Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Spalio » 1

Atogrąžų ciklonas "Noru" Vietname ir Tailande nusinešė keturių žmonių gyvybes, tūkstančiai žmonių buvo priversti palikti namus

Pietryčių Azijos gelbėjimo tarnybų duomenimis, atogrąžų ciklono "Noru" sukeltos smarkios liūtys sukėlė didelius potvynius ir nuošliaužas tam tikrose Vietnamo ir Tailando dalyse, prieš tai sukėlusios didelius nuostolius ir potvynius Filipinuose.

Vietnamas

Prieš uraganui užklumpant Vietnamą, iš Thua Thien Hue, Da Nang, Quang Nam, Quang Ngai ir Binh provincijų buvo laikinai evakuoti 327 937 žmonės.

Vietnamo nelaimių valdymo tarnyba (VDMA) pranešė apie vėjo padarytą žalą Thua Thien Hue, Da Nang, Quang Nam, Quang Ngai, Binh Dinh, Con Tum ir Gia Lai provincijose ir miestuose nuo rugsėjo 28 d. Namų stogai buvo nuplėšti, o vietovės liko be elektros.

Rugsėjo 26 d. pabaigoje - 28 d. pradžioje Thua Thien Hue, Da Nang, Quang Nam ir Quang Ngai provincijų teritorijose per 35 valandas iškrito nuo 300 mm iki daugiau nei 400 mm smarkios liūtys. Nam Džongo (Nam Đông) Thua Thien Hue provincijoje per šį laikotarpį iškrito 468 mm kritulių. Vėliau smarkios liūtys užklupo Ha Tinh ir Nghe An provincijas. Thanh Thuy Nghe An provincijoje per 24 valandas iki rugsėjo 29 d. iškrito 428 mm kritulių. Keletas upių Nam Džongo ir Thua Thien Hue provincijose tebėra pilnos.

Rugsėjo 29 d. VDMA pranešė apie potvynius Thanh Hoa, Nghe An ir Ha Tinh provincijose. Dėl potvynio Nghe An mieste žuvo trys žmonės ir trys dingo be žinios. Nukentėjusiose provincijose užlieti 8139 namai, devyni iš jų sugriauti. Buvo evakuotos apie 88 šeimos. Nukentėjo daugiau kaip 6 000 hektarų pasėlių, žuvo arba buvo nušluota daugiau kaip 200 gyvulių ir 34 423 naminiai paukščiai.

Tailandas

Tailando nepaprastųjų situacijų institucijos pranešė, kad 2022 m. rugsėjo 28 d. vakare Ubon Ratchathani provincijos Khong Chiam rajoną užklupo audra "Noru", kuri sukėlė smarkias liūtis ir stiprų vėją.

Tailando meteorologijos departamento duomenimis, per 24 valandas iki rugsėjo 28 d. Ubon Ratchathani mieste iškrito 200,3 mm kritulių.

Nelaimių prevencijos ir padarinių švelninimo departamentas (DDPM) pranešė, kad rugsėjo 30 d. duomenimis, nuo atogrąžų ciklono "Noru" sukelto stipraus vėjo ir potvynių nukentėjo 3121 namų ūkis 35 rajonuose Phetchaboon, Amnath Charoen, Sisaket, Yasoton, Ubon Ratchathani, Khon Kaen, Chaiaphum, Mukdahan, Saraburi, Chinat ir Sa Kaeo provincijose.

DDPM taip pat pranešė, kad 1 žmogus žuvo ir 2 buvo sužeisti dėl vėjo Phetchaboon mieste, kur iš viso nukentėjo 1301 namų ūkis. Jasotonas taip pat buvo vienas iš labiausiai nukentėjusių - jame nukentėjo 1026 namų ūkiai.

Filipinai

Prieš tai, 2022 m. rugsėjo 25 d., "Noru" nusileido Filipinų šiaurinėje Kesono provincijoje. Smarkios liūtys sukėlė potvynius Bulakan, Camarines Sur, Zambales ir Quezon provincijose. Bulakano provincijoje žuvo penki gelbėtojai.

Rugsėjo 28 d. duomenimis, nuo audros nukentėjo 121 307 namų ūkiai arba 429 794 žmonės, aštuoni žuvo, penki dingo be žinios. Rugsėjo 29 d. duomenimis, daugiau kaip 3 000 namų buvo apgadinti, 631 - sugriautas, o daugiau kaip 50 000 žmonių buvo priversti palikti namus.

Tikroji Žeme - Pateikiami naujausi oru vaizdo įrašai iš viso pasaulio. Žiūrėkite, stebėkite orus, klimatą, stichines nelaimes, prenumeruokite Paranormal LT Youtube kanalą:

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.09.2018 laikas 10:24 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai menstruacijų negalavimų gydymui

Menstruacijos (mėnesinės) liaudies medicinoje, Menstruacijos (mėnesinės), receptai nuo menstruacijos, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

10.11.2019 laikas 13:45 Receptai – Patiekalai Nepakeičiamas griliažinis tortas: vaikystės nostalgija
Planuojate savo artimuosius palepinti saldžiais gaminiais? Išbandykite griliažinį pyragą, kuris ne tik sukels vaikystės nostalgiją, bet sužavės ir visą šeimą.

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 14:38 Receptai – Patiekalai Kotletai su siurprizu orkaitėje. Užkariaus, bet kokį gurmaną!
Jei norite patys palepinti save ar draugus originalumu, pabandykite pasigaminti šiuos neįprastus mėsainius. Juose labai skanus ir kvapnus faršas, o taip pat įdaras-siurprizas. Tokį skanumėlį įvertins bet koks gurmanas!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau