Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Rugsėjo » 17

"Vandens bomba" smogė Italijai

Vidurio Italijos Markės regioną vos per dvi valandas užklupus 40 cm lietaus ir sukėlus katastrofišką potvynį, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, o dar keturi dingo be žinios.

Vietos valdžios institucijos teigė nesitikėjusios tokios staigios "vandens bombos", nes ketvirtadienio vakarą per dvi valandas iškrito apie 40 cm lietaus, kuris užtvindė kelių Ankonos ir Pesaro-Urbino provincijų miestų gatves.

Tai buvo tarsi žemės drebėjimas", - valstybiniam radijui RAI sakė Serra Sant'Abbondio meras Ludovico Caverni.

Ugniagesių paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip pajūrio miestelio Senigalla gatvėmis ant plaustų judantys operatoriai gelbsti žmones ir juos evakuoja, o kiti bando išvalyti metro nuo nuolaužų.

Markės regiono vyriausybės civilinės gynybos vadovas Stefano Aguzzi teigė, kad liūtis buvo daug stipresnė nei prognozuota.

"Gavome įprastą įspėjimą apie lietų, bet niekas nesitikėjo nieko panašaus", - sakė jis žurnalistams.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad gelbėjimo tarnybos vis dar ieško išgyvenusiųjų.

Nacionalinės civilinės gynybos agentūros vadovas Fabrizio Curcio nuvyko į Ankoną įvertinti žalos, o rugsėjo 25 d. Italijos rinkimų kampanijoje dalyvaujančių partijų lyderiai išreiškė solidarumą.

Kitame vaizdo įraše matyti, kaip žmonės iki juosmens skęsta vandenyje, laikydamiesi skėčių, kai Marche regioną užtvindė potvynis.

Aplink juos, lyjant lietui, purviname vandenyje skęsta automobiliai.

Kol jie skverbiasi per vandenį, vyras su fotoaparatu apžiūri griuvėsius ir netoliese esančius pastatus, kurie yra pavojingai arti potvynio vietos.

Filmuotoje medžiagoje taip pat matyti, kaip didžiulė vandens srovė, nešanti nuolaužas, krenta ant pastato Centino mieste, o fone matomi žmonės ir avarinės tarnybos automobiliai.

Kitame vaizdo įraše matyti, kaip į Senigalijos gatves dideliu greičiu plūsta liūtys, o į įvykio vietą atvyksta gelbėjimo tarnybos.

Markės regioną užklupęs potvynis yra šalį užklupusios audrų bangos dalis.

Kiti regionai, kuriuose kilo audros, yra Toskana, Umbrija, Abrucai, Fruilli-Venecija-Gilija, Lombardija, Ligūrija ir Molizė.

Tai paskutinis iš daugybės ekstremalių oro sąlygų reiškinių, kurie šią vasarą įvyko Italijoje.

Šią vasarą jų buvo 1 642, t. y. penkis kartus daugiau nei prieš dešimtmetį, vakar pranešė Coldiretti ūkininkų asociacija.

"Coldiretti" paskelbė skaičius, pagrįstus Europos nepalankių orų duomenų bazės duomenimis.

ESWD duomenų bazėje atsižvelgiama į tokius įvykius kaip tornadai, smarkios liūtys, didelė kruša ir žaibų smūgiai.

Coldiretti teigė, kad ilgą karštą vasarą Italijoje, kurią lydėjo sausra, nutraukė smarkios liūtys.

Ji pridūrė, kad 2022 m. dėl ekstremalių orų reiškinių žemės ūkiui buvo padaryta daugiau kaip šešių milijardų eurų žala - 10 proc. nacionalinės produkcijos vertės.

Tikroji žeme - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes Paranormal LT Youtube kanale:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.09.2019 laikas 12:54 Receptai – Patiekalai Skumbrė per 3 minutes – taip jūs dar negaminote! Labai paprasta, greita ir ekonomiška!
Aš paprasčiausiai nežinau paprastesnio recepto, kaip greitai ir kokybiškai pasigaminti skumbre namuose! Be to, tai yra labai skanu! Tokią žuvį galima gaminti ir per šventes ir kiekvieną dieną! Jūs taip gaminsite visada! Tai labai...

Skaityti daugiau

20.08.2019 laikas 12:20 Receptai – Patiekalai Virtinukai su bulvėmis ir šonine

Gaminame namuose. Virtinukai su bulvėmis ir šonine. Virtinukai su bulvių ir šoninės įdaru tiekiami su grietinės-sviesto arba grietinės-spirgučių padažais. Skanaus!

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:53 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui
Vaikui peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui, receptai vaikui peršalus, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau