Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Karo Paslaptys » 2022 » Lapkričio » 1

Rusiškas "Berkut" su atvirkštinės krypties sparnu

Minint pirmojo skrydžio 25-ąsias metines, atskleisti mažai žinomi faktai apie Su-47 "Berkut", rašo "Al Mayadeen". Šis naikintuvas, kuris yra naujos kartos orlaivių kūrimo pradininkas, konkuruoja su vakarietiškais modeliais. Išskirtinis šio eksperimentinio orlaivio bruožas - atvirkštinės krypties sparnai.

Rusijos orlaiviai atspindi karinės pramonės komplekso raidą. Jie gali konkuruoti su Vakarų kovotojais. Su-47 yra vienas iš tokių orlaivių. Jis turi atvirkštinį sparną ir ovalią nosies dalį.

Minint pirmojo Su-47 "Berkut" skrydžio 25-ąsias metines, atskleisti mažai žinomi jo biografijos faktai. "Berkut" yra ne naikintuvas, o eksperimentinis orlaivis, skirtas penktosios kartos aviacijos technologiniams ir maketavimo sprendimams išbandyti.

Lėktuvas turi atvirkštinės krypties sparną su visais jo privalumais: didele keliamąja galia skrendant ikigarsiniu greičiu, atsparumu kritimui ir stabdymui esant dideliam atakos kampui. Tai, kartu su išvystytu sklandytuvo statiniu nestabilumu, užtikrino puikų "Berkut" manevringumą.

Lėktuvas buvo sukurtas sunkiame 90-ajame dešimtmetyje gynybos pramonei.

Su-47 sparnai buvo surinkti Irkutske, o anglies pluošto plokštės - Obninske. Dėl tam tikrų finansavimo problemų projektavimo ir surinkimo metu lėktuve buvo sumontuoti ne nauji, o serijiniai varikliai, gauti iš naikintuvo MiG-31. Buvo labai supaprastintos borto sistemos ir elektronika, o su skraidančiu prototipu atlikti stiprumo bandymai.

Strateginių raketų sistemos "Sarmat" bandomoji demonstracija

Strateginių raketų sistemos "Sarmat" bandomoji demonstracija per Rusijos prezidento Vladimiro Putino kreipimąsi į Federalinę Asamblėją

Sužinokite apie abiejų raketų galimybes. Rusija giriasi "Sarmat", o Ukraina laukia JAV ATACMS tiekimo

Piloto kabina buvo suprojektuota taip, kad pilotas galėtų patogiai valdyti orlaivį atlikdamas staigius ir sudėtingus manevrus.

Su-47 buvo įrengta integruota gyvybės palaikymo sistema ir nauja katapultavimosi sėdynė, sumažinanti didelių perkrovų poveikį piloto kūnui.

Lėktuvo nosis yra ovalo formos, o oda pagaminta iš aliuminio ir titano lakštų bei kompozitinių medžiagų.

Su-47 "Berkut", anksčiau žinomas kaip Su-37, pirmą kartą pakilo 1997 m. rugsėjį.

Be apversto sparno, kuris tapo išskirtiniu orlaivio bruožu, jame taip pat naudojamos nestabilios aerodinaminio valdymo grandinės. 2001 m. gruodį Su-47 atliko pirmąjį skrydžio bandymą.

Pagrindiniu rangovu naujos kartos Rusijos naikintuvų gamybai pagal kompleksinę tikslinę programą PAK FA buvo pasirinktas "Suchoj" projektavimo biuras. Ji taip pat dalyvaus kuriant patobulintą Su-47 versiją, tačiau be atvirkštinės krypties sparno.

Autorius: Abdallah Zabiyan (عبدالله ذبيان)

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.09.2019 laikas 20:44 Receptai – Patiekalai Purūs kefyriniai paplotėliai
Tokiais puriais paplotėliais dažnai mane lepino močiutė, kepė juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo sulaukti, kol jie nors truputį atauš… Dabar aš gaminu tokius paplotėlius savo artimiesiems, kuo jie neapsakomai džiaugiasi!...

Skaityti daugiau

12.07.2018 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Balzamo receptas nuo kunigo
Šis balzamas pasirodė tikrai stebuklingas. Kartą traukinyje mano kaimynas buvo kunigas. Jis pamatė, kad aš geriau širdies lašus, paklausė kuo sergu ir rekomendavo pabandyti balzamą pagal šį receptą.

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 18:49 Receptai – Patiekalai Vištienos muštiniai
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai. Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau