Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Gegužės » 1

Astronomo sukurta protu nesuvokiama animacija parodo tikrąjį mūsų Saulės sistemos mastą

Kartais prireikia animacinio filmuko "Twitter" tinkle, kad iš tiesų suvoktume - ar bent jau pradėtume suvokti - nuostabią mūsų Saulės sistemą sudarančių pasaulių įvairovę.

Tai Japonijos aerokosminių tyrimų agentūros (JAXA) planetų astronomas Jamesas O'Donoghue'as (James O'Donoghue). Jis tviteryje paskelbė trumpą animaciją, kuri prasideda nuo nykštukinės planetos Ceres, paskui pagal dydį pereina prie Saulės sistemos objektų (įskaitant Žemę), o pabaigoje priartina Saulę.

Šiek tiek kokybiškesnę to paties klipo versiją rasite "YouTube".

Net jei žinote santykinį Saulės sistemos objektų dydį, Jupiteris ir Saulė vis tiek yra įspūdinga akimirka - galbūt niekada nesuvokėte, kaip greitai Jupiteris sukasi Žemės atžvilgiu.

Rekomenduojame skirti šiek tiek laiko ir stebėti šiuos besisukančius rutulius. Vaizdo klipas trunka tik 45 sekundes, tačiau jis pakankamai užburiantis, kad jį žiūrėsite kelis kartus - kol rašėme šį straipsnį, jis buvo peržiūrėtas apie 8 milijonus kartų.

Šiame klipe visi dydžiai, posvyriai ir sukimai atitinka mastelį, nors, žinoma, padėtis buvo pakeista - visos matomos planetos ir žvaigždės buvo pastumtos arčiau viena kitos, kad tilptų į tą patį vaizdo klipą.

Jei norite sužinoti kai kuriuos animacijos skaičiavimus, mūsų planeta yra 12 742 km arba 7 918 mylių pločio. Jupiterio skersmuo, priešingai, yra 139 820 kilometrų arba 86 880 mylių - tai daugiau nei 10 kartų didesnis skersmuo.

Saulės skersmuo yra apie 1,39 mln. kilometrų (863 706 mylių), taigi pagal atstumą ji maždaug 10 kartų didesnė už Jupiterį ir daugiau nei 100 kartų didesnė už Žemę. Kitaip tariant, į Saulę tilptų maždaug milijonas Žemių.

Jamesas O'Donoghue'as ir anksčiau yra tai daręs - jis yra sukūręs daugybę kitų vaizdo įrašų, rodančių žandikaulį atimančius Saulės sistemos mastelius, ir mes esame labai dėkingi, kad juos turime.

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.06.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Chačapuri su sūriu pusryčiams per 15 minučių
Chačapuri su sūriu, tradicinis gruzinų virtuvės patiekalas, jau seniai yra mėgstamas daugelyje šalių. Traški plutelė su gardžiu sūrio įdaru viduje … Taip, tai nuostabu!

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:22 Receptai – Patiekalai Skanūs bulviniai blynai su morkomis

Skanūs bulviniai blynai su morkomis. Bulvinių blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

04.12.2017 laikas 10:48 Receptai – Patiekalai Arbata nuo tonzilito (medetka, jonažolė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Tonzilitas. Ingredientai: medetka, jonažolė

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau