Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Rugsėjo » 20

Kinijos mokslininkai pirmieji pasaulyje klonavo arktinį vilką

Kinijos mokslininkai pirmieji pasaulyje klonavo arktinį vilką. Rugsėjo 19 d. "SinoGene" generalinio direktoriaus Mi Jidongo teigimu, pirmasis vilkiukas gimė dar birželio 10 d., o antrasis turėtų gimti artimiausiomis dienomis.

"Manau, kad tai ne tik "SinoGene" ir Harbino poliarinio parko pasiekimas, bet ir mūsų naujas bandymas ir proveržis saugant ir veisiant laukines nykstančias rūšis", - pristatydamas projektą sakė Mi Jidongas.

Žinoma, kad pirmasis vilkiukas buvo klonuotas Harbino poliarinio parko prašymu. Jo somatinės ląstelės buvo paimtos iš laukinio arktinio vilko patelės Majos, kuri 2006 m. rugpjūčio mėn. buvo atvežta į parką iš Kanados, odos mėginio. Surogatinė motina, nešiojusi jauniklį, buvo biglių veislės šuo.

Gimęs jauniklis svėrė 520 gramų, o jo kūno ilgis siekė 22 centimetrus. 11-ąją dieną po gimimo jis jau svėrė daugiau nei vieną kilogramą. 31-ąją dieną jo svoris pasiekė 2 599 g, o 60-ąją dieną vilkiukas jau svėrė 4,565 kg.

Birželio mėn. Nankai universiteto Kinijoje mokslininkų komanda sukūrė metodą, kaip klonuoti kiaules naudojant tik robotą. Tuo metu taip pat paaiškėjo, kad taikant šį metodą gimė pirmieji septyni paršeliai.

2018 m. sausį Kinijos mokslininkai pirmą kartą sėkmingai klonavo beždžionę, naudodami tą patį metodą kaip ir avį Dolly. Mokslininkai iš tos pačios makakos vienu metu išaugino du klonus. Jie buvo pavadinti Zhongzhong ir Huahua iš kinų kalbos žodžio Zhonghua, reiškiančio žmones. Avelė Dolly buvo klonuota 1996 m., perkėlus genetinę informaciją, paimtą iš ne gimdos (somatinės) ląstelės, į kiaušinėlį.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.11.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams
Kojų skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams, Kojų skausmai, kojų skausmas, kojos, kojų gydymas, receptai kojoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

16.07.2019 laikas 06:59 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti baltyminio kokteilio mišinį namuose?
Sportininkai bei sveikos gyvensenos propaguotojai puikiai žino įvairių baltyminių kokteilių skonį. Šiuos kokteilius labai paprasta susiplakti, jie puikiai pasotina ir padeda atgauti jėgas po treniruotės, pasitarnauja kaip užkandis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau