Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Kovo » 7

Kepenų ligų profilaktika ir gydymas

Kepenų ligos yra rimta problema ne tik mūsų šalyje. Šiais laikais viso pasaulio hepatologai vis dažniau ir dažniau pradeda naudoti fitopreparatus, kurie pasižymi antioksidaciniu ir citoprotekciniu poveikiu.

Namų sąlygomis kepenų detoksikacijai ir normalios būklės palaikymui galima paruošti tokios sudėties fitobalzamą: 1 dalis šlaitinių druskių, 2 dalys erškėčių, 1 dalis jonažolių, 2 dalys varnalėšų šaknų, 1 dalis dirvuolių, 1 dalys kukurūzų purkų (pagal svorį).

Tris-keturis valgomuosius šaukštus mišinio termose užpilti 700 ml verdančio vandens, palaikyti 2-3 valandas. Vartoti po 100 ml 4 kartus per dieną.

Šlaitinės druskės gerina oksidacinius atkuriamuosius procesus, pasižymi kepenis saugančiu, membranas stabilizuojančiu ir žaizdas gydančiu aktyvumu.

Erškėčiai - tai polivitaminų preparatas, kuriame gausu askorbo rūgšties.

Erškėčiai didina tulžies pūslės tonusą, atpalaiduoja tulžies latakus.

Jonažolės padeda mažinti skausmo sindromą.

Varnalėšų šaknys pasižymi citoprotekciniu poveikiu. Tai ypač svarbu ligos paūmėjimo laikotarpiu.

Dirvuolės padeda nuo įvairių skrandžio ir žarnyno susirgimų, tarp jų nuo gerybinių ir piktybinių navikų, kepenų cirozės.

Kukurūzų purkos yra puiki priemonė kepenims ir inkstams. Jos malšina uždegimą kepenyse, švelnina šlapimkanalių sudirginimą, mažina akmenų susidarymą inkstuose ir kepenyse.

Kad neturėtumėte problemų su kepenimis, kasmet gegužės mėnesį gerkite varnalėšų lapų sultis. Jos ruošiamos taip: varnalėšų lapus nuskinti, gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, truputį apdžiovinti, sumalti su mėsmale. Gautą košelę sudėti į marlę ir išspausti sultis. Sultis supilti į pusės litro stiklainius, uždaryti ir sterilizuoti. Laikyti šaldytuve.

Sultis gerti prieš pat valgį po 1 valgomąjį šaukštą ir greitai užvalgyti, nes sultys labai karčios. Gerti savaitę, savaitę daryti pertrauką, ir taip 2-3 savaites. Toks gydymas - labai efektyvus. Jis ypač rekomenduojamas tiems, kas persirgo įvairių tipų hepatitais. Per sezoną reikia išgerti iki 1 litro sulčių. Kepenų uždegimas. Norint jo atsikratyti, reikia kasdien išgerti po 2 stiklines kukurūzų purkų nuoviro. Purkas pavirti 15 minučių. Taip pat rekomenduojama vartoti krienų antpilą su pienu, 4 valgomuosius šaukštus tarkuotų krienų užpilti stikline pieno, pašildyti (nevirinti), ant viryklės palaikyti 15 minučių. Gerti savaitę po desertinį šaukštą 2-3 kartus per dieną. Įveikti kepenų Ilgas gerai padeda toks vaistinių augalų mišinys: 40 g jonažolių, 30 g takažolių, 40 g šlamučių, 10 g ramunėlių, 20 g šaltekšnių žievės, 20 g takažolių, 10 g dirvuolių, 5 g ugniažolių, 20 g erškėčių vaisių. Keturis valgomuosius šaukštus mišinio nakčiai užpilti 1 I vandens, ryte antpilą pavirti 10 minučių. Paruoštą nuovirą išgerti per dieną: iš pradžių pilną stiklinę ryte tuščiu skrandžiu, paskui 4 kartus po pusę stiklinės, kaskart praėjus valandai po valgio. Šis receptas gerai padeda ir nuo lėtinio vidurių užkietėjimo.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2019 laikas 18:18 Receptai – Patiekalai Virtuvė. Orkaitėje kepti varškėčiai su razinomis
Razinas užmerkiame šiltame vandenyje ir palaikome kor išmirks. Į dubenį dedame varškę, cukrų arba medų, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį. Viską išminkome ir pertriname blenderiu. Dedame nusausintas razinas, išmaišome....

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Pyragas prie arbatos per 5 minutes. Viską sumaišiau ir į orkaitę
Paprastas ir skanus naminis pyragas! Išsamų torto paruošimą žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 14:23 Receptai – Patiekalai Morkos su pienu gydo užkimimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: morkų, pieno.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau