Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Gegužės » 1

Keistas signalas, sklindantis iš galaktikos centro

Gama spinduliai yra trumpiausio bangos ilgio ir didžiausios energijos elektromagnetinė spinduliuotė.

Tyrimo bendraautorius docentas Rolandas Krokeris (Roland Crocker) teigė, kad šis konkretus gama spindulių signalas, žinomas kaip Galaktikos centro perteklius, iš tikrųjų gali būti susijęs su tam tikro tipo greitai besisukančiomis neutroninėmis žvaigždėmis - itin tankiomis žvaigždžių liekanomis, likusiomis po kai kurių žvaigždžių, kurios yra daug masyvesnės už mūsų Saulę.

Galaktikos centro perteklius - tai netikėta gama spindulių koncentracija, kylanti iš mūsų galaktikos centro, kuri ilgą laiką glumino astronomus.

"Mūsų darbas nekelia jokių abejonių dėl signalo egzistavimo, bet siūlo dar vieną galimą šaltinį", - sakė docentas Krokeris.

"Jis remiasi milisekundiniais pulsarais - neutroninėmis žvaigždėmis, kurios sukasi labai greitai - maždaug 100 kartų per sekundę.

"Mokslininkai jau anksčiau yra aptikę gama spindulių emisiją iš atskirų milisekundinių pulsarų Saulės sistemos kaimynystėje, todėl žinome, kad šie objektai skleidžia gama spindulius. Mūsų modelis rodo, kad visos tokių žvaigždžių populiacijos, kurių yra apie 100 000, integruotas spinduliavimas sukurtų signalą, visiškai suderinamą su Galaktikos centro pertekliumi."

Šis atradimas gali reikšti, kad mokslininkams teks iš naujo apsvarstyti, kur jie ieško užuominų apie tamsiąją medžiagą.

"Tamsiosios materijos prigimtis visiškai nežinoma, todėl bet kokie galimi įkalčiai kelia didelį susidomėjimą", - sakė docentas Krokeris.

"Tačiau mūsų rezultatai rodo dar vieną svarbų gama spinduliuotės šaltinį.

"Pavyzdžiui, gama spindulių signalą iš Andromedos, kitos artimiausios mums didelės galaktikos, daugiausia gali skleisti milisekundiniai pulsarai."

Tyrimui, kuriame taip pat dalyvavo Australijos gynybos pajėgų akademijos, Kenterberio universiteto ir Tokijo universiteto mokslininkai, vadovavo ANU magistrantas Anudžis Gautamas.  

Tyrimas paskelbtas žurnale "Nature Astronomy". Credit: Unsplash/CC0 Public Domain

P komentaras: Pasaulio naujienos kitaip..., todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 12:59 Receptai – Patiekalai Beprotiškai skanių bulvinių blynų receptas

Gaminame. Bulviniai blynai Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame burokine arba smulkesne tarka. Nusunkiame susidariusį skystį (krakmolą gražiname atgal). Į bulvių tarkius įtarkuojame svogūną, pilame citrinos sult...

Skaityti daugiau

24.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Bandelės iš vaikystės! Tas pats skonis ir kvapas!

Būtent tokias bandeles gamino mano močiutė. Magiškas kvapas buvo... Net ir dabar jaučiu jį, per nuotrauką ... Sudėkite bandeles su varške ant kepimo skardos, sutepkite tryniu, kurį pasilikome ir kepame orkaitėje, kuri yra įkait...

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui

Vočių, furunkulų gydymas liaudies medicinoje, Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui, receptai votims gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau