Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 7

JAV teisėjas atmetė ieškinį Saudo Arabijos princui dėl Khashoggi nužudymo

JAV teisėjas antradienį atmetė ieškinį prieš Saudo Arabijos kronprincą Mohammedą bin Salmaną (Mohammed bin Salman) dėl jo įtariamo vaidmens 2018 m. nužudant žurnalistą disidentą Jamalą Khashoggi (Jamal Khashoggi).

Vašingtono federalinis teisėjas Johnas Batesas (John Bates) pritarė JAV vyriausybės pozicijai, kad princas Mohammedas, kuris rugsėjį buvo paskirtas Saudo Arabijos ministru pirmininku, JAV teismuose naudojasi imunitetu kaip užsienio valstybės vadovas.

J. Batesas teigė, kad J. Khashoggi našlės Hatice Cengiz (Hatice Cengiz) ir jo aktyvistų grupės DAWN pateiktas civilinis ieškinys yra "stiprus" ir "pagrįstas" argumentas, kad princas Mohammedas prisidėjo prie nužudymo.

Tačiau jis nusprendė, kad neturi teisės atmesti oficialios JAV vyriausybės pozicijos, pateiktos lapkričio 17 d. teismui pateiktame oficialiame pareiškime, kad princas turi užsienio valstybės vadovo imunitetą.

Net jei princas vos prieš kelias savaites buvo paskirtas ministru pirmininku, JAV vyriausybės vykdomoji valdžia "tebėra atsakinga už užsienio reikalus, įskaitant santykius su Saudo Arabija, o priešingas šio teismo sprendimas dėl bin Salmano neliečiamybės nepagrįstai trukdytų šioms pareigoms", sakė Batesas.

Jis sakė, kad "patikimi" įtarimai dėl nužudymo, princo paskyrimo ministru pirmininku laikas ir JAV vyriausybės pateikimo laikas jam kelia "nerimą".

Tačiau Batesas sakė, kad šiuo atveju neturėjo kito pasirinkimo.

- JAV žvalgyba kaltino princą -

Princas Mohammedas kelerius metus buvo faktinis karalystės valdovas, valdant jo tėvui karaliui Salmanui.

Vienas iš aršiausių princo kritikų J. Khashoggi buvo Jungtinėse Valstijose gyvenantis žurnalistas ir aktyvistas, kai kartu su sužadėtine atvyko į Turkiją, kad iš Saudo Arabijos konsulato Stambule gautų dokumentus jų santuokai.

Į konsulatą įžengusį Khashoggi suėmė ir nužudė Saudo Arabijos režimo agentų grupė, o jo kūną išdarinėjo ir atsikratė.

2020 m. Saudo Arabijos teismas dėl šios žmogžudystės įkalino aštuonis asmenis nuo septynerių iki dvidešimties metų.

Praėjusiais metais JAV prezidentas Joe Bidenas (V) išslaptino žvalgybos ataskaitą, kurioje nustatyta, kad princas Mohammedas pritarė operacijai prieš Khashoggi, o Saudo Arabijos valdžios institucijos šį teiginį neigia.

Nužudymas smarkiai įtempė Vašingtono ir Rijado ryšius.

Tačiau vedamas Artimųjų Rytų politikos poreikių, ypač Irano keliamos grėsmės, ir Saudo Arabijos įtakos naftos rinkoms, J. Bidenas liepos mėn. nuvyko į šalį ir, kaip manoma, iš dalies siekė užmiršti nužudymo bylą.

Nepaisant to, ten būdamas J. Bidenas ją paminėjo pokalbiuose su kronprincu, pavadindamas žmogžudystę "piktinančia".

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0
1
Kaip manote, tai duoklė, ar pakiša Saudo Arabijai? Vis dėlto... nafta...teritorija daro savo. Kaip manote? Turite savo nuomone, dalinkitės. Registracija, per 1min. smile
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.09.2019 laikas 10:16 Receptai – Patiekalai Apverstas karamelinis obuolių pyragas
Kepamus obuolius ištraukite iš orkaitės, apibarstykite cinamonu ir ant viršaus supilkite tešlą. Pyragą dėkite atgal į orkaitę ir kepkite 25 – 30 minučių, kol gražiai apskrus.

Skaityti daugiau

04.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Varškės pyragaičiai «Varškėčiai»

Manau, kad kiekviena mama savo vaikui gamina varškėčius, bet jie ne visada būna purūs ir minkšti. Aš jums pasakysiu, kaip greitai ir labai skaniai pasigaminti varškėčius. Labai svarbu, įtikti savo vaikams skaniais patiekalais.<...

Skaityti daugiau

14.12.2017 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (beržo, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: beržo lapų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:20 Nustatyti dinozaurus pakeitę gyvūnai
Tarptautinė paleontologų komanda atrado ir aprašė iki šiol nežinomos žinduolių rūšies, gyvenusios Žemėje maždaug prieš 65,5 mln. metų, suakmenėjusias liekanas. Šie padarai gyveno praėjus vos 610 000 metų po dinozaurų išnykimo...

Skaityti daugiau