Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Lapkričio » 28

Airijos vyriausybė ketina kriminalizuoti neapykantos kalbą ir veiksmingai nutildyti kitokios nuomonės šalininkus - bausmė iki 5 metų laisvės

Airijos vyriausybė planuoja kriminalizuoti neapykantos kalbą ir neapykantos nusikaltimus - tikimasi, kad šis įstatymas įsigalios iki metų pabaigos.

Kas gi priims sprendimą, kas yra "neapykantos kalba"?

Neapykantos kalba laikoma viskas, ką komunistų, socialistų ar diktatorių režimas laiko įžeidžiančiu. "Neapykantos kalbos" apibrėžimas yra bandymas jus nutildyti.

"Naujasis teisės aktas kriminalizuos bet kokį tyčinį ar neatsargų bendravimą ar elgesį, kuris gali kurstyti smurtą ar neapykantą prieš asmenį ar asmenis dėl to, kad jie yra susiję su saugoma savybe", - teigė vyriausybė.

Jei būsite pripažintas kaltu dėl šios nusikalstamos veikos, jums gali būti skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

"Taip pat bus sukurtos naujos, sunkesnės tam tikrų jau egzistuojančių nusikalstamų veikų formos, kai tos veikos yra motyvuotos neapykanta dėl saugomos charakteristikos. Už jas bus skiriama griežtesnė bausmė, o baudžiamajame įraše bus aiškiai nurodyta, kad nusikaltimas buvo neapykantos nusikaltimas", - pridūrė vyriausybė.

Pasak Airijos teisingumo ministrės Helen McEntee, neapykantos kalba nėra susijusi su žodžio laisve. Ji sakė, kad neapykantos kalba siekiama nutildyti žmones ir priversti juos bijoti atsiverti.

"Mes visi pasibaisime, kai išgirstame apie homofobijos, rasizmo ir kitus neapykantos kupinus incidentus mūsų šalyje. Nors apie šiuos atgrasius smurto ir prievartos aktus prieš nekaltus žmones buvo išsamiai pranešta, žinome, kad kai kurie žmonės gyvena nuolat bijodami prievartos vien dėl to, kas jie yra", - sakė ji.

"Nors šiuos smerktinus veiksmus ir įžeidinėjimus vykdo tik nedidelė mažuma asmenų, visuomenė aiškiai pageidauja, kad su šiais asmenimis būtų tinkamai susidorota.

"Šiame įstatymo projekte neapykantos nusikaltimai ir neapykantos kalbos reglamentuojamos atskirai, tačiau remiantis tomis pačiomis saugomomis savybėmis.

"Visos įstatymo projekto nuostatos buvo kruopščiai parengtos siekiant užtikrinti, kad jis būtų orientuotas į aukas ir veiksmingas užtikrinant apkaltinamuosius nuosprendžius, kai padaromi sunkūs nusikaltimai, o teisės aktas parengtas po išsamių konsultacijų su visuomene ir tyrimų."

Toliau žiūrėkite vaizdo įrašą:

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko dalinkitės.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Šviežios bulvės kepimo popieriuje. Kažkas naujo tavo virtuvėje!
Skanus šviežių bulvių patiekalas. Jis labai paprastas ir labai skanus. Aš savaite valgau tokias bulves ir dar neatsibodo. Kvapnios bulvės su apskrudusia odele ir minkštu vidumi. Labai skanu!

Skaityti daugiau

06.09.2018 laikas 10:23 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai organizmo stiprinimui

Organizmo stiprinimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai organizmo stiprinimui, receptai organizmui stiprinti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

04.01.2018 laikas 10:18 Receptai – Patiekalai Baltymų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymas, Citrinų sulčių.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau