Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Spalio » 29

Paskutiniame iš trijų Azijos aukščiausiojo lygio susitikimų vietoj J. Bideno dalyvaus viceprezidentė Harris

Baltųjų rūmų atstovai penktadienį patvirtino, kad viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Harris) kitą mėnesį Bankoke atstovaus Jungtinėms Valstijoms trečiajame iš trijų Azijos aukščiausiojo lygio susitikimų, nes prezidentas Joe Bidenas (Joe Biden) grįžta į savo anūkės vestuves.

Lapkričio 11 d. J. Bidenas vyks į kasmetinę JT klimato konferenciją Egipte, po to vyks į Rytų Azijos aukščiausiojo lygio susitikimą Kambodžoje ir 20 grupės susitikimą Balyje, pranešė Baltieji rūmai.

Tačiau jis nedalyvaus lapkričio 18-19 d. Tailando sostinėje vyksiančiame Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo (APEC) forumo aukščiausiojo lygio susitikime.

Vietoj jo jame dalyvaus J. Harris, o po jo kartu su savo vyru Doug Emhoff vyks į Filipinus, ilgametį JAV sąjungininką.

Baltųjų rūmų pareiškime teigiama, kad jos vizitas "dar kartą patvirtins ir sustiprins JAV ir Filipinų aljansą ir pabrėš mūsų, kaip draugų, partnerių ir sąjungininkų, bendradarbiavimo mastą".

Jungtinės Valstijos tikisi sklandžių santykių su prezidentu Ferdinandu Marcosu (Ferdinand Marcos) jaunesniuoju po sunkių santykių su jo aštrialiežuviu pirmtaku Rodrigo Duterte.

F. Marcosas atsisakė susitarimo pirkti karinius sraigtasparnius iš Rusijos, kuri tapo JAV spaudimo kampanijos dėl invazijos į Ukrainą taikiniu, ir vietoj to sudarė sandorį su Jungtinėmis Valstijomis.

Tailandas taip pat yra Jungtinių Valstijų sąjungininkas pagal sutartį. Diplomatai teigia, kad Tailandas buvo susitaikęs su J. Bideno sprendimu praleisti APEC aukščiausiojo lygio susitikimą, o gal net ir patenkintas.

Jo vyriausioji anūkė Naomi Biden anksčiau šiais metais paskelbė apie planus lapkričio 19 d. susituokti Baltųjų rūmų pietinėje pievelėje - tai bus tik 19-osios vestuvės, kada nors surengtos JAV vykdomosios valdžios rūmuose, teigia Baltųjų rūmų istorinė asociacija.

J. Bidenas tikriausiai turės galimybę apsilankyti Tailande 2023 m., kai karalystė iš Kambodžos perims Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN), kuri vadovauja kasmetiniam Rytų Azijos aukščiausiojo lygio susitikimui, pirmininko pareigas.

Azijos diplomatai ir ekspertai labai vertina JAV prezidentų dalyvavimą tokiuose aukščiausiojo lygio susitikimuose, laikydami juos Vašingtono deklaruojamo įsipareigojimo šiam regionui įrodymu tuo metu, kai Kinija siekia sustiprinti savo įtaką.

Tačiau tada JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donald Trump) taip pat praleido paskutinį asmeninį APEC aukščiausiojo lygio susitikimą 2018 m. Papua Naujojoje Gvinėjoje, vietoj jo dalyvavo viceprezidentas Mike'as Pence'as (Mike Pence).

Atrodo neįtikėtina, kad J. Bidenas praleis kitų metų APEC aukščiausiojo lygio susitikimą, nes jo šeimininkės yra Jungtinės Valstijos.

Aukščiausiojo lygio susitikimo vieta nepaskelbta, tačiau Valstybės departamentas pranešė, kad APEC aukščiausiojo lygio diplomatai surengs parengiamąjį susitikimą 2023 m. rugpjūtį Sietle, praėjus trims mėnesiams po to, kai bloko prekybos pareigūnai susirinks Detroite.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.10.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Greiti blynai skaniems pusryčiams

Pristatome jums greitų ir skanių pusryčių receptą. Blynai gaunasi labai apetitiški, o patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai paprastai paruošiami, bet labai sotūs.

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 22:48 Receptai – Patiekalai Triufelinis pyragas be kepimo per 15 minučių! Skanumėlis!
Pasigaminkite namuose skanų per 15 minučių triufelinį pyragą. labai greitai pagaminamas ir be galo skanus, be kepimo. Skanaus!

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 19:34 Receptai – Patiekalai Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
Sviestą kaitinkite puode, kol ištirps. Suberkite cukrų, kakavos miltelius, supilkite pieną. Viską išmaišykite ir pakaitinkite minutę laiko. Puodą nukelkite nuo kaitlentės. Į dubenį suberkite smulkintą šokoladą ir ant jo užpilkite ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.04.2024 laikas 14:51 Kaip elgiatės per pirmąjį pasimatymą pagal savo Zodiako ženklą
Avinai garsėja spontaniškumu, linksmumu ir aistra. Gyvenime visuomet stengiatės kuo geriau pasirodyti, ne kitaip yra ir pasimatymų scenoje. Pirmiausia, tikėtina, kad būtent tu prisiėmei atsakomybę ir suplanavai pasimatymą. Ir galima daryti prielaidą,...

Skaityti daugiau

17.04.2024 laikas 14:46 Kur veda svajonės apie idealų vyrą?
Moterys labiau linkusios kurti lūkesčius ir fantazijas šeiminio gyvenimo tema, vyrai šiuo klausimu būna pragmatiškesni, nors pasitaiko visokių variantų.

Skaityti daugiau

17.04.2024 laikas 14:42 Kaip sužinoti, ar jūsų geriausias draugas yra toksiškas: 9 tikslūs požymiai
Vienas iš pagrindinių draugystės ramsčių – būti šalia vienas kito, kai to reikia. Tokia draugystė dažnai būna paslėpta po bendro juoko, ilgų pokalbių ir iš pažiūros malonių gestų sluoksniu. Tačiau neleiskite savęs apgauti....

Skaityti daugiau