Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Lapkričio » 18

PABUSK! Kanados bankas išleido kredito kortelę, kuria galima sekti anglies dvideginio išmetimą

Kanados bankas išleido kredito kortelę, kuria galima sekti kliento išmetamo anglies dioksido kiekį.

"Vancity" siūlo kredito kortelę, kuri susieja pirkinius su išmetamo anglies dioksido kiekiu ir leidžia klientams palyginti savo mėnesio anglies dioksido pėdsaką su šalies vidurkiu.

Šis žingsnis susijęs su nuogąstavimais, kad tokia schema vieną dieną gali būti naudojama pirkiniams riboti, tačiau "Vancity" teigia, kad tai yra kredito unijos pastangos parodyti savo įsipareigojimą "klimato kaitos veiksmams".

Summit News praneša: Bankas taip pat konsultuos klientus, kaip sumažinti savo anglies dioksido pėdsaką.

"Žinome, kad daugelis "Vancity" narių ieško būdų, kaip sumažinti savo daromą poveikį aplinkai, ypač kai kalbama apie klimato kaitą sukeliančias emisijas, - sakė "Vancity" vyriausiasis išorinių ryšių pareigūnas Džonatanas Faulis (Jonathan Fowlie).

"Kaip nariams priklausantis finansinis kooperatyvas, manome, kad mūsų pareiga yra padaryti viską, ką galime, kad padėtume, ypač kai kalbama apie sprendimus, kuriuos žmonės priima su savo pinigais. Ši priemonė suteiks "Vancity Visa" kredito kortelių turėtojams vertingos informacijos apie jų pirkinius ir leis jiems susieti savo kasdienius sprendimus dėl išlaidų su pokyčiais, kuriuos jie nori matyti pasaulyje."

Remiantis "Visa" atlikto tyrimo duomenimis, daugiau nei 50 proc. kanadiečių domisi savo anglies pėdsako stebėsena.

Kaip jau anksčiau atkreipėme dėmesį, spalio mėn. apie panašią schemą paskelbė ir Australijos bankas "Commonwealth Bank" (CBA), suteikiantis klientui galimybę "mokėti mokestį" už savo anglies pėdsako kompensavimą, kurio vidurkis nurodomas 1280 kilogramų, t. y. toli gražu ne "tvarus" 200 kilogramų rodiklis.

Technokratai nori pasinaudoti klimato kaitos isterija, kad padidintų asmenų finansinę kontrolę.

Tokį pasiūlymą, kaip priemonę sumažinti pasaulinį anglies dioksido išmetimą, mokslo žurnale "Nature" pateikė keturi aplinkosaugos "ekspertai".

Kiekvienam žmogui būtų išduodama "anglies dioksido leidimų kortelė", "pagal kurią visi suaugusieji gautų vienodus parduodamus anglies dioksido leidimus, kurie laikui bėgant mažėtų pagal nacionalinius [anglies dioksido] tikslus".

Autoriai aiškiai nurodo, kad ši programa būtų "privaloma nacionalinė politika".

Anglies dioksido vienetai būtų "išskaičiuojami iš asmeninio biudžeto su kiekvienu mokėjimu už transporto degalus, namų šildymo kurą ir sąskaitas už elektrą", o kiekvienas, viršijantis limitą, būtų priverstas įsigyti papildomų vienetų asmeninėje anglies dioksido rinkoje iš tų, kurie turi perteklinių vienetų, kuriuos gali parduoti".

Tai, žinoma, neigiamai paveiktų tik skurdžiau gyvenančius žmones, nes turtingieji galėtų įsigyti daug anglies dioksido kreditų ir toliau mėgautis savo prabangiu, aplinkai nekenksmingu ir turtingu gyvenimo būdu.

O tuo tarpu G20 šalių vadovai siekia kontroliuoti žmonės:

O tuo tarpu Lietuvoje:

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.08.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Mano mama kepenėles gamindavo tik taip - sultingas, krakmolingas ir traškias

Sultingos, skanios ir ekonomiškos! Marinuojame kepenėles kiaušinio, krakmolo, druskos ir pipirų mišinyje, mažiausiai 40 minučių, geriausia 1-1,5 valandos. Tada kepkite kepenėles karštame aliejuje. Kaip pasigaminti, žiūrėkite va...

Skaityti daugiau

05.06.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Nuo tokių pyragaičių nestorėjama. Užsirašykite receptą – ir skanu, ir nekenkia!

Šaldytuve liko neišgerta kefyro stiklinė, o jūs nežinote, ką su ja daryti? Pasigaminkite šiuos skanius pyragėlius! Be to šie pyragėliai paruošiami neįtikėtinai greitai, nereikia mielių, nereikia sugaišti laiko pasigaminti tešlą...

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 14:38 Receptai – Patiekalai Medetkos gydo širdies, kraujagyslių ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Kraujagyslių ligos. Ingredientai: Džiovinti smulkinti vaistinės medetkos žiedai, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau