Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Spalio » 1

Nikaragva nutraukia ryšius su Nyderlandais, blokuoja naujojo JAV pasiuntinio atvykimą

Nikaragvos vyriausybė penktadienį nutraukė diplomatinius santykius su Nyderlandais dėl kaltinimų intervencionizmu, praėjus kelioms valandoms po to, kai pareiškė, kad neleis atvykti naujajam JAV ambasadoriui dėl jo "kišimosi".

"Nikaragva, susidūrusi su nuolatiniu Nyderlandų Karalystės kišimusi, intervencionistine ir neokolonialistine pozicija, kuri įžeidė... grasinimais ir darbų bendram labui sustabdymu, praneša šios šalies vyriausybei apie mūsų sprendimą nedelsiant nutraukti diplomatinius santykius", - sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime penktadienio vakarą.

Anksčiau Nikaragvos prezidentas ir buvęs revoliucionierius Danielis Ortega (Daniel Ortega) užsipuolė Europos valstybę, sužinojęs, kad ji nefinansuos ilgai žadėtos ligoninės.

"Tie, kurie atvyksta negerbti mūsų žmonių, mūsų tėvynės, daugiau neturėtų pasirodyti Nikaragvoje. Ir mes nenorime santykių su ta intervencine vyriausybe", - sakė D. Ortega, turėdamas omenyje Kosta Rikoje įsikūrusią Nyderlandų ambasadorę Centrinei Amerikai Christine Pirenne (Christine Pirenne).

Pasak prezidento, ketvirtadienį lankydamasi sostinėje Managvoje Pirenne informavo Nikaragvos užsienio reikalų ministrą Denisą Moncadą (Denis Moncada), kad olandai nebefinansuos ligoninės, kurią prieš daugelį metų pažadėjo pastatyti.

"Ambasadorius atvyko kalbėtis su nikaragviečiais taip, tarsi Nikaragva būtų Nyderlandų kolonija", - sakė Ortega.

Nyderlandai 2013 m. uždarė savo biurus Managvoje ir visą savo diplomatinę veiklą Centrinėje Amerikoje vykdo iš Kosta Rikos.

Prieš Ortegos pasisakymą jo žmona, Nikaragvos viceprezidentė Rosario Murillo (Rosario Murillo), penktadienį pareiškė, kad naujasis JAV pasiuntinys Hugo Rodriguezas (Hugo Rodriguez) "jokiomis aplinkybėmis nebus įleistas į mūsų Nikaragvą".

"Tegul tai būna aišku imperialistams", - pridūrė ji, valstybinėje žiniasklaidoje perskaičiusi užsienio reikalų ministerijos pareiškimą.

Ketvirtadienį JAV Senatas patvirtino H. Rodriguezo paskyrimą ambasadoriumi, nepaisant to, kad Nikaragva liepos mėn. pareiškė, kad jo nepriims.

Nikaragva sakė, kad nusprendė atšaukti savo patvirtinimą dėl Rodrigeso dėl "nepagarbių" komentarų, kuriuos jis išsakė per klausymą Senate.

Rodrigesas apibūdino Nikaragvą kaip "regiono paribio valstybę" ir pavadino Ortegos vyriausybę "diktatūra".

"Pritarčiau, kad būtų panaudotos visos ekonominės ir diplomatinės priemonės, siekiant pakeisti kryptį Nikaragvoje", - sakė jis Senatui.

Viena iš jo pasiūlytų priemonių - išstumti Nikaragvą iš Dominikos Respublikos ir Centrinės Amerikos laisvosios prekybos susitarimo.

Trečiadienį vyriausybė paprašė Europos Sąjungos ambasadorės Bettinos Muscheidt (Bettina Muscheidt) palikti šalį, nenurodydama jokių priežasčių, pranešė vietos žiniasklaida ir diplomatiniai šaltiniai.

Taip pat trečiadienį Ortega pavadino Katalikų Bažnyčią "tobula diktatūra", atspindėdamas tebesitęsiančią įtampą tarp jo vyriausybės ir religinės institucijos dėl 2018 m. protestų, kurių rėmimu Ortega apkaltino Bažnyčią.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo
Alkoholizmas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo, alkoholizmas, alkoholizmo gydymas, pagirios, alkoholizmo receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis v...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:29 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti

Nervinės ligos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti, nervinės ligos, receptai nervams nuraminti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:52 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai celiulito gydymui

Celiulitas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai celiulito gydymui, celiulitas, celiulito gydymas, receptai, vaistažolės, receptai celiulitui, vaistažolės celiulitui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradici...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau