Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Rugsėjo » 16

NASA uolienų mėginiuose Marse aptiko organinių medžiagų

NASA paskelbė atradusi organinių molekulių, kurios gali būti susijusios su gyvybe. 

NASA marsaeigis "Perseverance" pastaruosius pusantrų metų praleido Marse, tyrinėdamas senovinį ežero dugną, vadinamą Jezero krateriu. Pagrindinis "Perseus" tikslas - surinkti uolienų mėginius 45 km pločio teritorijoje, kurią mokslininkai jau seniai laiko geriausia vieta ieškoti mikrobinės gyvybės, galėjusios egzistuoti prieš 3,5 mlrd. metų, požymių.

"Ši misija neieško šiandien egzistuojančių gyvų organizmų, - sakė projekto "Perseverance" tyrėjas Kenas Farley. "Vietoj to mes žvelgiame į labai tolimą praeitį, kai Marso klimatas labai skyrėsi nuo dabartinio ir buvo daug palankesnis gyvybei."

"Wildcat Ridge" - taip vadinasi maždaug 1 metro pločio uola Marso krateryje Jezero, kuri, kaip manoma, yra senovinė delta, susidariusi susiliejus upei ir ežerui.

"Tolimoje praeityje smėlis, dumblas ir druskos, kurie dabar sudaro Wildcat Ridge mėginį, nusėdo tokiomis sąlygomis, kuriomis galėjo klestėti gyvybė. Tai, kad organinių medžiagų rasta tokiose nuosėdinėse uolienose, kurios žinomos kaip išsaugojusios senovinės gyvybės Žemėje fosilijas, yra labai svarbu", - sako Farley.

Mokslininkai teigia, kad šiuo metu Percy patrynė kai kurias Wildcat Ridge paviršiaus vietas, prieš paimdamas mėginį ir jį analizuodamas naudodamasis roverio apgyvendinimo galimybių skenavimo sistema SHERLOC, kuri buvo sukurta naudojant Ramano šviesos sklaidą ir organinių bei cheminių medžiagų liuminescenciją.

NASA pranešime spaudai rašoma, kad "SHERLOC analizė parodė, jog mėginiuose yra organinių molekulių, kurios erdviškai koreliuoja su sulfato mineralų molekulėmis."

Percy atlikta analizė ne tik parodė, kad yra organinių molekulių, bet ir tai, kad komanda rado didžiausią organinių medžiagų koncentraciją per visą misiją. Organinės molekulės sudaro organinę medžiagą ir laikomos pagrindiniu gyvybės rodikliu, o pagal apibrėžtį tai yra bet kokia medžiaga, kurią iš pradžių pagamino gyvi organizmai.

Marsaeigis "Perseverance" nėra įrengtas taip, kad galėtų pateikti galutinį atsakymą, ar jis turi senovinės mikrobinės gyvybės Marse įrodymų. "Realybė tokia, kad įrodyti gyvybės egzistavimą kitoje planetoje yra labai, labai didelė našta", - ketvirtadienį per NASA spaudos konferenciją sakė Farley. "Kad tai padarytume, turime ištirti Marso uolienas iš arti ir asmeniškai Žemės laboratorijose."

Gera žinia ta, kad NASA yra parengusi planą, kaip 2030 m. išgauti "Percy" mėginius. Jei viskas vyks pagal planą, juos Žemėje galime išvysti 2033 m. Iki to laiko mums belieka susimąstyti apie visiems rūpimą klausimą. "Ar Raudonojoje planetoje buvo gyvybė?".

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.11.2019 laikas 23:22 Receptai – Patiekalai Sočiam užkandžiui: česnakinės bandelės su sūriu
Į dubenį pilkite miltus, cukrų, druską, česnakų, kepimo miltelius ir viską išmaišykite. Dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir surtinkite. Į tą patį dubenį pilkite pasukas, išmaišykite iki vientisos tešlos ir dėkite į šaldytuvą...

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 11:45 Receptai – Patiekalai Žagarėliai. Skanių žagarėlių receptas
Pasigaminkime skanius žagarėlius. Skanių žagarėlių receptas. Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra.

Skaityti daugiau

29.08.2018 laikas 07:15 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Pūliuojančių akių gydymui
Pūliuojančios akys liaudies medicinoje, Pūliuojančios akys, receptas nuo pūliuojančių akių, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau