Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 5

Pelosi sako, kad JAV "neleis" Kinijai izoliuoti Taivano

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nancy Pelosi) penktadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos "neleis" Kinijai izoliuoti Taivano, po to, kai jos vizitas į šią savivaldžią salą sukėlė Pekino pyktį.

Kinija, kuri Taivaną laiko savo teritorijos dalimi, pradėjo didžiausias karines pratybas aplink salą po to, kai N. Pelosi, nepaisydama griežtų grasinimų, tapo aukščiausio rango JAV pareigūne, per daugelį metų įžengusia į Taivano žemę.

Šiuo metu Tokijuje vykstančioje paskutinėje savo kelionės po Aziją dalyje Pelosi tiesiogiai nekomentavo pratybų, tačiau teigė, kad Amerikos politikai turėtų turėti galimybę laisvai keliauti į Taivaną.

"Jie gali bandyti neleisti Taivanui lankytis ar dalyvauti kitose vietose, tačiau jie neizoliuos Taivano, neleisdami mums ten keliauti", - sakė ji žurnalistams.

"Mes neleisime jiems izoliuoti Taivano", - sakė ji ir pridūrė, kad jos kelionė nėra skirta "pakeisti status quo" regione.

Paklausta, ar ši kelionė buvo labiau skirta jos pačios palikimui, o ne Taivano labui, Pelosi atsakė: "Tai ne apie mane, o apie juos.

Ji pavadino demokratinę salą "viena laisviausių šalių pasaulyje" ir sakė, kad "didžiuojasi" savo darbu, kuriuo parodė su žemynine Kinija susijusias problemas - nuo įtariamų prekybos pažeidimų ir ginklų platinimo iki žmogaus teisių.

82 metų politikė ketvirtadienį atvyko iš Pietų Korėjos, dar vienos svarbios JAV sąjungininkės, kur lankėsi pasienyje su branduolinį ginklą turinčia Šiaurės Korėja.

Japonijoje ji lankosi pirmą kartą nuo 2015 m. Penktadienio rytą ji susitiko su ministru pirmininku Fumio Kishida, kuris pareiškė, kad Japonija "paragino nedelsiant atšaukti karines pratybas".

N. Pelosi taip pat kalbėjosi su Japonijos Atstovų Rūmų pirmininku Hiroyuki Hosoda ir turėjo susitikti su JAV pajėgų Japonijoje nariais.

- Balistinės raketos -

Tokijas pranešė, kad penkios Kinijos balistinės raketos, kaip manoma, nukrito Japonijos išskirtinėje ekonominėje zonoje (IEZ), o keturios iš jų, kaip spėjama, praskriejo virš Taivano pagrindinės salos.

IEZ tęsiasi iki 200 jūrmylių nuo Japonijos kranto linijos, už jos teritorinių vandenų ribų.

Kišida pasmerkė raketų paleidimus kaip "rimtą problemą, kuri turi įtakos mūsų nacionaliniam saugumui ir mūsų piliečių saugumui".

Dalis pietinio Japonijos Okinavos regiono yra netoli Taivano, kaip ir salelės, dėl kurių Tokijas ir Pekinas jau seniai ginčijasi.

Gegužės mėn. vizito Japonijoje metu JAV prezidentas Joe Bidenas (Joe Biden) taip pat papiktino Pekiną, kai pareiškė, kad JAV pajėgos karinėmis priemonėmis gintų Taivaną, jei Kinija bandytų jėga perimti salos kontrolę.

Tačiau J. Bidenas ir jo komanda tuo metu tvirtino, kad jų dešimtmečius taikytas požiūris į Taivaną išlieka.

Tai reiškia paramą jo vyriausybei, diplomatiškai pripažįstant Pekino viršenybę prieš Taipėjų ir nepritariant oficialiai Taivano nepriklausomybės deklaracijai arba Kinijos jėga vykdomam valdžios perėmimui.

Penktadienį N. Pelosi sakė, kad Jungtinės Valstijos nori rasti "bendrą kalbą" su Kinija įvairiais klausimais - nuo teisių iki klimato kaitos.

"Vėlgi, kalbama ne apie tai, kad mūsų vizitas nulemia, kokie yra JAV ir Kinijos santykiai. Tai daug didesnis ir ilgalaikis iššūkis, kurį turime pripažinti, kad tam tikrose srityse turime dirbti kartu", - sakė ji.

Meikai universiteto profesorius ir Japonijos tarptautinių reikalų instituto vyresnysis mokslo darbuotojas Tetsuo Kotani sakė, kad Kinijos pratybos gali padėti Japonijos visuomenei susidaryti "realistiškesnį" vaizdą apie Tokijo gynybinius pajėgumus, palyginti su Pekinu, kuris nuolat didina savo karinę galią.

"Naujausios karinės pratybos parodė, kad tai, kas vyksta Ukrainoje, gali nutikti ir Azijoje", - sakė jis AFP.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.09.2018 laikas 17:05 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kurtumo gydymui
Kurtumas liaudies medicinoje, Kurtumas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:34 Receptai – Patiekalai Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Aliejuje kepti bulvių kukuliukai. Skanaus!

Skaityti daugiau

28.09.2019 laikas 09:38 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlės kepsniai orkaitėje

Vištienos krūtinėlės file nuplauname, nusausiname, dedame ant lentelės, delnu prispaudžiame, aštriu peiliu perpjauname išilgai pusiau ir uždengę maistine plėvele truputį pamušame

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau