Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Spalio » 2

Per Indonezijos futbolo stadiono sąmyšį žuvo mažiausiai 174 žmonės

Indonezijos futbolo stadione žuvo mažiausiai 174 žmonės, kai tūkstančiai įpykusių namų sirgalių įsiveržė į aikštę, o policija atsakė ašarinėmis dujomis, kurios sukėlė sąmyšį, sekmadienį pranešė valdžios institucijos.

Šeštadienio vakarą Malango mieste įvykusi tragedija, per kurią taip pat buvo sužeista 180 žmonių, buvo viena iš daugiausiai gyvybių nusinešusių nelaimių pasaulio sporto stadionuose.

FK "Arema" sirgaliai Kanjuruhan stadione šturmavo aikštę po to, kai jų komanda 3:2 pralaimėjo svečiams ir aršiems varžovams "Persebaya Surabaya".

Policija, kuri neramumus pavadino "riaušėmis", sakė, kad bandė priversti sirgalius grįžti į tribūnas ir panaudojo ašarines dujas po to, kai du pareigūnai žuvo.

Policijos teigimu, daugelis aukų buvo sutrypta arba uždusinta.

Mažiausiai 174 žmonės žuvo, sekmadienio popietę transliuotojui "Kompas TV" sakė Rytų Javos gubernatoriaus pavaduotojas Emilis Dardakas (Emil Dardak), padidindamas aukų skaičių nuo 129.

Išgyvenusieji pasakojo apie panikuojančius žiūrovus gausiai susirinkusioje minioje, kai ant jų pasipylė ašarinės dujos.

"Pareigūnai paleido ašarines dujas, o žmonės automatiškai skubėjo išeiti, stumdėsi tarpusavyje, todėl buvo daug aukų", - AFP pasakojo 43 metų žiūrovas Doni, atsisakęs nurodyti savo pavardę.

"Nieko nevyko, nebuvo jokių riaušių. Nežinau, dėl ko kilo klausimas, jie staiga paleido ašarines dujas. Tai mane šokiravo, ar jie nepagalvojo apie vaikus, moteris?"

Prezidentas Joko Widodo įsakė atlikti tragedijos tyrimą, peržiūrėti visų futbolo rungtynių saugumą ir nurodė šalies futbolo asociacijai sustabdyti visas rungtynes, kol bus "pagerintas saugumas".

"Labai apgailestauju dėl šios tragedijos ir tikiuosi, kad ši futbolo tragedija mūsų šalyje bus paskutinė", - sakė J. Widodo.

Ligoninės direktorius vietos televizijai sakė, kad vienai iš aukų buvo penkeri metai.

Iš stadiono vidaus per sąmyšį darytuose vaizduose matyti, kaip policija paleidžia didžiulius kiekius ašarinių dujų, o žmonės lipa per tvoras.

Per chaosą žmonės nešė sužeistus žiūrovus.

"Tai buvo taip baisu, taip sukrečia", - AFP pasakojo išgyvenęs 22 metų Samas Gilangas, per grūstį netekęs trijų draugų.

"Žmonės stumdėsi vieni su kitais ir... daugelis buvo sutrypti pakeliui į išėjimo vartus. Mano akys degė nuo ašarinių dujų. Laimei, man pavyko perlipti per tvorą ir išgyventi", - sakė jis.

- Nesiliaujantis smurtas -

Socialiniuose tinkluose išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip žmonės šaukia necenzūrinius žodžius policijai, kuri laikė riaušių malšinimo skydus ir mosikavo lazdomis.

Sekmadienio rytą gatvėse prie stadiono mėtėsi padegtos transporto priemonės, įskaitant policijos sunkvežimį. Policija pranešė, kad iš viso apgadinta 13 transporto priemonių.

Stadionas talpina 42 000 žmonių, o valdžios institucijos teigė, kad į jį buvo išparduotas visas bilietas. Policija teigė, kad 3 000 žmonių įsiveržė į aikštę.

Smurtas tarp sirgalių yra įsisenėjusi problema Indonezijoje, kur gilios rungtynės anksčiau yra peraugusios į mirtinus susirėmimus.

FC "Arema" ir "Persebaya Surabaya" yra ilgamečiai varžovai.

Persebaya Surabaya" sirgaliams nebuvo leista įsigyti bilietų į rungtynes, nes baimintasi smurto.

Tačiau Indonezijos politinių, teisinių ir saugumo reikalų koordinavimo ministras Mahfud MD sakė, kad organizatoriai nepaisė valdžios institucijų rekomendacijos rungtynes surengti ne vakare, o po pietų.

Jis sakė, kad vyriausybė rekomendavo atspausdinti tik 38 000 bilietų, tačiau vietoj to buvo išparduota 42 000 žiūrovų.

- "Imkitės tam tikrų priemonių" -

Prieš Widodo pareiškimą Indonezijos futbolo asociacija (PSSI) atsiprašė aukų šeimų ir savaitei sustabdė Indonezijos aukščiausiosios lygos BRI Liga 1 futbolo rungtynes.

Ji taip pat uždraudė FC "Arema" iki sezono pabaigos rengti namų rungtynes.

Asociacija bendravo su FIFA dėl antplūdžio ir tikisi išvengti pasaulio futbolo valdymo institucijos sankcijų, spaudos konferencijoje sakė PSSI generalinis sekretorius Yunus Yussi.

Kalbėdamas apie tai, kodėl policija stadione panaudojo ašarines dujas, jis sakė, kad "turėjo imtis tam tikrų priemonių, kad iš anksto numatytų" žiūrovų patekimą į aikštę.

Azijos futbolo konfederacija, regiono futbolą valdanti institucija, išreiškė apgailestavimą dėl nelaimės metu žuvusių žmonių.

Gegužės mėn. šešiuose šalies stadionuose Indonezijoje vyks FIFA jaunimo iki 20 metų pasaulio futbolo čempionatas. Kanjuruhan stadionas Malange į šį sąrašą neįtrauktas.

Indonezija taip pat teikia paraišką pakeisti Kiniją 2023 m. Azijos futbolo taurės varžybų šeimininke kartu su Pietų Korėja ir Kataru; sprendimas turėtų būti priimtas vėliau šį mėnesį.

Tarp kitų nelaimių stadionuose paminėtinos 1989 m. Didžiosios Britanijos Hillsborough stadiono tribūnose įvykęs susistumdymas, per kurį žuvo 97 Liverpulio sirgaliai, ir 2012 m. Port Saido stadiono tragedija Egipte, kur per susirėmimus žuvo 74 žmonės.

1964 m. per Peru ir Argentinos olimpinių žaidynių atrankos varžybų rungtynes Limos nacionaliniame stadione per grumtynes žuvo 320 žmonių ir daugiau kaip 1 000 buvo sužeista.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.06.2019 laikas 21:59 Receptai – Patiekalai Šiuo receptu gaminu tik puodais – labai skanūs blynai!
Jie labai švelnūs ir išsipūtę – tirpsta burnoje! Suplakame raugintą pieno produktą su kiaušiniais, druska, cukrumi. Įpilkite miltų su soda ir gerai sumaišykite. Išeis tiršta tešla, kuri lėtai slysta iš šaukšto. Dedame dubenėlį su...

Skaityti daugiau

19.07.2019 laikas 07:09 Receptai – Patiekalai Avižinė košė su obuoliais
Gaminame namuose. Avižinė košė su obuoliais. Nukaičiame puodą, į košę dedame kubeliais supjaustytą obuolio puselę, medų (jeigu nenaudojote cukraus), uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms pastovėti. Skanaus!...

Skaityti daugiau

04.11.2019 laikas 22:16 Receptai – Patiekalai Kepti varškėčiai su obuoliais

Varškę dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską, dedame obuolius ir miltus. Visus ingredientus sumaišome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir pri...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau