Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugsėjo » 18

Liaudies medicina prieš mikozes

Kai žmogus serga mikoze, dėl to būna net gėda. Labai nemaloni liga, ypač kai žmogus susiduria asmeniškai.

Artima mano draugė pasigavo šį susirgimą (mūsų įtarimu) saunoje, kurioje lankėsi gana dažnai.

Iš pradžių draugė negalėjo suprasti, kas su ja dedasi. Ant odos atsirado žirnio dydžio pūslelės. Pirmos buvo retos, bet paskui jos nuolat didėjo ir plėtėsi, apėmė vis didesnę sveikos odos plotą, dar vėliau prisidėjo nepakenčiamas niežulys. Štai tada ji ne juokais išsigando (Mikozės. Kas tai per liga?) .

Prastai ėmė atrodyti ir nagai: prie laisvo nago krašto atsirado geltonos juostelės. Jos plėtėsi, storėjo, lūžinėjo. Tai darėsi sunku paslėpti nuo pašalinių akių. Nusprendėme pasinaudoti liaudies medicinos receptais, kad liga neįsisenėtų ir kad daugiau sužinotume apie ją: kas tai per bėda ir kuo tai gali grėsti?

Mikozes arba, paprasčiau tariant, grybelinius susirgimus sukelia augaliniai mikroorganizmai, tai yra grybeliai. Grybeliais užsikrečiama arba nuo sergančio žmogaus, arba nuo gyvūno. Galima užsikrėsti per bendro naudojimo daiktus, kuriuos lietė sergantis žmogus.

Mikozė pažeidžia odą, paprastai kojų pėdas, delnus, nagus, pažeidžiama net plaukuotoji galvos dalis. Ligos negydant, nagai, pavyzdžiui, gali sunykti visiškai.

Jei susirgimo židinys yra plaukuotoje dalyje, plaukai ima lūžinėti, slenka, pažeista vieta išplinka ir pasidengia pleiskanomis.

Mano draugė iš pradžių gydėsi poliklinikoje. Medikamentinis gydymas suteikė šiokį tokį palengvėjimą, tačiau preparatai išprovokavo kitus susirgimus, kurie tarsi «sužydėjo». Susirgo kepenys, skrandis, inkstai, kurie anksčiau nerimo nekėlė. Toliau gydytis nusprendėme liaudiškomis priemonėmis ir nesuklydome, atsigręžę į liaudies išmintimi grįstą patirtį.

Papasakosiu, kokius metodus naudojo mano draugė. Kam reikia, tie gali ką nors pasirinkti iš pateiktų receptų ir tikėtis sėkmės.

1. Ant skaudamos vietos dėti tvarsčius, sudrėkintus bičių pikio tinktūra (20-30 % spiritiniu tirpalu).

2. Nuo pėdų grybelių (taip pat nuo nuospaudų, sausų nuospaudų ir kitų odos susirgimų, bėrimų ant kojų) gera priemonė yra bėgiojimas po ryto rasą ne mažiau kaip 20-30 minučių (vasarą, žinoma, ir jei yra tokia galimybė). Po bėgiojimo kojų nenušluostyti, palaukti, kol nudžius pačios. Prieš naktį pažeistas vietas pamasažuoti su šviežiai paruoštomis bulvių sultimis arba sutarkuotomis bulvėmis. Gydymo kursas priklauso nuo ligos užleistumo. Jis gali trukti iki mėnesio, bet jau po 10 dienų bus pastebimas pagerėjimas.

3. Skaudamas vietas patrinti svogūnų sultimis, dėti sutarkuotą svogūno košelę, aprišti tvarsčiu. Po tam tikro laiko pakeisti šviežia porcija.

4. Gydant kojų pėdų mikozę, kojas gerai nuplauti ir įmerkti į stiprų obuolių actą. Eiti gulti apsimovus kojines, sudrėkintas šiuo actu, ant viršaus apsimauti antbačius arba polietileninius maišelius, kad neišsiteptų patalynė.

Obuolių acto dabar lengvai galima nusipirkti bet kurioje maisto prekių parduotuvėje.

5. Nuo pėdų mikozės: sumaišyti po 1 valgomąjį šaukštą morkų sulčių ir acto esencijos. Vatos tamponą sudrėkinti šiuo mišiniu, tepti pažeistas vietas. Stengtis neliesti sveikos odos.

Gerai gydo ir vaistažolių mišiniai.

1. Lygiomis dalimis paimti gervuogių lapų, medetkų žiedų, dirvinių asiūklių, verbenų žolės, ąžuolų žievės, sumaišyti. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti puse litro verdančio vandens, ant mažos ugnies pakaitinti 15 minučių, šiltai įvyniojus palaikyti 2 valandas, nukošti ir gerti po 1 valgomąjį šaukštą 4 kartus per dieną.

2. Ryšelį karpažolių žolės (maždaug visą augalą) užpilti 2-3 litrais vandens, laikyti 1-2 valandas, šiltai įvyniojus. Kojas laikyti pakenčiamai
karštame antpile 30-40 minučių. Voneles daryti kas 2 dienas, nuo pažeistų vietų nuvalyti pleiskanų ir šašų židinius.

3. Pipirmėčių lapus sutrinti su druska. Mišinį dėti ant pažeistų vietų, aprišti tvarsčiu, laikyti 1 valandą. Procedūras kartoti iki visiško pasveikimo.

4. 10 g alyvų žiedų užpilti 0,5 stiklinės spirito, 10-15 parų laikyti tamsioje vietoje. Paruošta tinktūra nuvalyti pažeistas vietas.

5. Sutrinti šviežius paprastųjų dagišių lapus, iš košelės išspausti sultis. Jomis tepti pažeistas odos vietas.

Visiems linkiu sėkmės gydantis! Galite drąsiai naudoti minėtus liaudies medicinos receptus, nes juos patikrino laikas ir daugybės žmonių patirtis.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.07.2019 laikas 10:02 Receptai – Patiekalai Kiaulienos muštiniai
Kiaušinius išplakame dubenėlyje. Imame muštą kiaulieną, apvoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į kiaušinį ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Jeigu norite, kad kiaulienos muštiniai būtų storesni, paniruokite du kartus. ...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 12:16 Receptai – Patiekalai Citrinų sultys su medumi, česnaku gydo stenokardija
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: medus, citrinų sultys, česnakas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau