Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Gegužės » 1

Saturnas, Marsas, Venera ir Jupiteris išsirikiavo vienoje eilėje

Ankstyvą sekmadienio rytą Saturnas, Marsas, Venera ir Jupiteris bus matomi iš Žemės ir atrodys lyg vienoje tiesėje, todėl dangaus stebėtojai turės retą galimybę pamatyti "du planetinius įvykius už vieno kainą".

Venera ir dujinis milžinas Jupiteris - dvi ryškiausios planetos danguje - taip priartės, kad atrodys, jog jos beveik susiduria arba tarsi "bučiuojasi".

"Per pastarąsias kelias savaites Venera ir Jupiteris artėjo vienas prie kito, taigi ši romantiška kibirkštis tarp jų brendo jau kurį laiką, - sakė Australijos nacionalinio universiteto (ANU) astrofizikas daktaras Bredas Tukeris (Brad Tucker).

"Gegužės 1 d., sekmadienio rytą AEST, jie bus taip arti, kad atrodys tarsi vienas objektas arba atrodys, kad jie bučiuojasi. Panašiai kaip Jupiteris ir Saturnas 2020 m. pabaigoje.

"Nors Venera ir Jupiteris vienas prie kito priartėja kas kelerius metus, šį kartą į šį sąskrydį įsiterpia ir Marsas su Saturnu, o tai pasitaiko gana retai, stebėdami iš tolo kaip baisus kaimynas iš gretimo namo."

Šiam reginiui stebėti nereikia jokios specialios įrangos, tereikia nukreipti akis į dangų ir pasigrožėti magija.

Saturnas, Marsas, Venera ir Jupiteris išsirikiavo vienoje eilėje
Kreditas: Dr. Bradas Tukeris

"Maždaug nuo 4.30 val. ryto iki saulėtekio žiūrėkite į rytus ir galėsite pamatyti, kaip Venera ir Jupiteris pasirodo kaip viena planeta, - sakė daktaras Tukeris.

"Jei turite teleskopą, žiūronus ar padorų fotoaparatą, tuomet vaizdas bus dar geresnis".

Australijos nacionalinis universitetas

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip..., todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.10.2019 laikas 10:11 Receptai – Patiekalai 3 Sveikų Košių Receptai
Košė yra lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei. Nors šis patiekalas daugeliui gerai pažįstamas ir mėgstamas, visgi apie košes dar yra ko pasimokyti – specialistų teigimu, net ir tokio sveiko maisto...

Skaityti daugiau

13.08.2019 laikas 22:00 Receptai – Patiekalai Absoliutus hitas ir naujiena – kepti viščiukų sparneliai aluje

Kepti viščiukų sparneliai aluje receptas. Sumaišome kari, druska, pipirą, sutraiškytą česnaką. Nuplauname ir nusausiname vištienos sparnelius. Įtriname sparnelius prieskoniais ir paliekame marinuotis valandai.

...

Skaityti daugiau

19.06.2019 laikas 21:37 Receptai – Patiekalai Moliūgų blynai
Gardžių moliūgų blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau