Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Lapkričio » 3

V. Putinas paskelbė pareiškimą dėl branduolinio karo išvengimo: ‘Aš neleisiu pasauliniam elitui išnaikinti mūsų planetos’

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas (Vladimir Putin) pažadėjo neleisti pasauliniam elitui per branduolinį karą nuskurdinti planetos.

Pasak V. Putino, elitas desperatiškai trokšta pasaulinio branduolinio karo, nes tai leistų jiems drastiškai sumažinti Žemės gyventojų skaičių ir įgyvendinti savo "Didžiojo persitvarkymo" darbotvarkę.

Atsižvelgiant į tai, kad Rusija yra viena iš penkių pasaulio šalių, turinčių branduolinių ginklų, V. Putino užsienio reikalų ministerija paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad Rusijai "tenka ypatinga atsakomybė sprendžiant klausimus, susijusius su tarptautinio saugumo ir strateginio stabilumo stiprinimu".

Infowars.com praneša: Pareiškime taip pat teigiama, kad "Rusija griežtai ir nuosekliai vadovaujasi nuostata, kad branduolinio karo negalima laimėti ir jo niekada negalima pradėti" ir kad branduolinės bombos skirtos tik gynybiniam naudojimui, kai "kyla pavojus pačiam valstybių egzistavimui".

Šalis teigia esanti "tvirtai įsitikinusi, kad dabartinėje sudėtingoje ir neramioje situacijoje, kurią sukėlė neatsakingi ir įžūlūs veiksmai, kuriais siekiama pakenkti mūsų nacionaliniam saugumui, neatidėliotinas uždavinys yra išvengti bet kokio karinio branduolinių galybių susidūrimo".

Toliau Rusija paragino kitas keturias branduolines valstybes bendradarbiauti, užuot kurstę nestabilią situaciją, kurioje "tiesioginis ginkluotas konfliktas" galiausiai gali sukelti "katastrofiškų padarinių".

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra garsiai pareiškęs, kad yra pasirengęs panaudoti branduolinius ginklus, jei jo šaliai iškiltų rimtas pavojus, tačiau ši pozicija niekuo nesiskiria nuo bet kurios kitos branduolinių ginklų turinčios šalies pozicijos.

Užuot pripažinusi, kad kiekviena branduolinių ginklų turinti šalis pasižada juos naudoti tik gynybiniais tikslais, Vakarų žiniasklaida teigia, kad V. Putinas nuolat "grasina panaudoti branduolinius ginklus".

Dabar, po naujausio Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškimo, pagrindinės žiniasklaidos priemonės, tokios kaip "NBC News", teigia, kad Putinas sušvelnino savo branduolinę retoriką.

Iš tikrųjų branduolinę įtampą didina Pentagonas, neseniai paskelbęs, kad JAV nebeatmeta galimybės panaudoti branduolinius ginklus prieš nebranduolines grėsmes.

Pentagono atskleidimas pasirodė praėjusią savaitę po to, kai V. Putinas bandė patikinti pasaulį, kad nesiruošia panaudoti branduolinių ginklų, sakydamas, kad "nėra jokios politinės" ar "karinės priežasties" "atominės bombos smūgiui Ukrainoje".

Visą pareiškimą skaitykite toliau:

Kaip nuolatinei Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narei ir vienai iš branduolinių valstybių, pagal Branduolinio ginklo neplatinimo sutartį Rusijos Federacijai tenka ypatinga atsakomybė sprendžiant klausimus, susijusius su tarptautinio saugumo ir strateginio stabilumo stiprinimu.

Įgyvendindama branduolinio atgrasymo politiką, Rusija griežtai ir nuosekliai vadovaujasi nuostata, kad branduolinis karas negali būti laimėtas ir niekada neturi būti kariaujamas. Rusijos doktrininiai požiūriai šioje srityje apibrėžti itin tiksliai, jais siekiama tik gynybinių tikslų ir jie negali būti interpretuojami plečiamai. Šie požiūriai leidžia Rusijai hipotetiškai griebtis branduolinio ginklo tik atsakant į agresiją, kurioje naudojami masinio naikinimo ginklai, arba į agresiją, kurioje naudojami įprastiniai ginklai, kai kyla pavojus pačiam valstybės egzistavimui.

Rusija laikosi nuomonės, kad esami susitarimai ir nuostatos branduolinių ginklų mažinimo ir ribojimo srityje, taip pat strateginės rizikos ir tarptautinių incidentų bei konfliktų, galinčių peraugti į branduolinį lygmenį, grėsmės mažinimo srityje išlieka aktualūs. Visiškai patvirtiname savo įsipareigojimą laikytis 2022 m. sausio 3 d. penkių branduolinių valstybių vadovų bendro pareiškimo dėl branduolinio karo prevencijos ir ginklavimosi varžybų išvengimo. Esame tvirtai įsitikinę, kad dabartinėje sudėtingoje ir neramioje situacijoje, kurią sukėlė neatsakingi ir įžūlūs veiksmai, kuriais siekiama pakenkti mūsų nacionaliniam saugumui, neatidėliotina užduotis yra išvengti bet kokio karinio branduolinių galybių susidūrimo.

Raginame kitas "branduoliniam penketukui" priklausančias valstybes praktiškai pademonstruoti savo pasirengimą dirbti sprendžiant šią prioritetinę užduotį ir atsisakyti pavojingų bandymų pažeisti viena kitos gyvybinius interesus balansuojant ant tiesioginio ginkluoto konflikto ribos ir skatinant provokacijas masinio naikinimo ginklais, galinčias sukelti katastrofiškų padarinių.

Rusija ir toliau pasisako už atnaujintą, tvirtesnę tarptautinio saugumo architektūrą, grindžiamą nuspėjamumo ir pasaulinio strateginio stabilumo užtikrinimu, taip pat lygiateisiškumo, nedalomo saugumo ir abipusio atsižvelgimo į pagrindinius šalių interesus principais.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.08.2019 laikas 19:39 Receptai – Patiekalai Vyniotinis „Napoleonas“. Skanesnio ir greitesnio nieko nebandžiau

Labai patariu pasigaminti! Pabandykite pasigaminti tortą „Napoleonas“ – nepasigailėsite! Šis skanus pyragas susideda tik iš 3 ingredientų. Skanus, švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje.

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 15:29 Receptai – Patiekalai Bemielės sluoksniuotos tešlos sūrio lazdelės
Šio sūrio lazdelės itin lengvai pagaminamos ir tikrai skanios. Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu receptas.

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis Valgomuoju česnaku

Valgomasis česnakas liaudies medicinoje. Netradicinė medicina. Česnakas laikomas geriausia priemone nuo aterosklerozės ir mažakraujystės. Prieš miegą pamirkykite delnus šiltame vandenyje su soda, po to ant nuospaudų uždėkite ma...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau