Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Spalio » 29

V. Putinas perspėja: ‘Naujoji pasaulio tvarka griaunama - Niekas negali atsilaikyti prieš audrą’

Naujoji pasaulio tvarka yra griaunama ir bus pakeista tvarka, kuri bus pagrįsta teisingumu ir teise, gerbiama visų, teigia Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas (Vladimir Putin), kuris metiniame Valdajų diskusijų klubo (Valdai Discussion Club) susitikime pasakė kalbą, skirtą pristatyti savo daugiapolio pasaulio viziją.

Plačios apimties V. Putino kalba apėmė tokias įvairias temas kaip būsima pasaulio tvarka, biologinė įvairovė ir "atšaukimo kultūra" / “cancel culture”, o po to jis kelias valandas atsakinėjo į auditorijos narių klausimus.

Pateikiame keletą svarbiausių kalbos minčių.

"Atšaukti kultūrą" yra vėžys

Liberalusis elitas, apsvaigęs nuo savo pranašumo jausmo, siekia sunaikinti - arba "atšaukti" - tuos, kurie yra kitokie nei jie. Kai naciai degino knygas, Vakarų "liberalizmo ir pažangos sergėtojai" dabar draudžia Dostojevskį ir Čaikovskį, sakė Putinas.

Liberalioji demokratija, kuri kadaise buvo grindžiama tolerancija skirtingoms idėjoms, virto kažkuo neatpažįstamu, pridūrė V. Putinas. Vadinamoji "panaikinimo kultūra" naikina viską, kas gyva ir kūrybinga, naikina žodžio laisvę, gniuždo kultūrą, ekonomiką ir politiką.

"Istorija, žinoma, viską sustatys į savo vietas", - sakė V. Putinas ir pridūrė, kad siekiančiųjų atšaukti arogancija viršija visas ribas, "tačiau po kelerių metų niekas net neprisimins jų vardų, o Dostojevskis, Čaikovskis ir Puškinas išliks".

Liberalų veidmainystė

Liberalusis Vakarų elitas tvirtina, kad jų kultūra ir pasaulėžiūra turi būti universali, sakė V. Putinas. Jie elgiasi taip, tarsi šios vertybės turi būti besąlygiškai priimtinos visiems kitiems.

Taisyklės galioja tau, bet ne man.

Tačiau kai kai kurios kitos šalys, ypač Kinija, pradėjo gauti naudos iš globalizacijos, Vakarai "iš karto pakeitė arba visiškai panaikino" daugelį taisyklių, kurias ilgai tvirtino esant akmenines ir šventas, sakė V. Putinas, o laisva prekyba, ekonominis atvirumas, sąžininga konkurencija ir net nuosavybės teisės "staiga buvo iš karto ir visiškai pamirštos".

"Kai tik kas nors tampa jiems patiems pelninga, jie iš karto keičia taisykles, pakeisdami žaidimo eigą".

Naujoji pasaulio tvarka griaunama

"Stovime prie istorinio etapo, prieš turbūt pavojingiausią, nenuspėjamiausią ir kartu svarbiausią dešimtmetį nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Vakarai nepajėgūs vieni valdyti žmonijos, bet desperatiškai bando tai daryti, ir dauguma pasaulio tautų nebenori su tuo taikstytis", - sakė V. Putinas. 

Pasak V. Putino, dėl šio permainų laikotarpio kylantys konfliktai kelia grėsmę visai žmonijai, o jų sprendimas yra svarbiausias mūsų laikų iššūkis.

Niekas negali atsilaikyti prieš artėjančią audrą, kuri įgavo pasaulinį pobūdį, sakė V. Putinas. Žmonija turi du pasirinkimus: "arba toliau kaupti problemų naštą, kuri neišvengiamai prispaus mus visus, arba kartu bandyti rasti nors ir netobulus, bet veikiančius sprendimus, galinčius padaryti mūsų pasaulį saugesnį ir stabilesnį".

Kaip turėtų atrodyti daugiapolis pasaulis

Tikrai demokratiškame daugiapoliame pasaulyje bet kuri visuomenė, kultūra ir civilizacija turėtų turėti teisę pasirinkti savo kelią ir socialinę bei politinę sistemą. Jei tokią teisę turi JAV ir Europa, ją turėtų turėti ir visi kiti.

Pasak V. Putino, Rusija taip pat ją turi, o liberalusis Vakarų elitas turėtų "atsitraukti", nes "niekas niekada negalės diktuoti mūsų žmonėms, kokią visuomenę turime kurti ir kokiais principais vadovaujamės".

Didžiausia grėsmė Vakarų politiniam, ekonominiam ir ideologiniam monopoliui yra ta, kad pasaulyje gali atsirasti alternatyvūs socialiniai modeliai - jie būtų veiksmingesni ir patrauklesni.

"Visų pirma, mes tikime, kad naujoji pasaulio tvarka turėtų būti grindžiama teise ir teisingumu, būti laisva, autentiška ir sąžininga", - sakė Rusijos prezidentas.

"Būsimoji pasaulio tvarka formuojasi mūsų akyse. Ir šioje pasaulio tvarkoje turime išklausyti visus, atsižvelgti į kiekvieną požiūrį, į kiekvieną tautą, visuomenę, kultūrą, į kiekvieną pasaulėžiūrų, idėjų ir religinių įsitikinimų sistemą, niekam neprimetant vienos tiesos, ir tik tuo pagrindu, suprasdami savo atsakomybę už mūsų tautų ir planetos likimą, kurti žmonijos civilizacijos simfoniją."

Niekas negali atsilaikyti prieš audrą

P komentaras: užsienis rašo, todel tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.10.2019 laikas 11:16 Receptai – Patiekalai Šokoladinis Pyragas Su Karamele + Receptas (Video)

Pirma paruoškite pyrago pagrindą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, aliejų ir išmaišykite el. maišytuvu. Maišant supilkite vanilės ekstraktą ir pasukas. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kep...

Skaityti daugiau

20.06.2019 laikas 06:02 Receptai – Patiekalai Baklažanai su česnaku

Baklažanai ne visada gali būti skanūs, net galima pasakyti, kad jie tik mėgėjams. Tačiau viskas slypi teisingame jų paruošime. Mes skubame pasidalyti su jumis tokios įdomios daržovės paruošimo receptu, kad ji gali būti tokia sk...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau