Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Rugsėjo » 25

Australijoje sugautas baisus, iki šiol nežinomas ryklys su žmogaus šypsena

Vandenynas tebėra labiausiai neištirta mūsų planetos dalis, todėl jis dar vadinamas "Žemės erdve". Tai akivaizdžiai įrodo nuolatiniai nauji mokslininkų atradimai vandenyne. Visai neseniai mokslininkai jūros dugne aptiko mėlynojo šlamo, kuris, pasirodo, yra gyvas. Jis dar nenustatytas. Ne mažiau netikėtas pastarųjų metų radinys - giliavandenis ryklys, kuris buvo sužvejotas prie Australijos krantų. Jis atrodo ne tik neįprastai, bet ir labai bauginančiai. Būtybė turi šiurkščią mėlyną odą, išpūstomis didelėmis akimis ir burną, kuri primena žmogaus šypseną. Tačiau koks tai ryklys, ar jis priklauso naujai, mokslui nežinomai rūšiai? Kai kurie ekspertai išreiškė savo nuomonę šiuo klausimu.

Monstras ryklys išgąsdino tinklo naudotojus

Plėšriąją žuvį 650 metrų gylyje prie Naujojo Pietų Velso krantų sugavo garsus giliavandenių žuvų žvejys Trapmanas Bermagui (Trapman Bermagui). Šis padaras neabejotinai yra ryklys - tai rodo jo išskirtinė forma, galvos forma, žandikaulis, pelekas ir kiti tam tikri bruožai.

Prie Australijos krantų sugautas paslaptingas giliavandenis ryklys

Prie Australijos krantų sugautas paslaptingas giliavandenis ryklys

Ryklys padengtas šiurkščia oda, primenančia švitrinį popierių. Tačiau jis "šypsosi" sniego baltumo dantimis ir didelėmis akimis, kurios būdingos daugeliui giliavandenių rūšių. Todėl, pamatę šio padaro nuotraukas, tinklo vartotojai pavadino jį "košmarišku rykliu".

Kokiai rūšiai priklauso baisusis ryklys?

Nėra aiškaus atsakymo, kokiai rūšiai priklauso sužvejotas ryklys. Daromos įvairios prielaidos. Daugelis spėliojo, kad tai yra:

  •     ryklys-šluota (Isistius brasiliensis);
  •     goblininis ryklys (Mitsukurina owstoni);
  •     žibintinis ryklys (Etmopteridae);
  •     šuninis ryklys (Centrophorus moluccensis).

Pats Trapmanas Bermagi tikina, kad jam pavyko pagauti šiurkščiaplaukį ryklio tipą - šuninį ryklį. Ryklių tyrimų instituto duomenimis, šiaurinis ryklys (Centrophorus moluccensis) yra ryklio rijiko tipas. Tai giliavandenių ryklių grupė. Nors apie jas mažai žinoma, jų aptinkama viso pasaulio vandenynuose. Būdingi bruožai - didelės akys ir gana agresyvus snukis.

Giliavandenio ryklio - giliavandenių ryklių rūšies - eskizas

Giliavandenio ryklio - giliavandenių ryklių rūšies - eskizas

Tačiau Kalifornijos valstybinio universiteto Ryklių laboratorijos direktorius Christopheris Lowe'as mano, kad šis egzempliorius yra giliavandenis kitefinis ryklys, aptinkamas prie pat Australijos krantų. Žiūrint į kitefinio ryklio nuotrauką iš tiesų galima įžvelgti panašumų. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad skirtingų rūšių giliavandeniai rykliai dažnai yra labai panašūs vieni į kitus.

Pasak jūrų biologo ir ryklių eksperto Deano Grubbso, Trapmanas Bermagas sugavo vienos rūšies ryklių (Centroscymnus owstonii). Jis priklauso miegančiųjų rykliams, kurie priklauso tai pačiai šeimai kaip ir Grenlandijos rykliai (Somniosus microcephalus). Nacionalinio vandens ir atmosferos tyrimų instituto žuvininkystės mokslininkas Britas Finucci turi savo nuomonę šiuo klausimu. Jis mano, kad žvejys pagavo ryklio maišą. Tačiau tiksliai neaišku, kokiai šių ryklių grupei šis radinys priklauso.

Giliavandenis ryklys kitefinas turi panašių bruožų

Giliavandenis ryklys kitefinas turi panašių bruožų kaip ir "besišypsantis" ryklys

Pasak Brit Finucci, Naujojo Pietų Velso valstijoje rykliai buvo aktyviai medžiojami dėl kepenų riebalų. Dėl to pūkinis ryklys tapo nykstančia rūšimi. Todėl Australijoje jie yra saugomi ir labai reti.

Kaip matote, dėl šio ryklio nėra vieningos nuomonės. Ir dauguma ekspertų nėra visiškai įsitikinę. Tačiau kodėl taip sunku nustatyti ryklio tapatybę? Atsakymas aiškus.

Australijoje rastas naujas ryklys?

Galima daryti prielaidą, kad ekspertai negali nustatyti ryklio tapatybės, nes jis labai retas. Priešingu atveju jis gali būti nepanašus į jokią kitą žinomą rūšį. Šį pasiūlymą pateikė Christopher Lowe.

"Nuolat atrandame naujų giliavandenių ryklių rūšių, ir daugelis jų yra labai panašios viena į kitą." - sako mokslininkas Christopheris Lowe'as.

Tai, kad ne visos giliavandenių ryklių rūšys yra žinomos mokslui, nestebina. Šios žuvys gyvena dideliame gylyje. Jos negali iškilti į paviršių, nes turi didelį vidinį slėgį, kuris atsveria išorinį slėgį, kurį sukuria vandens sluoksnis. Todėl iškilę į paviršių jie yra tiesiog suplėšomi. Todėl jie niekaip nesusikerta su žmonėmis.

Belieka tikėtis, kad netolimoje ateityje mokslininkai apsispręs ir tiksliai pasakys, kokį ryklį jiems pavyko sugauti. Tuo tarpu štai dar vienas ryklys, aptiktas 2013 m. Jis aptiktas prie rytinės Indonezijos pakrantės.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2017 laikas 13:10 Receptai – Patiekalai Paprastoji takažolė vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 13:31 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus

Peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus, receptai peršalus, peršalimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kokliušo
Kokliušas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kokliušo, kokliušas, kokliušo gydymas, receptai kokliušas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau