Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Birželio » 28

Izraelio parlamentas balsuoja už tai, kad būtų paleistas ir surengti nauji rinkimai

Izraelio įstatymų leidėjai antradienį vienbalsiai pritarė įstatymo projektui dėl parlamento paleidimo - tai svarbus teisėkūros žingsnis, priartinantis šalį prie penktųjų rinkimų per mažiau nei ketverius metus.

Izraelio parlamente, Knesete, nuo praėjusios savaitės dėl parlamento paleidimo įstatymo projekto ginčijasi kadenciją baigiančio ministro pirmininko Naftali Bennett koalicijos nariai ir ekspremjero Benjamino Netanyahu (Benjamin Netanyahu) vadovaujama opozicija.

Koalicija teigė norinti greito įstatymo projekto patvirtinimo po to, kai Bennettas praėjusią savaitę paskelbė, kad jo metų metus veikęs, ideologiškai susiskaldęs, aštuonių partijų aljansas nebėra gyvybingas.

Tačiau B. Netanyahu ir jo sąjungininkai vedė derybas, siekdami suformuoti naują B. Netanyahu vadovaujamą vyriausybę dabartiniame parlamente, o tai padėtų išvengti naujų rinkimų.

Šalys apsikeitė teisėkūros smūgiais, bet galiausiai vėlai pirmadienį susitarė paspartinti įstatymo projektą, kuris iki trečiadienio pabaigos būtų galutinai patvirtintas kaip įstatymas.

Opozicijos pasirengimas paleisti parlamentą leido manyti, kad B. Netanyahu pastangos suformuoti naują vyriausybę įstrigo.

Ankstyvą antradienį Kneseto rūmų komitetas pritarė įstatymo projektui. Tada jis buvo pateiktas plenariniam posėdžiui pirmajam svarstymui, kuriam buvo pritarta 53:0.

Pagal įstatymo projektą parlamentas būtų paleistas, o nauji rinkimai būtų surengti spalio 25 d. arba lapkričio 1 d., data bus nustatyta po tolesnių derybų.

Po to įstatymo projektas turi būti patvirtintas dar per du balsavimus Knesete.

"Tai yra tai, kas yra

Tikėtasi, kad prieš galutinį balsavimą dėl įstatymo projekto dėl Kneseto paleidimo įstatymų leidėjai antradienį ir trečiadienį patvirtins daugybę atskirų bendru sutarimu priimtų teisės aktų.

Vidurnaktį po parlamento paleidimo Bennett perduos valdžią užsienio reikalų ministrui Yairui Lapidui pagal valdžios pasidalijimo susitarimą, dėl kurio jie susitarė po nesėkmingų praėjusių metų rinkimų.

Benneto koalicijai, kuri yra įvairialypis religinių nacionalistų, sekuliariųjų šalininkų, centristų, "balandžių" ir arabų islamistų aljansas, nuo pat pradžių trukdė ideologiniai nesutarimai.

Paskutinis lašas, pasak premjero, buvo nesugebėjimas atnaujinti priemonės, užtikrinančios, kad žydų kolonistai okupuotame Vakarų krante gyventų pagal Izraelio įstatymus.

Bennett, buvęs vienos iš gyvenviečių apgyvendintojų lobistų grupės vadovas, sakė, kad birželio 30 d. nustojus galioti šiai priemonei būtų kilęs pavojus saugumui ir "konstitucinis chaosas".

Parlamento paleidimas prieš termino pabaigą reiškia, kad vadinamasis Vakarų kranto įstatymas galios tol, kol pradės dirbti nauja vyriausybė.

Galbūt paskutiniame viešame renginyje, kuris buvo paskutinis jo, kaip premjero, renginys, Bennettas sakė, kad jo vadovavimo laikas buvo "nuostabus" Izraeliui po "audringų rinkimų metų".

"Manau, kad per šiuos vienerius metus nuveikėme maždaug 10 metų darbo, ir aš tuo velniškai džiaugiuosi", - sakė jis Tel Avivo universiteto konferencijoje "Kibernetinė savaitė".

Religinis nacionalistas Bennettas sakė, kad jo sąjunga su centristu Lapidu - žmogumi, su kuriuo jis kadaise žadėjo niekada nebendradarbiauti, - atnešė stabilumo po daugybės metų aklavietės.

"Nesidžiaugiu rinkimais; jie tikrai nėra geri Izraeliui, bet yra kaip yra", - sakė jis.

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.06.2019 laikas 09:18 Receptai – Patiekalai Sveikuoliški moliūgų blynai

Gardžių ir sveikų moliūgų blynų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 18:49 Receptai – Patiekalai Vištienos muštiniai
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai. Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:24 3 Zodiako ženklai, kurių širdys tyriausios
Pasaulyje, kuriame tiek daug sudėtingų dalykų, širdies tyrumas šviečia kaip švyturys, simbolizuojantis nuoširdumą, gerumą ir geranoriškumą kitų atžvilgiu. Tyrų širdžių žmonės spinduliuoja užuojautos ir nuoširdumo aurą. Tarp Zodiako ženklų trys išsisk...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:12 Trys priežastys, kodėl vyrai anksčiau ar vėliau meta net geras moteris

Nepriklausomai nuo aplinkybių, paprastai yra bendros priežastys, kurias jūsų buvęs tikriausiai slepia - paslaptys, neleidžiančios jam iki galo išreikšti savo jausmų.

Skaityti daugiau