Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugsėjo » 17

Mikozes. Kas tai per liga?

Mikozės - tai didelė odos susirgimų, kuriuos sukelia patogeniniai grybai, grupė. Yra žinoma daugiau kaip 500 rūšių grybų, sutinkamų įvairiose šalyse. Keratomikozės pažeidžia raginį epidermio sluoksnį, jų eiga - be ryškios uždegiminės reakcijos (pavyzdžiui, įvairiaspalvė dedervinė). Epidermomikozių (kirkšnies epidermofitija, pėdų mikozė, rubromikozė, kandidozė) eigoje atsiranda uždegiminė reakcija dėl grybelių patekimo į epidermį.

Trichomikozės (trichofitija, mikrosporija ir rauplės) pažeidžia raginį sluoksnį ir plaukus. Gilios mikozės (blastomikozė, chromomikozė, sporotrichozė ir kt.) pažeidžia odą ir poodinę ląstelieną.

Mikozių atsiradimui įtakos turi medžiagų apykaitos sutrikimai, kraujotakos sutrikimai, vitaminų balanso pakitimai, disbakteriozė, padidėjęs prakaitavimas, trofiniai sutrikimai, gretutinės ūminės ir lėtinės infekcijos, traumos, trintis ir kt. Dėl 

vietinių procesų įtakos palaipsniui keičiasi organizmo reaktyvumas, dėl to atsiranda tam tikri imunobiologiniai nukrypimai.

Pėdų mikoze dažniausiai užsikrečiama šeimoje per tiesioginį kontaktą su ligoniu, taip pat per avalynę, drabužius ar bendrus namų apyvokos daiktus. Infekcija eiga yra ilga, pažeidžiamos abi pėdos, liga pažeidžia lygią odą ir nagų plokšteles. Jei liga užsitęsia labai ilgai, gali būti pažeidžiama delnų oda, paprastai dešinės plaštakos (darbinės) - dviejų pėdų ir vienos plaštakos sindromas. Pažeistai sričiai būdinga lengva eritema, saikingas arba ryškus pleiskanojimas, o kartais - ir storas hiperkeratozės sluoksnis.

mikozės, sveikata, oda, mikozės gydymas

Hiperkeratozė labiausiai pasireiškia taškuose, patiriančiuose didžiausią apkrovimą. Tais atvejais, kai židinys yra vientisas ir dengia visą pado paviršių, pėda pasidaro tarsi apauta eritemos ir hiperkeratozės sluoksniu it mokasinais. Susirgimo paprastai nelydi subjektyvūs pojūčiai. Kartais pasireiškimai yra minimalūs, apsiriboja lengvu pleiskanojimu ir pėdos įtrūkimais - taip vadinama nutrinta forma. Pėdų mikoze dažnai užsikrečiama visuomeninio naudojimo vietose - sporto salėse, pirtyse, saunose, baseinuose. Pėdų epidermofitija paprastai matoma tarp pirštų. 3-iame, 4-ame, kartais 1-ame tarpupirštyje atsiranda įtrūkimas, iš šonų įrėmintas baltomis maceruoto epidermio juostelėmis aplinkinės eritemos fone. Šiuos reiškinius gali lydėti nemalonus kvapas (ypač prisijungus antrinei infekcijai) ir paprastai skausmai. Neretai pažeidžiama aplinkinė oda ir artimiausių pėdos pirštų (I ir V) nagai.

Kai pažeidžiami nagai, grybeliai patenka į nagą su pažeista oda sutrikusio distalinio (laisvo) nago galo ir odos susijungimo vietoje. Infekcija plinta link nago šaknies. Kad ji medžiagos, turinčios antimikrobinių savybių. Jos pasižymi fungicidiniu aktyvumu, kovojant su tarpupirščių ir raudonuoju trichotitonu.

Ryškių fungicidinių savybių turi degutas, pavyzdžiui, beržų ir pušų. Dermatologiniams ligoniams gydyti dažniausiai naudojamas grynas degutas (5-10 % koncentracijos) arba derinant su siera, salicilo rūgštimi ar naftalanu. Kolodijaus naudojimas dermatologinėje gydymo praktikoje laikomas patogesniu, negu panašių komponentų naudojimas tepalų pavidalu.

Priešgrybelinių savybių taip pat turi preparatai iš kėnių spyglių, vytelinių eukaliptų, paprastųjų ievų, juodųjų tuopų, didžiųjų ugniažolių, sareptinių bastučių.

Neblogai užsirekomendavo vitaonas, kuriame yra pipirmėčių, pušų pumpurų, erškėčių vaisių, pelynų žolės, kraujažolių žolės, jonažolių žolės, ugniažolių žolės, medetkų žiedų, ramunėlių žiedų, pankolių vaisių, kmynų vaisių, čiobrelių žolės ekstrakto, kamparo, pipirmėčių ir pankolių aliejaus. Marlinį tvarstį sudrėkinti aliejumi, dėti ant žaizdos. Keisti kas 2-3 dienas, priklausomai nuo permirkimo. (Liaudies medicina prieš mikozes).

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2019 laikas 19:31 Receptai – Patiekalai Dažnai gaminu jį vakarais: lengviausiai pagaminamas tortas
Mano uošvė taip pat dažnai jį gamina! Užmaišyti tešlą, padalinti į 6 dalis. Iškepti 180–200 laipsnių temperatūroje. Kiekvieną tešlos dalį plonai iškočioti ir iškepti papločius. Atvėsinti.

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 20:35 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai

Gaminame. Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai Batono riekutes užpilame pienu ir paliekame išmirkti. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkesne tarka. Taip pat sutarkuojame svogūną. Česnako skilteles išspaudžiame. Į ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau