Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gegužės » 5

CDC stebėjo milijonus amerikiečių per lokautus, kad galėtų stebėti judėjimą ir reikalavimus

Ligų kontrolės centras (CDC) šnipinėjo milijonus amerikiečių, naudodamasis mobiliųjų telefonų buvimo vietos duomenimis, kad galėtų sekti jų judėjimą ir stebėti, ar pandemijos metu žmonės laikėsi komendanto valandos.

Remiantis 2021 m. CDC dokumentais, kuriuos "Motherboard" gavo gavusi Informacijos laisvės akto (FOIA) prašymą, pagal programą buvo stebimi K-12 mokyklose besilankančių žmonių elgesio modeliai, o vienu atveju buvo stebimas "Navajo tautos politikos veiksmingumas". Dokumentuose atskleidžiama, kad nors CDC naudojosi pandemija, kad pateisintų greitesnį duomenų įsigijimą, iš tikrųjų ketino juos naudoti bendriems agentūros tikslams.

Dokumentuose atskleidžiamas platus planas, kurį CDC buvo parengusi praėjusiais metais, kad naudotų vietos nustatymo duomenis iš labai prieštaringai vertinamo duomenų tarpininko. Tarp bendrovės "SafeGraph", kuriai CDC sumokėjo 420 000 JAV dolerių už prieigą prie vienerių metų duomenų, investuotojų yra Peteris Thielis ir buvęs Saudo Arabijos žvalgybos vadovas. Birželio mėn. "Google" uždraudė bendrovei patekti į "Play Store" parduotuvę. -Motherboard

Duomenys, kurie buvo nupirkti, gauti iš mobiliųjų telefonų - tai reiškia, kad "SafeGraph" gali sekti, kur asmuo gyvena, dirba ir kur buvo, o vėliau šiuos duomenis parduoti įvairioms organizacijoms. Duomenys, kuriuos nusipirko CDC, buvo apibendrinti - jie skirti plačioms žmonių judėjimo tendencijoms sekti, tačiau mokslininkai išreiškė susirūpinimą dėl to, kaip buvimo vietos duomenys gali būti nuasmeninti, kad būtų galima sekti konkrečius asmenis.

Remiantis CDC dokumentais, "SafeGraph" duomenys "buvo labai svarbūs nuolatinėms reagavimo pastangoms, pavyzdžiui, kas valandą stebint aktyvumą komendanto valandos zonose arba išsamiai skaičiuojant apsilankymus dalyvaujančiose vaistinėse vakcinų stebėsenos tikslais".

CDC stebėjo milijonus amerikiečių per lokautus

"Atrodo, kad CDC sąmoningai sukūrė atvirą naudojimo atvejų sąrašą, į kurį įtraukė komendanto valandos stebėseną, kaimynų apsilankymus, apsilankymus bažnyčiose, mokyklose ir vaistinėse, taip pat įvairias analizes su šiais duomenimis, konkrečiai orientuotais į "smurtą", - sakė Zachas Edwardsas (Zach Edwards), kibernetinio saugumo tyrėjas, atidžiai stebintis duomenų rinką.

Kalbėdamas apie asmenų demaskavimą, Edwardsas pažymėjo, kad "SafeGraph" duomenys gali būti naudojami tam tikriems žmonėms nustatyti.

"Mano nuomone, "SafeGraph" duomenys gerokai viršija bet kokias saugias ribas [dėl anonimiškumo]", - sakė jis, nurodydamas vieną "SafeGraph" naudotojo sąsajos rezultatą, kuris rodė individualius judėjimus į konkretų gydytojo kabinetą - tai rodo, kokie smulkūs iš tikrųjų yra "agreguoti" duomenys. Jei piktavalis norėtų demaskuoti žmogų, teoriškai galėtų tai padaryti naudodamas panašius metodus.

Dokumentuose pateikiamas ilgas sąrašas, kurį CDC apibūdina kaip 21 skirtingą "galimą CDC duomenų naudojimo atvejį". Tarp jų:

  • "Stebėti K-12 mokyklų lankytojų modelius pagal mokyklas ir palyginti su 2019 m.; jei įmanoma, palyginti su epi rodikliais [aplinkos veiksmingumo indeksu]". 
  • "Judėjimo modelių duomenų ir COVID-19 atvejų skaičiaus augimo koreliacijos tyrimas [...] Judėjimo apribojimų (sienų uždarymas, tarpregioninės ir naktinės komendanto valandos), siekiant parodyti jų laikymąsi."
  • "Valstybinės politikos veiksmingumo [Navajo] tautoje tyrimas". - Pagrindinę plokštę

politika, stebėjimas, kontrolė, technologijos

Per visą pandemijos laikotarpį mobiliųjų telefonų buvimo vietos duomenys buvo naudojami įvairiais tikslais, įskaitant žiniasklaidos organizacijų pranešimus apie tai, kaip žmonės keliavo, kai buvo panaikinti draudimai.

Tačiau CDC norėjo, kad duomenys būtų naudojami ne tik Covid-19 politikos atsako stebėjimui. Nors viešųjų pirkimų dokumentuose teigiama, kad duomenys skirti "skubioms COVID-19 PR [viešųjų pirkimų užklausoms]", viename iš įtrauktų naudojimo atvejų rašoma: "Fizinio aktyvumo ir lėtinių ligų prevencijos interesų taškų, tokių kaip apsilankymai parkuose, sporto salėse ar svorio reguliavimo įmonėse, tyrimas".

Kitame skyriuje išplečiamos su Kovid-19 nesusijusios naudojimo sritys.

"CDC taip pat planuoja naudoti šio įsigijimo metu įsigytus judumo duomenis ir paslaugas, siekdama paremti ne COVID-19 programines sritis ir visuomenės sveikatos prioritetus visoje agentūroje, įskaitant, bet neapsiribojant kelionėmis į parkus ir žaliąsias zonas, fiziniu aktyvumu ir keliavimo būdu bei gyventojų migracija prieš stichines nelaimes, jų metu ir po jų", - rašoma jame. "Pagal šią sutartį gautus judumo duomenis bus galima naudoti visoje CDC agentūroje ir jie padės įgyvendinti daugelį CDC prioritetų."

CDC įsigijo "SafeGraph" duomenis "U.S. Core Place Data", "Weekly Patterns Data" ir "Neighbourhood Patterns Data", iš kurių pastarieji apima tokią informaciją, kaip "buvimo namuose laikas", kuris apibendrinamas pagal valstijas ir gyventojų surašymo blokus, pagal "Motherboard".

"SafeGraph" siūlo lankytojų duomenis gyventojų surašymo blokų grupės lygmeniu, kurie leidžia gauti itin tikslių įžvalgų, susijusių su amžiumi, lytimi, rase, pilietybės statusu, pajamomis ir kt.", - rašoma CDC dokumente.

Likusią ataskaitos dalį skaitykite čia.

P komentaras: tiesa slypi kažkur anapus, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.11.2017 laikas 17:10 Receptai – Patiekalai Česnakas, pienas gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Česnakas, Pienas.

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 20:18 Receptai – Patiekalai Paprasčiausias ir sėkmingiausias naminės duonos receptas

Su kvapnia, traškia plutele, tikras skanumėlis. Skanios naminės duonos receptas gaminkite duoną patys namuose!

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant diabetu
Diabetas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai sergant diabetu, diabetas, diabeto gydymas, receptai diabetui, vaistažolės diabetui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau