Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Rugpjūčio » 11

Netikėtas Saulės vėjo srautas pasiekia Žemę 372 mylių per sekundę greičiu

Sekmadienį Žemės magnetinį lauką užgriuvo Saulės vėjo srautas, kurio greitis siekė daugiau nei 600 kilometrų per sekundę.

Nors tai nėra labai nerimą keliantis faktas - Saulės audros dažnai užklumpa mūsų planetą ir sukelia įspūdingas auroras, keista tai, kad ši audra buvo visiškai netikėta (paranormal.lt).

"Šis įvykis nebuvo prognozuojamas, todėl atsiradusios auroros buvo netikėtos", - pranešė "SpaceWeather".

Saulės vėjas kyla, kai Saulės gravitacija nebegali sulaikyti labai įelektrintų dalelių ir plazmos srauto ir jis išsiveržia į Žemę.

Dar daug ko nežinome apie tai, kaip veikia mūsų Saulė, tačiau manoma, kad šie spinduliai sklinda iš didelių šviesių dėmių Saulėje, vadinamų "vainiko skylėmis", ir mokslininkai puikiai jas stebi iš Žemės.

Stebėdami šią stebėseną, jie gali sudaryti kosminių orų "prognozes", kuriomis ne tik numato, kada Saulės audros arba Saulės žybsniai, dar vadinami vainiko masės išmetimai (CME), keliaus mūsų link, bet ir koks bus jų galingumas.

Tačiau tai nereiškia, kad vis dar negalime nustebti, kaip kad nutiko savaitgalį.

Ankstyvą sekmadienį NASA Giluminio kosmoso klimato observatorija (DSCOVR) pastebėjo lengvus Saulės vėjo srautus, kurie per dieną gerokai ir netikėtai sustiprėjo.

Šios Saulės audros priežastis kol kas nežinoma, tačiau "SpaceWeather" spėja, kad tai galėjo būti ankstyvas Saulės vėjo atėjimas, kurio tikimasi po dviejų dienų iš ekvatorinės skylės Saulės atmosferoje.

Arba tai galėjo būti praleistas vainiko masės išmetimas (CME).

"Saulės vėjo duomenų nutrūkimas rugpjūčio 7 d. 0045 UT rodo smūginę bangą, įsiterpusią į Saulės vėją", - rašo "Space Weather".

"Šiomis dienomis aktyvioji Saulė sukelia tiek daug nedidelių sprogimų, kad lengva nepastebėti į Žemę skriejančių silpnų CME".

Rašant šį straipsnį, didelio greičio Saulės vėjas ir toliau smogia į Žemės magnetinį lauką, o rugpjūčio 9 d., 0406 UTC (0006 ET), įrašai rodo, kad greitis siekia 551,3 km (343 mylių) per sekundę.

Gera žinia ta, kad Saulės vėjas nedaro žalos mums čia, Žemėje, saugiai apsaugotiems mūsų planetos atmosferos.

Tačiau, kai jis stiprus, gali paveikti mūsų technologijas ir sukelti problemų telekomunikacijų palydovams, o kraštutiniais atvejais - elektros tinklams.

Šie vėjai buvo priskirti vidutinio stiprumo G2 Saulės audrai - audros priskiriamos G1 kategorijai, kuri yra žemiausioje skalės dalyje, iki pat G5, t. y. galingos Saulės audros.

Pasak "Space Weather", G2 audros gali paveikti didelėse platumose esančias elektros tiekimo sistemas ir turėti įtakos kosminių laivų orbitos prognozėms.

Jei jums atrodo, kad visa tai pažįstama, taip yra todėl, kad šiais metais stebėjome daug saulės audrų, nes Saulė šiuo metu yra aktyvioje 11 metų saulės ciklo fazėje.

Šiais metais mus jau pasiekė X klasės žybsniai ir milžiniškos vainikinės skylės, daugiau nei 2,5 karto didesnės už Žemę. Dažniausiai nė neįtartumėte, kad tai vyksta.

Nebent esate aistringas auroros stebėtojas.

Laimei, apie neprognozuojamą audrą buvo pranešta Kosminių orų perspėjimo tarnybos sekėjams, kurie galėjo nuvykti ir pamatyti susidariusias galingas auroras ir Steve'ą (Steve), kuris buvo matomas iki pat Pensilvanijos pietų.

"Jau buvau lovoje ir ruošiausi miegoti, kai prasidėjo audra, - "Space Weather" pasakojo astrofotografas Ruslanas Merzliakovas (Ruslan Merzlyakov).

"Skubėdamas į Nykøbing Mors paplūdimį, spėjau nufotografuoti pirmąsias vasaros auroras Danijoje per pastaruosius 5 metus".

Kas žino, kas mūsų laukia likusią savaitės dalį.

Nuorodos ir šaltinis: ScienceAlert

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.06.2019 laikas 09:53 Receptai – Patiekalai Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais

Skanių sausainių su šokolado gabaliukais receptas. Gaminame. Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais. Skanaus!

Skaityti daugiau

06.10.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai Ypatingai Skanus Omletas Prancūziškai

Ypatingas skanus negi profesionalūs virėjai kartais nesugeba pagaminti tinkamai šio patiekalo. Todėl reikia žinoti šio recepto smulkmenas ir paslaptis. Šiandien jūs sužinosite, kaip pagaminti švelnų ir skanų prancūzišką omletą ...

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Greiti blynai skaniems pusryčiams

Pristatome jums greitų ir skanių pusryčių receptą. Blynai gaunasi labai apetitiški, o patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai paprastai paruošiami, bet labai sotūs.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau