Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2022 » Birželio » 19

Švininiai Jordanijos kodeksai - kas sukūrė klastotę?

Kai žmonėms kildavo protingų minčių, jie iškart nuspręsdavo jas užrašyti. Kuo gudresnė atrodė mintis, tuo patikimesnis ir patvaresnis buvo rankraštis, kuriame ji buvo užrašyta. Įrašams jie naudojo viską: akmenį, jaučio odą, beržo žievę ir net varį bei šviną!

Tiesiog blogai padėtas.

Prieš kelerius metus Jordanijos šiaurėje esančiame urve buvo aptikta nuostabi biblioteka. Septyniasdešimtyje vario ir švino lakštų, surištų vielomis ir sudarančių kelias knygas, yra įrašai, datuojami pirmojo mūsų eros tūkstantmečio pradžia.

Kodėl apie tokį sensacingą radinį kalbama tik dabar? Tiesa ta, kad biblioteka buvo atrasta privačiai. Knygas radęs ūkininkas neskubėjo jų atiduoti archeologams ir istorikams, bet nusprendė parduoti didžiausią kainą pasiūliusiam pirkėjui. Praėjo nemažai laiko, kol atsirado pirkėjas, ir knygos buvo neteisėtai išgabentos į Vokietiją. Dabar naujasis jų savininkas prisiekinėja, kad jie daugiau nei šimtą metų priklausė jo šeimai, ir Džordanas bando susigrąžinti artefaktus.

Kol teismai aiškinasi situaciją, mokslininkai, gavę dabartinio savininko leidimą, pradėjo šifruoti senovinius rankraščius. Kol kas nustatyta tik tai, kad raidės ant švininių puslapių yra ne iškaltos, o išlydytos. Knygos buvo parašytos keliomis kalbomis: aramėjų, hebrajų ir graikų. Taip pat yra keletas hieroglifų. Didžioji dalis teksto yra užšifruota, todėl reikėjo atlikti daug darbo.

Evangelija apie...

Pirmieji tyrimai parodė, kad puslapiams naudojamas švinas iš tiesų yra ne mažiau kaip dviejų tūkstančių metų senumo. O tekstai, kuriuos istorikams pavyko iššifruoti, tiesą sakant, dvelkia sensacija.

Tai, kad rankraščiuose kalbama apie paskutines Kristaus gyvenimo dienas. Tekste pavaizduoti trys kryžiai, ant kurių buvo nužudyti du plėšikai ir Dievo Sūnus. Yra net vyro portretas, apie kurį mokslininkai vis dar labai atsargiai kalba, sakydami, kad tai gali būti pats Jėzus.

Jei mokslininkai patvirtins šių knygų autentiškumą, jos bus daug vertingesnis Kristaus egzistavimo įrodymas nei Biblija, parašyta praėjus vos 400 metų po jo egzekucijos.

Vis dar klastotė

Tiesą sakant, problema yra tas "jei". Tiesa ta, kad mokslininkai jau dabar abejoja bibliotekos autentiškumu. Medžiaga, iš kurios parengtos knygos, neabejotinai priklauso krikščionybės pradžios laikotarpiui, tačiau turinys...

Graikų epigrafijos specialistas Peteris Thonemannas (Oksfordo universitetas), tyrinėdamas tekstus, atkreipė dėmesį į tokį užrašą senovės graikų kalba: "...Nebūk liūdnas ir daryk gera! Abgaras, dar žinomas kaip Aesionas...". Toks pat užrašas yra ir ant antkapio, kuris dabar saugomas Archeologijos muziejuje Amane, Jordanijoje. Visas tekstas ant plokštės skamba taip: "Selamanui, didžiajam vyrui, neliūdėk ir klestėk! Abgaras, dar vadinamas Eisionu, Monoato sūnus, trečiaisiais provincijos įkūrimo metais pastatė šį antkapinį paminklą savo mylimam sūnui". Kitaip tariant, gali būti, kad ją paprasčiausiai iš dalies nukopijavo apgavikai. Be to, kai kurie rastų knygų tekstai, pasak Tonermanno, yra tiesiog nesuderinti žodžių ir simbolių rinkiniai, paimti iš senovės graikų ir hebrajų monetų. Pavyzdžiui, graikiškuose užrašuose sumaišytos raidės alfa ir lambda, o Jėzaus veidas pasiskolintas iš gerai žinomos Bizantijos mozaikos.

Taigi apie sensaciją ir revoliuciją krikščionybės istorijoje negali būti nė kalbos - 2017 m. švininė biblioteka buvo oficialiai pripažinta klastote.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2018 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai cholesterolio gydymui
Cholesterolis liaudies medicinoje, cholesterolis, cholesterolio gydymas, receptai, cholesterolio receptas, vaistažolės, vaistažolės cholesteroliui, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradici...

Skaityti daugiau

13.09.2018 laikas 17:05 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kurtumo gydymui
Kurtumas liaudies medicinoje, Kurtumas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Kaip ruošiamos arbatos
Vaistažolių arbatas geriausia ruošti tik tam skirtuose emaliuotuose neįskilusiuose induose. Nerūdijančio plieno visiškai netinka, nes turi kenksmingų priedų. Nenaudokite aliumininių indų, nes iš jų į arbatą patenka metalo jonų....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau