Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Spalio » 16

Vienatvė santuokoje: kodėl su ja taikstomės?

Iš tikrųjų įmanoma gyventi vienam ir netgi labai laimingai. Bet ištekėti nėra tai, ko tikitės, ir jūs taip pat turite teisę į tai...

Nėra blogesnės vienatvės už vienatvę santykiuose...

Ji graži, mėlynakė, su mėlynu maudymosi kostiumėliu, labai pavargusi. Ji jau valandą sėdi baseine su vienerių metų vaiku. Tiksliau, kaip ji sėdi - linksmina kūdikį, kalbina jį, veda už rankų palei vandens parko upės srovę.

Tiesiai virš baseino yra balta plastikinė kavinė. Jos vyras sėdi prie stalo. Čia jis tiesiog sėdi - tikrąja to žodžio prasme, išsitiesęs, nerūpestingu veidu. Priešais jį stovi alaus bokalas ir maišelis džiovintų kalmarų.

- Serioža, - nedrąsiai ir be didelių vilčių ji kreipiasi į vyrą, - gal gali nueiti pasiimti fotoaparatą ir mus nufotografuoti?

- Ne, - trumpai atsako Serioža ir dar stipriau prispaudžia savo masę prie plastikinės kėdės. - Palikite mane ramybėje.

Jie atvyko į kurortą, kaip sakoma, su visa šeima. Jie taip pat kartu atėjo į vandens parką. Tačiau iš tiesų ši moteris yra vienišiausias žmogus vandens parke. Kartais su ja kalbasi net vaikinas, saugantis sugedusį kalnelį. Tačiau Serioža su ja nekalba.

Kiek daug vienišų ištekėjusių moterų yra tokios.

"Merginos, pateikite man gerų siaubo filmų sąrašą", - rašo viena iš jų forume. "Kokią rūšį mėgstate, - klausia ji, - kaip Hičkokas ar kaip Fredis Kruegeris?" "Man nepatinka nė vienas, aš jų bijau", - atsako ji. - "Noriu žiūrėti filmą su vyru, tik dviese. O jei nesudarysiu programos, jis grįš iš darbo ir susisuks į savo muilo operą. Beje, pataria ir geri raminamieji vaistai.

Parengsiu programą! Tai reiškia, kad norint pareikalauti savo vyro dėmesio (na, bent iš dalies - pagrindinis atitraukti ekrane monstras su išpjaustymo), jums reikia aiškaus plano, filmo ir raminamųjų vaistų. Nuostabus vakaras, tiesiog svajonė.

Ir ne todėl žmonės tuokiasi. Ne prašyti, maldauti ir išsireikalauti vienas kito laiko ir dėmesio. Žmonės tuokiasi, kad būtų kartu. Su kuo nors. Ne vienas. Štai kodėl vienatvė yra liūdniausia ir skaudžiausia iš visų vienatvių.

Iš tikrųjų įmanoma gyventi vienam ir netgi labai laimingai. Tačiau tai įmanoma, jei žinote žaidimo taisykles ir iš esmės su jomis sutinkate.

Jei, pavyzdžiui, sakote: "Esu nepriklausomas suaugęs žmogus, šiuo metu mano prioritetas yra karjera, savęs ieškojimas, skiautiniai, baletas ir aitvarai, bet mano asmeninis gyvenimas nėra prioritetas, kur man užsiregistruoti? Arba - esu nepriklausomas suaugęs žmogus, ką tik išsiskyręs, dar nepasirengęs naujiems santykiams, nes neturiu ką į juos įdėti ir nesu įpratęs ateiti tuščiomis rankomis. Arba net - esu vienišas vilkas, nežinau žodžių meilė, noriu sekso ir miegu savo lovoje medūzos poza. Viskas gerai, viskas gerai, turite teisę.

Bet kai susituoki, to nesitiki, ir tu taip pat turi teisę į tai. Bet kuri santuoka iš esmės yra fiktyvi santuoka, nes žmogus, susiedamas savo gyvenimą su kuo nors, kažko tikisi. Kartais dėl leidimo gyventi ir palikimo, bet dažniausiai dėl meilės, paramos ir dėmesio. Už šiltą, energingą žmogų šalia jūsų. Apie tai, kad buvote išrinktas ir būsite tvirtai laikomas už rankos turtuose ir skurde, ligose ir sveikatoje, banke ir būsto biure. Tam tikra prasme santuoka yra didžiausias pasitikėjimas. Jūs patikite vyrui savo gyvybę, o jis jums - savo.

- Esu toks pavargęs, - skundžiasi kolega, ką tik grįžęs iš ligoninės. - Namuose netvarka, vaikai lipa man ant rankų, o po operacijos man neleidžiama nešioti sunkių daiktų. Jie verkia ir dejuoja, aš keikiuosi ir keikiuosi, o man tenka gaminti vakarienę ir valyti vonią...

Vonia?

- O jūsų vyras? - Paklausiu.

- Mano vyras išvyko į kaimą pailsėti. Jis buvo su vaikais visą laiką, kol gulėjau ligoninėje, - sako ji nustebusiomis akimis. - Jis labai padėjo!

Padėjo kartu auginti vaikus visą savaitę, manau, bet nieko nesakau. Nenorėdama didinti jos vienatvės, pasisiūlau padėti išplauti vonią.

Kitos kolegės vyras paskolino pinigų draugui ir šis dingo. Jis nekelia telefono ragelio, yra ištrynęs save iš socialinės žiniasklaidos ir, kaip sklando gandai, paliko mūsų planetą ir persikėlė į Marsą. O vyras ką tik buvo atleistas. Jie turi paskolą automobiliui ir nuomojamą butą. Apskritai tokios žemiškos problemos, o ne kaip Marse.

- Kaip sekasi? - Jie nerimauja darbe. - Kuo galiu jums padėti?

- Man viskas gerai, - knarkia ji. - Automobilis registruotas vyro vardu, tegul jis jį tvarko. Jo problema.

- O butas, maistas? - bendradarbiai apstulbę.

- Už butą moku iš savo pinigų, o jis sumokės vėliau, kai susiras darbą. O maistui - na, vyras pats užsidirbs pinigų maistui. Vakar jis iš skardinės iškepė įdarytų kopūstų suktinukų.

Nežinau, ar jos vyras mėgsta kopūstų suktinukus, bet žinau, kad nenorėčiau iš artimo žmogaus sunkiu metu išgirsti "Tai tavo problema". Taip, vienišos yra ne tik ištekėjusios moterys, bet ir vedę vyrai.

Čia yra visiška lygybė.

Vyras ar žmona yra vieninteliai giminaičiai, kuriuos patys pasirenkame. Juos renkamės tam, kad galėtume dalytis viskuo gyvenime - problemomis, sąskaitomis, vaikais, šunimis, prisiminimais. Kad nereikėtų vieniems nešti blogio ir galėtume dalytis džiaugsmu dėl gėrio. Kad visada būtų kam pliaukštelėti ar patrinti kaktą į petį.

Neprivalote susilieti į vieną visumą - tegul bus asmeninių draugų, jūsų planų ir pomėgių, taip bus dar įdomiau. Tačiau labai svarbu jausti, kad kažkas yra šalia jūsų ir su jumis. Be to lieka tik vienatvė. Ir tokioje santuokoje nėra daugiau gyvybės nei džiovintų kalmarų maiše.

- Išsiskyriau su vyru dėl to, kad jis ėjo per kelią, - kartą pasakiau draugei.

- Ką turite omenyje? - Nesupratau. - Ar jis kirto kelią netinkamoje vietoje?

- Ne, jis kirto reikiamą vietą. Jis atidžiai žvilgtelėjo į šviesoforus, paskui į šonus - ir plačiu žingsniu kirto zebrą. Puikus pėsčiasis. Stengiausi nuo jo neatsilikti. Šokinėjau iš paskos. Vis tikėjausi, kad jis bent atsisuks, prisimins mane, paims už rankos. Tačiau jis niekada to nepadarė. Ir man nusibodo žiūrėti į jo nugarą.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.11.2019 laikas 23:22 Receptai – Patiekalai Sočiam užkandžiui: česnakinės bandelės su sūriu
Į dubenį pilkite miltus, cukrų, druską, česnakų, kepimo miltelius ir viską išmaišykite. Dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir surtinkite. Į tą patį dubenį pilkite pasukas, išmaišykite iki vientisos tešlos ir dėkite į šaldytuvą...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:53 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui
Vaikui peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus vaikui, receptai vaikui peršalus, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 09:41 Receptai – Patiekalai Vienašalė užgina vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Vienašalės užginos, Vandens.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
10.05.2024 laikas 09:37 Paaiškėjo, ar cinkas padeda greičiau atsikratyti peršalimo ligų
Jungtinės Karalystės Cochrane instituto mokslininkai nustatė, kad cinko gebėjimas sutrumpinti peršalimo ligų trukmę neturi aiškaus mokslinio pagrindo.

Skaityti daugiau

10.05.2024 laikas 09:29 Milžiniška dėmė Saulėje tapo matoma plika akimi iš Žemės
Amerikiečių mokslininkai iš Nacionalinės vandenynų ir atmosferos administracijos Kosminių orų prognozių centro (SWPC NOAA) pastebėjo, kad milžiniška Saulės dėmė AR3664, kuri toliau galingai žybsi, padidėjo. Šios srities dydis pasiekė 200 tūkst. kilom...

Skaityti daugiau

10.05.2024 laikas 09:10 Mokslininkai išsiaiškino, kodėl kai kurios gyvatės tepa save krauju ir išmatomis
Serbijos mokslininkai iš Belgrado universiteto atrado, kad vandens gyvatės (Natrix tessellata), norėdamos apsisaugoti nuo plėšrūnų, gali įtikinamai apsimesti pūvančiu mėsos gabalu. Kad suklaidintų priešus, gyvatės mirkomos savo kraujyje ir išmatose....

Skaityti daugiau