Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 11

R. T. Erdoganas ragina V. Putiną palikti atvirą Sirijos pagalbos perėjimo punktą

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Recep Tayyip Erdogan) pirmadienį paragino savo kolegą Rusijoje Vladimirą Putiną (Vladimir Putin) pratęsti leidimą per sieną gabenti humanitarinę pagalbą į Siriją.

Erdogano kreipimasis nuskambėjo, kai diplomatai stengėsi rasti sprendimą, kuriuo būtų galima įveikti Rusijos veto sistemai, dėl kurios nuo 2014 m. į karo nuniokotą šalį teka pagalba.

"R. T. Erdoganas pabrėžė, kad jam svarbu pratęsti tarpvalstybinio mechanizmo Sirijoje galiojimą", - sakoma jo biuro pareiškime, paskelbtame po telefoninių pokalbių sekmadienį pasibaigus šio mechanizmo galiojimui.

Turkijos ir Sirijos siena ties Bab al Hawa perėjimo punktu yra vienintelis būdas, kuriuo JT pagalba gali pasiekti civilius gyventojus, nekeliaujant per Sirijos vyriausybės pajėgų kontroliuojamas teritorijas.

Rusija, Sirijos režimo sąjungininkė, pasinaudojo savo veto teise JT Saugumo Taryboje, kad atmestų Vakarų pasiūlymus palikti pasienio perėją atvirą dar vienerius metus.

Ši priešprieša kilo esant istoriškai didelei diplomatinei įtampai po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Saugumo Taryba jau anksčiau yra pratęsusi tarpvalstybinio mechanizmo galiojimą pasibaigus jo terminui, o keli šaltiniai teigė, kad šią savaitę vis dar įmanoma balsuoti.

R. T. Erdoganas stengėsi pasinaudoti savo gerais darbiniais santykiais tiek su V. Putinu, tiek su Vakarų remiamais lyderiais Kijeve, kad sumažintų įtampą.

Jo biuras sakė, kad R. T. Erdoganas taip pat paragino V. Putiną "imtis veiksmų" dėl JT pasiūlymo atnaujinti įstrigusį Ukrainos grūdų eksportą per Juodąją jūrą.

JT pateikė planą, kaip palengvinti eksportą, pagal kurį būtų sukurti saugūs koridoriai aplink žinomas kasyklas.

Pasiūlymas sulaukė tik nedidelės Maskvos ir Kijevo paramos.

Kijevas kaltina Rusiją, kad ši vagia jo grūdus ir prisideda prie pasaulinio maisto trūkumo, kurį sukelia Ukrainos uostuose užblokuotas grūdų eksportas.

Tačiau Rusija tvirtina, kad "nacionalizavo" Ukrainos valstybinį turtą ir superka grūdus iš vietos ūkininkų.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 18:49 Receptai – Patiekalai Vištienos muštiniai
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai. Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių...

Skaityti daugiau

06.09.2018 laikas 10:23 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai organizmo stiprinimui

Organizmo stiprinimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai organizmo stiprinimui, receptai organizmui stiprinti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 06:56 Receptai – Patiekalai Klasikinis tiramisu receptas

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su 3 v.š. cukraus, kaitindami garų vonelėje, gerai išsukite el. maišytuvu. Įpilkite vanilės ekstraktą, sudėkite maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau