Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 28

Kaip atsigauti po insulto

Insultą galima laikyti mūsų laikų liga.

Statistika, deja, negailestinga: kasmet susirgusių insultu skaičius auga, ligoniai darosi vis jaunesni.

Ši nelaimė neaplenkė ir manęs. Patyriau 2 insultus. Insultas atnešė dar ir III laipsnio hipertoniją, aterosklerozę, encefalopatiją.

Tie, kurie patyrė insultą, žino, kad intensyvus gydymas ligoninėje užtrunka vidutiniškai mėnesį, paskui skiriamas ambulatorinis gydymas ir gydymas namuose. Čia ir prasideda panika, atsiranda stingdanti baimė, kad smūgis gali pasikartoti. Visi ima saujomis gerti tabletes. Ir aš nebuvau išimtis, nors šiaip laikausi pozicijos, kad geriausia tabletė yra neišgerta tabletė.

Pasidavusi panikai atsigavimo laikotarpiu, po antro insulto, griebiausi “stebuklingų” tablečių ir gerokai pagadinau skrandį ir virškinimo traktą.

Gerai, kad atsikvošėjau. Nuvijau baimę, nusiraminau ir ėmiau kantriai ieškoti alternatyvų cheminiams vaistams. Susidomėjau liaudies medicinos priemonėmis, kvaila būtų jomis nepasinaudoti - “vaistai” augo tiesiog prie namų.

Aspiriną, trombo-ACC, kardiomagnilą pakeičiau avietėmis. Gydymui tinka viskas: aviečių uogos, lapai, šaknys. Vasarą kasdien suvalgau po saują šviežių aviečių uogų, aviečių ir juodųjų serbentų lapus užplikau verdančiu vandeniu ir geriu kaip arbatą ištisus metus.

Hipertoniją tramdyti man padeda rūgščios uogos ir vaisiai. Vasarą kasdien suvalgau po stiklinę sunokusių  vyšnių, agrastų, 1-2 rūgščiai saldžius obuolius.

Universaliausi hipertonijos gydytojai yra raudonieji burokėliai ir krapai. Burokėlius valgau be apribojimų, dedu juos į salotas, sriubas, kepu orkaitėje ir t.t.

Šviežių burokėlių plokšteles dedu ant paralyžiuotų rankų ir kojų.

Kai skauda galvą, tas plokšteles dedu ant smilkinių ir pakaušinės galvos dalies. Žinokite, skausmas nurimsta.

Ant mano stalo netrūksta ir krapų: vasarą - šviežių, žiemą - džiovintų. Beje, pavasarį auginu juos dėžutėse ant palangės.

Krapus dedu į sriubas, salotas, užplikau su petražolėmis ir geriu kaip arbatą.

Jei sergate hipertonija, nepamirškite valgyti juodųjų serbentų ir gėlių medaus. Naudingos ir putinų sultys, kurias reikia skiesti vandeniu santykiu 1:3.

Nuo aterosklerozės vartoju česnakus, svogūnus, raudonuosius šermukšnius, raudonuosius serbentus, putinų sultis. Kasdien suvalgau po 2 skilteles česnako, nedidelę svogūno galvutę (salotose), saują raudonųjų serbentų ir kekę šermukšnių.

Gydyti aterosklerozę gerai padeda raudonųjų šermukšnių žievė. Ją užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 30 minučių, kad nusistovėtų, nukošti ir gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio.

Štai tokie paprasti, nereikalaujantys išlaidų, bet labai efektyvūs receptai.

Kad galiu judėti, atlikti namų ruošos darbus, esu dėkinga gamtiniams vaistams ir dvasinei ramybei.

-----------

Kartą mano dėdei, kuris dar nebuvo sulaukęs pensinio amžiaus, nutiko nelaimė - jį paralyžiavo. Vyriškis prarado kalbą, dingo miegas, sutriko galūnių judėjimas, kraujospūdis buvo labai aukštas, dėdė pasidarė labai dirglus.

Kreipėmės į neurologą, kuris paskyrė injekcijų, tablečių, įvairių mikstūrų. Dėdė stropiai vykdė gydytojų nurodymus. Praėjo mėnuo, bet jokio pagerėjimo nesimatė, o ligoninėje tik pasakė, kad galėjo būti ir blogiau.

Dėdė puolė į depresiją. Ėmėme jį gydyti liaudiškomis priemonėmis, daugiausia iš japoninių soforų ir kaštonų. Be to, darėme galūnių masažus, kontrastinį dušą ir t.t.

Kaštonų ištrauka: susmulkinkite 5 kaštonus arba 5 valgomuosius šaukštus kaštonų žiedų, užpilkite degtine, 7 paras palaikykite tamsioje vietoje, kartkartėmis supurtykite.

Gerkite po 35-40 lašų 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

Su šia ištrauka darėme ir kompresus ant kelių sąnarių, laikėme 3-4 valandas. Prieš kompresus 5 minutes darėme kontrastinį dušą - 2 minutes ant skaudamų vietų pylėme karštą vandenį (60-65°C), 30 sekundžių -šaltą vandenį (25-30°C), paskui vėl karštą ir šaltą.

Po kompreso sąnarius tepėme kaštonų tepalu.

Tepalas: smulkintą kaštoną arba 6 valgomuosius šaukštus kaštonų žiedų užpilkite 0,5 l bet kokio augalinio aliejaus, vandens vonelėje pakaitinti 30-40 minučių.

Kaštonas skaido trombus, valo tulžies latakus, malšina žarnyno spazmus, dusulį, depresiją, uždegiminius procesus ir galvos smegenų kraujagyslėse, ir galūnių venose, gerina širdies veiklą, normalizuoja miegą, apetitą, palankiai veikia kataraktą.

Kaštonai naudojami taip pat ginekologijoje, urologijoje, slopina uždegimus, sergant cistitu, prostatos adenoma.

Soforos mažina kraujospūdį, normalizuoja miegą. Jose daug pachikarpino, todėl puikiai malšina spazmus periferinėse kraujagyslėse, gerina kraujotaką, atkuria galūnių judėjimą.

Savo ligonį gydėme liaudiškomis priemonėmis 25-30 dienų, ir jis taip sustiprėjo, kad net pats patikėjo, jog gali pasveikti. Taip ir nutiko maždaug po 2 mėnesių.

Galūnes (nuo kirkšnies iki pado) masažavome medinėmis šukomis 5 minutes 2-3 kartus per dieną, panašiai, kaip šukuojame plaukus.

Jei gydymui vartojate kaštonus ir soforas, nepamirškite, kad negalima viršyti trauktinių dozės, ypač soforų.

1-2 kartus per mėnesį atlikite kraujo tyrimus protrombino indeksui nustatyti.

Visiškai atsisakykite alkoholio, meskite rūkyti ir stebėkite savo arterinį kraujospūdį.

Kai šiemet susitikome su dėde, pamačiau praktiškai sveiką, stiprų vyrą, pajaunėjusį 8-10 metų. Neįgalumo grupė buvo panaikinta, dėdė grįžo į darbą. Žinoma, dėdei (ir jo artimiesiems) teko įdėti daug pastangų, kad sveikata imtų gerėti, tačiau pastangos nenuėjo veltui.

Masažas, kontrastinis dušas, kompresai, dieta ir mankšta padėjo atgauti jėgas ir sveikatą po insulto.

insultas, opaligė, kepenys, patarimai, liaudies medicina

Skrandžio opa atsitraukė

Skrandžio opaligė, erozinis ezofagitas, tulžies latakų diskinezija, cholecistitas, kolitas, gastroduodenitas - tai ligos, kurios nedavė ramybės mano vyrui.

Kiek jėgų, kantrybės ir lėšų prireikė, kol jų atsikratėme! Endoskopiniai tyrimai, injekcijos, tabletės, lašelinės tapo nuolatiniais man brangaus žmogaus gyvenimo palydovais.

Mes jau seniai praradome tikėjimą stebuklingomis įvairiausių vaistinių preparatų savybėmis. Vis dėlto neseniai mus nustebino puikios alavijų miltelių su japoninėmis lokvomis, žiedadulkėmis, gudobelių žiedais, taip pat papajų miltelių, savybės ir poveikis.

Keturis mėnesius vyras vartojo šį gamtos vaistą, ir ligos, kurios buvo jį labai prispaudę, pradėjo trauktis. Iki tol vyras ištisomis dienomis gulėdavo lovoje, nes tiesiog neturėjo jėgų, o dabar dirba, atjaunėjo, pažvalėjo, pralinksmėjo.

Šį liaudišką vaistą mano vyras vartojo 2 kartus per dieną: po 1 arbatinį šaukštelį ryte tuščiu ir vakare, likus 30 minučių iki valgio. Visus 4 mėnesius, kaitaliodamas kas savaitę, jis gėrė erškėčių nuovirą ir mineralinį vandenį “Essen-tuki Nr. 4” po stiklinę 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

Naudinga kepenims

Kepenys saugo mūsų organizmą nuo kenksmingų medžiagų, kraujagysles - nuo cholesterolio sankaupų, kontroliuoja cukraus apykaitą.

Gydyti kepenų ligas gali padėti tokia priemonė.

2 valgomuosius šaukštus nevalytų avižų užpilkite 1 l vandens, užvirinkite ir pavirkite 15 minučių. Paskui į puodą su avižomis įpilkite 2 valgomuosius šaukštus pieno ir dar 2-3 minutes palaikykite ant ugnies.

Tada įdėkite 2 valgomuosius šaukštus medaus ir viską gerai išmaišykite.

Gerkite po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną, likus 20 minučių iki valgio. Gydymo kursas - 2 savaitės.

Nepamirškite ir tinkamos mitybos: atsisakykite aštrių, keptų, riebių patiekalų, valgykite tik šviežiai ruoštą maistą.

*Straipsniai Paranormal.lt yra tik informacinio ir mokomojo pobūdžio ir nepakeičia profesionalaus gydytojo patarimo, diagnozės ar gydymo. Visada kreipkitės į gydytoją visais klausimais, susijusiais su jūsų sveikatos būkle.

paranormal.lt

Tikroji žemė - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes Paranormal LT Youtube kanale:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2017 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Arbata su ramunėlėmis nuo peršalimo
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Peršalimas. Ingredientai: ramunės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai

Skaityti daugiau

11.11.2019 laikas 23:22 Receptai – Patiekalai Sočiam užkandžiui: česnakinės bandelės su sūriu
Į dubenį pilkite miltus, cukrų, druską, česnakų, kepimo miltelius ir viską išmaišykite. Dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir surtinkite. Į tą patį dubenį pilkite pasukas, išmaišykite iki vientisos tešlos ir dėkite į šaldytuvą...

Skaityti daugiau

14.12.2017 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (beržo, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: beržo lapų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau