vartoti po 2 arbatinius šaukštelius 4 kartus per dieną prieš valgį ir prieš miegą. Prieš vartojimą pašildyti karštame šaukšte. Padeda nuo užsitęsusio vaikų bronchito.

Nuo peršalimo: santykiu 3:1 sumaišyti į košelę sutrintą juodąjį ridiką ir česnaką. Šiuo mišiniu ištrinti visą kūną. Procedūrą daryti vakare prieš miegą, iškart gulti į lovą ir gerai apsikloti. Paskui neskubant išgerti iš anksto paruošto mišinio iš 1 stiklinės vandens, 1 valgomojo šaukšto medaus ir 1 arbatinio šaukštelio į košelę sutrinto česnako. Ši procedūra skatina gausų prakaitavimą.

Nuo sinusito, kai ligonis jaučia skausmą nosyje, ausyse ir galvoje, į nosį lašinti ridikų sulčių arba dėti į nosį tamponą su ridikų sultimis.

ridikai, peršalimas, gripas, juosmens skausmai, kosulys, bronchitas

Nuo juosmens skausmų

Nuo stipraus juosmens skausmo (lumbago): tarkuotų ridikų košelę sudėti ant medžiaginės servetėlės, pridengti kita servetėle ir dėti ant skaudamos vietos, ant viršaus - vaškinį popierių, šiltai apvynioti ir laikyti, kol užteks kantrybės.

Nuo osteochondrozės: sutarkuoti ridiką, sudėti į medvilninę kojinę ir atsigulti ant jos ant stuburo.

Nuo reumatizmo, radikulito, miozito, tarpšonkaulinės neuralgijos ir podagros: vietiškai daryti įtrynimus tokiu mišiniu: 1,5 stiklinės ridikų sulčių, 1 stiklinę medaus, 0,5 stiklinės degtinės, 1 valgomąjį šaukštą druskos gerai išmaišyti. Mišinį laikyti šaldytuve gerai uždengtame stikliniame inde.

Nuo sąnarių reumatizmo: po pirties patepti kūną ridikų sulčių ir žibalo mišiniu (2:1).

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.09.2018 laikas 08:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui
Atminties stiprinimui liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui, atmintis, atminties stiprinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:14 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai su mėsa

Gaminame namuose. Bulviniai blynai su mėsa. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

19.10.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Tradicinis Apetitiškų Eklerų Receptas.
Eklerai magiškai ir stebuklingai veikia žmones – ir vaikus, ir senelius. Aš savo virtuvėje vis turiu sugalvoti kažką naujo. Esu žmogus be firminio torto, bet man taip smagu turėti svečiuose žmones, kurie ištobulinę savo vieną sald...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau