Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2022 » Liepos » 31

Gedimai ir neatpažinti objektai: paslaptingi orlaivių dingimai

Atrodo, kad orlaivis nėra smėlio smiltelė jūroje. Nepaisant to, nuo pat aviacijos eros pradžios yra buvę daugybė incidentų, susijusių su keleivinių lėktuvų, įskaitant keleivinius, dingimu. Šiandien papasakosime apie garsiausius epizodus ir pabandysime juos išanalizuoti.

Paskutinis Earhart skrydis

Amerikietė Amelija Earhart buvo pirmoji moteris pilotė, viena perskridusi Atlanto vandenyną. 1937 m. gegužę ji išdrįso apskristi pasaulį dviejų variklių "Lockheed Electra" lėktuvu. Kartu su ja buvo navigatorius Fredas Noonanas.

Tačiau lėktuvui pasiekus centrinę Ramiojo vandenyno dalį, ryšys su įgula staiga nutrūko.

Pagal vieną versiją lėktuvas nukrito į vandenyną, pagal kitą - įgula buvo priversta nusileisti negyvenamoje saloje dėl lėktuvo gedimų. Trečiojo teigimu, jie pateko į japonų nelaisvę. Bet kuriuo atveju Earhart ir Noonano likimas nežinomas, daugiau apie juos nebuvo jokių žinių.

dingimai, lėktuvai, antgamtiniai reiškiniai

Šeši lėktuvai ir ugnies kamuolys

1945 m. penki bombonešiai atliko bandomąjį skrydį. Būdami netoli Bermudų trikampio, jie prarado ryšį su skrydžių vadovu, o pilotai taip pat prarado orientaciją erdvėje. Tuo pat metu patys skrydžių vadovai puikiai girdėjo pilotų pokalbius. Manoma, kad dėl to lėktuvams baigėsi degalai ir jie nukrito į vandenyną.

Kol vyko paieškos ir gelbėjimo operacija (kuri baigėsi nesėkmingai), toje pačioje vietovėje dingo kitas lėktuvas. Tuo pat metu pro šalį plaukusio laivo įgula danguje pastebėjo milžinišką ugnies kamuolį.

Šešių dingusių lėktuvų pėdsakų taip ir nebuvo rasta. Ši istorija dar kartą patvirtino Bermudų trikampio "anomalią šlovę".

Lėktuvas, kuris nepasiekė Bermudų salų...

1948 m. britų ir amerikiečių oro linijų bendrovės lėktuvas "Star Tiger" skrido iš Londono į Bermudus. Maršrutas buvo gana ilgas, todėl jį reikėjo suskirstyti į kelis etapus.

Lėktuvui įveikiant paskutinę atkarpą, staiga sugedo lėktuve esantys prietaisai - šildytuvas ir kompasas. Pilotui teko skristi labai mažame 610 metrų aukštyje.

Tuo pačiu maršrutu, kaip ir "Star Tiger", skrido kitas lėktuvas "Avro Lancaster". Jis saugiai nusileido Bermuduose, o "Star Tiger" su 25 keleiviais ir 6 įgulos nariais dingo be žinios. Paieška, žinoma, nieko nedavė.

"Tai ne lėktuvas..."

1978 m. spalį 19-metis Frederikas Valentichas iš Melburno (Australija) gavo ilgai lauktą piloto licenciją ir pranešė savo šeimai, kad užsisakė skrydį į Karaliaus salą, iš kurios turėjo paimti grupę keleivių ir omarų krovinį. Atstumas iki kelionės tikslo buvo 235 kilometrai į vieną pusę, o oras buvo giedras.

Tačiau pačioje skrydžio pradžioje Valenticas jau kelis kartus susisiekė su skrydžių valdymo tarnyba ir pranešė apie nežinomą orlaivį, kuris tariamai jį sekė. Paskutinė žinutė buvo tokia: "Tas keistas lėktuvas vėl sklando virš manęs. Jis kabo... ir tai ne lėktuvas." Tuomet per mikrofoną pasigirdo metalinis trenksmas ir ryšys nutrūko.

Paslaptinga buvo tai, kad niekas nematė nei Valentičiaus, nei jo lėktuvo, ir paaiškėjo, kad saloje, į kurią jis skrido, jo niekas nelaukė. Jaunasis pilotas galėjo būti įviliotas į kokius nors spąstus.

Kas nutiko Malaizijos laineriui?

2014 m. kovo mėn. daug triukšmo sukėlė oro bendrovės "Malaysian Airlines" 370-ojo skrydžio Kvala Lumpūras-Pekinas, kuriuo skrido 239 keleiviai, dingimas.

Nustatytu laiku, praėjus 40 minučių po pakilimo, pilotas patvirtino, kad jie įskrido į Vietnamo oro erdvę, o po kelių minučių laineris tiesiog dingo iš visų radarų. Iš pradžių paieškos nieko nedavė, o tik po pusantrų metų už 4 000 km nuo tariamos katastrofos vietos buvo rasti dingusio lėktuvo korpuso fragmentai.

Dingimo priežastys

Akivaizdu, kad visais arba beveik visais dingusių orlaivių atvejais įvyko lėktuvų katastrofos. Tačiau jų priežastys skiriasi. Pavyzdžiui, gali būti, kad koks nors neatpažintas objektas turėjo įtakos pilotams (kaip Valentičiaus atveju), o lėktuvui įskridus į anomalijų zoną (pvz., Bermudų trikampį) galėjo sugesti prietaisai. Galiausiai, niekas negali atmesti lėktuvo užgrobimo galimybės, tačiau tai tikriausiai nutinka nedažnai.
 

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.07.2019 laikas 17:53 Receptai – Patiekalai Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže

Gaminame. Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže. Kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišome medų, kečupą, sezamo aliejų, actą bei išspaustą česnaką. Šiuo padažu užpilame tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus, sp...

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 18:11 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai dermatito gydymui

Dermatitas liaudies medicinoje, dermatitas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

31.08.2018 laikas 09:26 Receptai – Patiekalai Plaukų slinkimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui
Plaukų slinkimas liaudies medicinoje, Plaukų slinkimas, receptai nuo plaukų slinkimo, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau