Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugsėjo » 16

Kaip prižiūrėti odą pagal bioritmus?

Pirkdama naują kremą, toniką ar pienelį, kiekviena moteris tikisi, kad kosmetinė priemonė tiks. Tačiau kartais net brangi kosmetika ir reguliari priežiūra neduoda laukiamo rezultato. To priežastys gali slypėti odos bioritmuose, kurie gyvena pagal savo grafiką, o skirtingu metu tos pačios procedūros ją veikia nevienodai. Tad kaip prižiūrėti odą pagal bioritmus?

6 – 7 val. drėkinimas. Ankstyvas rytas pats tinkamiausias metas vandens procedūroms ir gaivinančiam dušui, kuris padidins odos elastingumą ir pagerins kraujotaką. Ryte nevalgius būtinai išgerkite puodelį švaraus vandens. Odą galima nuvalyti ledo kubeliais iš pieno ar žaliosios arbatos.

8 – 9 val. maitinimas. Tai puikus laikas pasitepti dieniniu kremu. Nenaudoti šveitiklių. Vokams skirta kosmetika padės sumažinti rytinį paburkimą, maišelius po akimis.

10 – 11 val. grožio valandos. Šiomis valandomis oda imliausia priežiūrai. Galima pasidaryti kaukes, atlikti giluminį veido valymą ar eiti į grožio saloną: į procedūras ar net operacijas oda šiuo metu puikiai reaguoja ir sukelia minimalų šalutinį poveikį.

12 – 13 val. atsikratykite blizgesio. Tai didžiausios riebalinių liaukų veiklos laikotarpis. Oda atrodo labiau porėta, ima blizgėti T zona (kakta, nosis, smakras). Koreguokite makiažą specialiomis matizuojančiomis servetėlėmis, makiažo pagrindu arba šviesia pudra. Šiuo metu taip pat sustiprėja bakterijų, kurios provokuoja odos uždegimą, aktyvumas, todėl problemines vietas tepkite antibakterinėmis priemonėmis. Tai taip pat nepalankiausias metas rūkyti ir vartoti alkoholį – oda greičiau sensta.

14 – 16 val. siesta. Sulėtėja medžiagų apykaitos procesai, mažėja spaudimas ir bendras aktyvumas. Oda taip pat pavargsta: tampa blyški, praranda tonusą, labiau išryškėja raukšlės. Šis laikas nėra skirtos odos priežiūros procedūroms. Geriau pasivaikščioti gryname ore, atsipalaiduoti ar net pusvalandį nusnausti.

17 – 19 val. antrasis kvėpavimas. Padidėja bendras organizmo tonusas, aktyviai dirba širdis, plaučiai, pagerėja kraujotaka. Odoje vyksta aktyvūs medžiagų apykaitos procesai, didėja deguonies suvartojimas, pašalinamos kenksmingos medžiagos ir toksinai. Tai dar vienas geras laikas odos priežiūros procedūroms. Kaukės, kremai, kompresai, įvyniojimai ir masažai, vonios ir pirtys – tiks viskas.

20 – 21 val. giluminis valymas. Kūnas yra pasiruošęs pašalinti susikaupusius toksinus. Nuvalyti makiažą, veidą ir dekoltė. Šiuo metu oda ypač gerai kvėpuoja, todėl galima naudoti šveitiklius. Sumažėja skausmo pojūtis, todėl šis metas tinkamas tokioms nemalonioms kosmetinėms procedūroms kaip antakių korekcija ar depiliacija.

 22 val. ruošimasis miegoti. Naktį oda aktyviausiai pasisavina maistines medžiagas. Nuvalytą veidą patepkite naktiniu kremu, bet ne vėliau kaip 23 val. – praėjus šiam laikui poros susiaurėja ir teptis kosmetinėmis priemonėmis tampa nenaudinga. Kremą tepti prieš pat miegą taip pat netikslinga. Pirma, jis nebus absorbuojamas ir liks ant pagalvės, o antra, riebalinių komponentų perteklius gali sukelti rytinį patinimą. Todėl priemonę tepti, likus bent pusvalandžiui iki miego. Likučius pašalinti servetėle.

priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant diabetu
Diabetas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai sergant diabetu, diabetas, diabeto gydymas, receptai diabetui, vaistažolės diabetui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 15:27 Receptai – Patiekalai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

17.07.2019 laikas 19:58 Receptai – Patiekalai Vištienos salotos su ananasu ir pievagrybiais
Vištienos salotos su ananasu ir pievagrybiais. Vištienos krūtinėlę, ananasus ir pievagrybius pjaustome kubeliais. Sūrį tarkuojame burokine tarka. Riešutus pasmulkiname. Į dubenį dedame vištieną, ananasus, pievagrybius, graikinius ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau