Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Gegužės » 14

Laimingiausiems santykiams būdingi bendri bruožai

Ieškote laimės? Mokslininkai dešimtmečius tyrinėjo, kas lemia stabilius, pasitenkinimą teikiančius santykius, ir pagaliau turi atsakymus! Nesvarbu, ar norite sustiprinti savo santuoką, ar gerai jaustis dabartinėje situacijoje, šie 20 bruožų lemia laimingiausius santykius.

1) Jie rašo mažiau žinučių. Trumpos žinutės, skirtos pasiteirauti, kaip sekasi partneriui yra gerai ir gali turėti tam tikros naudos, tačiau rimti pokalbiai žinutėmis gali pabloginti santykių kokybę.

2) Jie neturi vaikų. Atvirojo universiteto atlikto tyrimo metu buvo ištirta 5000 įvairaus amžiaus, statuso ir seksualinės orientacijos žmonių ir paaiškėjo, kad vaikų neturinčios santuokos buvo laimingesnės.

3) Jie anksti pradeda pyktis. 2021 m. Floridos valstijos universiteto atlikto tyrimo metu nustatyta, kad poros, kurios santykių pradžioje atvirai pykosi, bet buvo nuoširdžios, ilgainiui iš tiesų buvo laimingesnės.

4) Vienas iš jų yra pirmagimis, o kitas šeimoje buvo jaunėlis (paskutinis vaikas). Erlangeno-Niurnbergo universitetas Vokietijoje ištyrė 3000 šeimų ir suprato, kad santykiams naudinga, kai priešingybės pagal gimimo eiliškumą traukia vienas kitą.

5) Jie dalijasi namų ruošos darbais. 2007 m. „Pew Research” apklausos duomenimis, 62 % suaugusiųjų teigė, kad dalijamasis namų ruošos darbais yra labai svarbus sėkmingai santuokai.

6) Jie palaiko homoseksualius santykius. Kvinslando universiteto mokslininkai apklausė daugiau nei 34 tūkst. žmonių ir nustatė, kad gėjų ir lesbiečių poros yra laimingesnės nei heteroseksualų poros.

7) Jie yra feministai. Heteroseksualiuose santykiuose poros buvo labiau patenkintos, jei jų partneriai buvo feministai. Kalbant apie moteris, tai buvo susiję su sveikesniais santykiais apskritai.

8) Jie išreiškia meilę žodžiais ir veiksmais. Atvirojo universiteto tyrimas parodė, kad žmonės jaučiasi labiau vertinami santykiuose, kai jų partneriai atlieka nedidelius mielus veiksmus, pavyzdžiui, pasako: „Aš tave myliu”, arba padaro puodelį arbatos.

9) Jų draugai nėra išsiskyrę. Pasirodė, net 75 % didesnė tikimybė, kad išsiskirsite, jei vienas iš jūsų artimų draugų ar giminaičių yra išgyvenęs skyrybas. Jei išsiskyrė partnerio draugas, 33 % padidėja tikimybė, kad išsiskirsite ir jūs.

10) Jie galvoja, kad jų partneriai yra patrauklesni už juos pačius. 2013 metais žurnale „Journal of Personality and Social Psychology” paskelbtas tyrimas parodė, kad kai vyrai savo žmoną laiko patrauklesne, tai buvo naudinga abiem santykių dalyviams.

11) Sutuoktinis – geriausias draugas. Žmonės, kurie savo sutuoktinį laiko geriausiu draugu, santuoka yra beveik dvigubai labiau patenkinti nei tie, kurie sutuoktinio nelaiko geriausiu draugu.

12) Jų socialiniai tinklai sutampa. Poros, kurių draugų sąrašas feisbuke sutapo, buvo linkusios rečiau išsiskirti.

13) Panašūs įpročiai leisti pinigus. Pinigų problemas galima išspręsti, tačiau geriausia susirasti žmogų, kuris mėgsta taupyti arba išlaidauti taip pat, kaip jūs.

14) Jie intymiai suartėja bent kartą per savaitę. 2004 m. atlikto tyrimo, kuriame apklausta 16 tūkst. suaugusiųjųjų, metu paaiškėjo, kad padidinus seksualinį aktyvumą nuo karto per mėnesį iki karto per savaitę, padidėjo laimės lygis.

15) Jie džiaugiasi partnerio pasiekimais. Jei jais džiaugiatės taip, tarsi jie būtų jūsų pačių pasiekimai, jūsų partneris galiausiai būna labiau patenkintas santykiais.

16) Jie penkis kartus dažniau bendrauja pozityviai. Pasak Vašingtono universiteto mokslininkų, stabiliose santuokose teigiamų sąveikų yra penkis kartus daugiau nei neigiamų.

17) Turi panašų požiūrį į alkoholio vartojimą. Porose, kuriose abu partneriai saikingai vartojo alkoholį arba negėrė, skyrybų dažnis buvo 30 % mažesnis.

18) Jie turi įdomių pasimatymų. Kas savaitę darydami ką nors skirtingo, galite pakeisti savo santykius.

19) Jie padeda vieni kitiems išmokti naujų dalykų. Monmuto universitete atlikti tyrimai rodo, kad kuo daugiau padedama vienas kitam mokytis naujų dalykų, tuo labiau žmonės yra patenkinti savo santykiais.
 
20) Jie yra labiau pailsėję. Vyrai, kurie yra išsimiegoję, jau kitą dieną jaučiasi labiau patenkinti savo santykiais. Moterims problemos santykiuose buvo susijusios su prastu miegu naktį.

priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.01.2018 laikas 19:09 Receptai – Patiekalai Vaisingumui skatinti (Paprastoji takažolė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 19:27 Receptai – Patiekalai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:52 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai celiulito gydymui

Celiulitas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai celiulito gydymui, celiulitas, celiulito gydymas, receptai, vaistažolės, receptai celiulitui, vaistažolės celiulitui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradici...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau