Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Kovo » 21

Šlakų ir toksinų valymas iš organizmo namų sąlygomis

Jeigu nesergate kokiomis nors lėtinėmis ligomis, pavyzdžiui, gastritu, dvylikapirštės žarnos opa, diabetu, angina ir panašiai, galite pamėginti namų sąlygomis išvalyti iš savo organizmo šlakus ir toksinus. Jeigu vis dėlto turite tokių problemų, geriau, žinoma, pirmiausia pasikonsultuoti su savo gydytoju: greičiausiai organizmą galėsite valyti, tačiau tai padaryti teks ligoninėje, arba tiesiog prižiūrint gydytojui.

Geriausia organizmą pradėti valyti natūraliai. Ką tai reiškia? Normalizuokite savo mitybą: valgykite kasdien tuo pačiu metu, prieš miegą „palikite vietos“. Likus pusvalandžiui iki valgio, rekomenduojama išgerti stiklinę vandens: tai padeda pasišalinti šlakams ir toksinams. Vartokite daugiau vaisių ir daržovių, atsisakykite saldumynų – bandelių ir pyragėlių. Vietoje cukraus į arbatą įsidėkite medaus. Valgykite liesą nekeptą mėsą, žuvį (pageidautina, kad ji būtų ruošiama garuose).

Organizmo valymo etapai

Visų pirma, prisiminkime tuos organus, kurie yra atsakingi už toksinų šalinimąsi. Tokią funkciją atlieka mūsų oda ir gleivinės, kadangi jose yra prakaito, riebalinių ir ašarų liaukų. Žarnynas dalyvauja ne tik virškinimo produktų šalinimo procese, tačiau ir padeda įsiurbti į kraują įvairias medžiagas (riebalus, baltymus, angliavandenius ir toksinus). Kepenys toksinus neutralizuoja, aktyviai dalyvauja virškinimo normalizavime. Inkstai su šlapimu pašalina pusę visų toksinių medžiagų ir yra svarbūs vandens bei druskų apykaitai. Per limfą ir kraują į visus organus patenka maisto medžiagos, būtinos normaliai organizmo gyvybinei veiklai ir imunitetui palaikyti.

Antra – reikia išsiaiškinti, kokiems gi žmonėms rekomenduojama valyti organizmą. Galima atlikti šią procedūrą, jeigu: jums daugiau kaip 30 metų; kenčiate dėl antsvorio; jūsų oda yra problemiška ir linkusi į alergines reakcijas; kyla bėdų dėl virškinamojo trakto, kvėpavimo sistemos, kaulų ir raumenų sistemos, šlapimo šalinimo; jeigu nusilpęs jūsų imunitetas, esate linkę į peršalimo ligas; nestabili psichika, kenčiate dėl neurozės, nemigos ir per didelio dirglumo.

Trečia – būtina laikytis pasiruošimo ir procedūros atlikimo taisyklių, atkreipti dėmesį į kontaindikacijas. Jeigu viską darysite taip, kaip reikia, poveikis bus geresnis. Nenumokite ranka į gydytojo patarimus, konsultuokitės su juo jums rūpimais klausimais – jis padės jums pasirinkti tinkamą metodą, atsižvelgdamas į jūsų organizmo individualias ypatybes. Pasiruošimas turėtų trukti apie mėnesį: subalansuokite mitybos ir dienos režimą, atsisakykite alkoholio ir tabako. Valymas prasideda nuo storosios žernos, tada valomos kepenys ir inkstai, dar vėliau – kraujas ir limfa. Viskas baigiasi sąnarių ir jungiamųjų audinių valymu. Kompleksiškas valymas turi būti atliekamas ne dažniau kaip kartą per metus. Kai kuriais atvejais jis yra draudžiamas, pavyzdžiui: nėštumo laikotarpiu, lėtinės ligos paūmėjimo atveju, jeigu susergama infekcinėmis (tuberkulioze, hepatitu, meningitu) ir nuo hormonų priklausomomis (astma, diabetu) ligomis, jeigu pakilusi kūno temperatūra, yra nustatyta onkologinė patologija.

Organizmo valymo namų sąlygomis būdai

Augalinė dieta. Viskas, ką galima valgyti – tai vaisiai ir daržovės. Nevartokite mėsos produktų, kiaušinių, pieno. Mažėjant toksinų kiekiui jūsų organizme, jūs pasijusite daug geriau. Augalinis maistas stimuliuos žarnyno, inkstų ir kepenų veiklą, teigiamai veiks mikroflorą. Vaisiai ir daržovės turi būti ekologiškai švarūs ir laikomi tinkamomis sąlygomis. Jeigu abejojate produktų kokybe, geriau jų nevartokite, arba bent jau pašalinkite pačias pavojingiausias vietas (tarkim, viršutinius kopūstų lapus). Verdančiu vandeniu nuplikinkite daržoves, o tada jas virkite iki galo. Tokios dietos metu būtina vartoti vitaminus, įtraukti į racioną riešutų, saulėgrąžų ir pupelių.

Plovimas. Tokiu atveju per dieną reikia išgerti iki 3,5 l vandens per dieną. Intensyvus skysčių vartojimas skatina ir inkstų veiklą. Be vandens reikia gerti ir sultis, vaisių ir uogų kompotus, arbatas, sausą baltą vyną (ribotais kiekiais). Maisto porcijos turi būti dvigubai mažesnės. Valgykite tik lengvus patiekalus, daržoves, žuvį, ryžius. Labai naudingi arbūzai – jis skatina šlapimo išsiskyrimą ir smulkių inkstų akmenukų šalinimąsi. Jeigu norite namų sąlygomis išvalyti organizmą, 12 dienų iš eilės suvalgykite po 500 g arbūzo. Tačiau šis metodas turi ir trūkumų – tulžies pūslė, kepenys ir žarnynas praktiškai nevalomi, o dėl intensyvios inkstų veiklos iš organizmo išsiplauna kalcis ir B grupės vitaminai.

Citrina ir aliejus. Kas dvi valandas reikia išgerti po 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir pusę stiklinės citrinų sulčių. Valgyti per dieną negalima. Toks derinukas varo tulžį, tačiau sergantiems gastritu šis valymo būdas nerekomenduotinas. Ryte tuščiu skrandžiu likus valandai iki pusryčių reikia išgerti pusę litro nešalto mineralinio vandens (iš pradžių leiskite jam nusigazuoti). Išgėrus reikia atsigulti ant dešinio šono ir priglausti šildyklę. Pagulėkite taip apie valandą, tada pakvėpuokite pilviniu kvėpavimu: įkvėpimo metu išpūskite pilvą, o iškvėpimo – įtraukite. Taip darote kepenų masažą ir gerinate tulžies pasišalinimą. Kursas – 6–8 procedūros, atliekamos po kartą ar du per savaitę. Metodas netinka, jeigu tulžies pūslėje yra akmenų.

Alternatyvūs metodai

Pirtis. Ir anksčiau, ir dabar ji laikoma viena iš geriausių priemonių, padedančių iš organizmo pašalinti visa, kas nereikalinga. Bet kuriame grožio salone pirmiausia siūloma pasigarinti, ir visai nesvarbu, ar tai bus sausa sauna (infraraudonųjų spindulių, suomiška ar japoniška) ar drėgna (rusiška, turkiška) pirtis.

Įvyniojimai. Patys efektyviausi – įvyniojimai su purvu. Jie padeda pasiekti šlakus ir toksinus, esančius po viršutiniu odos sluoksniu. Purvas, be to, kad atveria poras ir išvalo riebalines liaukas, puikiai slopina uždegiminius procesus, neleidžia odai suvysti, gerina jos būklę, kovoja su celiulitu.

Skrandžio plovimas. Kai kurie salonai siūlo savo klientams skrandžio plovimo paslaugą. Jos esmė: kurį laiką vartojamas pasūdytas vanduo, o tada jis kvėpavimo pratimais „pervaromas“ per virškinimo traktą.

Šaltinis

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.11.2017 laikas 17:10 Receptai – Patiekalai Česnakas, pienas gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Česnakas, Pienas.

Skaityti daugiau

05.09.2018 laikas 14:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai organizmo valymui

Organizmo valymas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai organizmo valymui, receptai organizmo valymui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau