Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 10

Kinijos komunistų partijos grėsmė yra "didžiulė": FTB ir MI5 direktoriai

Liepos 6 d. Didžiosios Britanijos ir JAV vidaus žvalgybos tarnybų vadovai paskelbė retą bendrą pareiškimą, kuriame įspėjo, kad Kinijos komunistų partija (KKP) kelia didžiausią grėsmę tarptautinei tvarkai.

Autorius: Andrew Thornebrooke per "The Epoch Times" (paryškinta mūsų),

"Didžiausias iššūkis, kuris keičia mūsų žaidimą, kyla iš Kinijos komunistų partijos, - sakė MI5 generalinis direktorius Kenas McCallumas (Ken McCallum).

"Ji slapta daro spaudimą visame pasaulyje. Tai gali atrodyti abstraktu. Tačiau tai realu ir neatidėliotina. Turime apie tai kalbėti. Turime veikti."

Kinijos komunistų partijos grėsmė yra "didžiulė": FTB ir MI5 direktori

Federalinio tyrimų biuro direktorius Christopheris Wray (Christopher Wray) per spaudos konferenciją Teisingumo departamente Vašingtone 2020 m. rugsėjo 22 d. (OLIVIER DOULIERY/POOL/AFP via Getty Images)

J. McCallumas apibūdino KKP agresiją kaip "didžiulį bendrą iššūkį" Jungtinei Karalystei ir Jungtinėms Valstijoms. Jis sakė, kad komunistinis režimas organizuoja visą Kinijos valstybės aparatą, kad sistemingai pakenktų Vakarams ir pavogtų pažangias technologijas.

Kinijos komunistų partijos grėsmė yra "didžiulė": FTB ir MI5 direktori

MI5 generalinis direktorius Kenas McCallumas 2021 m. liepos 14 d. MI5 būstinėje Thames House, Londone, teikia metinę atnaujintą informaciją apie grėsmes. (Yui Mok/PA)

"KKP laikosi visos valstybės požiūrio, pagal kurį įmonės ir asmenys įstatymais verčiami bendradarbiauti su partija", - sakė K. McCallumas.

"Mūsų laisvosiose visuomenėse galime padaryti geriau. Kurdami patikimą partnerystę visose mūsų nacionalinėse sistemose ir, kaip simbolizuoja šiandienos pavyzdys, tarptautiniu mastu."

KKP yra "didžiausia ilgalaikė grėsmė

FTB direktorius Kristoferis Rėjus (Christopher Wray) sakė, kad KKP yra didžiausias iššūkis tarptautinei tvarkai, kuriuo siekiama pakenkti Jungtinėms Valstijoms, jų sąjungininkams ir partneriams.

"Nuolat matome, kad būtent Kinijos vyriausybė kelia didžiausią ilgalaikę grėsmę mūsų ekonominiam ir nacionaliniam saugumui, o sakydamas "mūsų" turiu omenyje abi mūsų valstybes, taip pat mūsų sąjungininkus Europoje ir kitur", - sakė jis.

McCallumas sakė, kad pareiškimo tikslas nebuvo demonizuoti Kinijos žmones ar atkirsti Kinijos verslą nuo likusio pasaulio, bet buvo skirtas konkrečiai atkreipti dėmesį į daugybę KKP keliamų grėsmių. Jis pridūrė, kad šios problemos apima slaptas vagystes, prievartinį technologijų perdavimą, mokslinių tyrimų išnaudojimą ir kibernetines atakas, nukreiptas prieš beveik visus visuomenės sektorius.

"Užmojų mastas yra didžiulis, - sakė McCallum. "Ir tai tikrai nėra paslaptis. Bet kurie vieši strateginiai planai, pavyzdžiui, "Pagaminta Kinijoje 2025", aiškiai parodo ketinimus."

"[Jie] Siekia palenkti mūsų ekonomiką, mūsų visuomenę, mūsų požiūrį taip, kad atitiktų Kinijos komunistų partijos interesus. Nustatyti standartus ir normas, kurios leistų jai dominuoti tarptautinėje tvarkoje. Tai turėtų priversti mus susimąstyti ir atkreipti į tai dėmesį".

Jungtinės Karalystės vyriausybė, kaip ir kitos institucijos visame pasaulyje, yra tapusi plačiai nuskambėjusių KKP šnipinėjimo kampanijų taikiniu. Šių metų pradžioje MI5 paskelbė įspėjimą, kad Kinijos šnipas puoselėjo plačius ryšius visame parlamente, įskaitant lėšų rinkimą. Be to, Jungtinė Karalystė taip pat išsiuntė kelis Kinijos šnipus, kurie prisistatė žurnalistais.

Šie incidentai padėjo pabrėžti tai, ką McCallumas pristatė kaip žiaurią tiesą: Vakarų ekonominis liberalizmas nepadėjo užtikrinti didesnės laisvės ir skaidrumo Kinijoje.

"Bijau, kad plačiai paplitusi Vakarų prielaida, jog auganti Kinijos gerovė ir didėjantis ryšys su Vakarais automatiškai lems didesnę politinę laisvę, pasirodė esanti akivaizdžiai klaidinga", - sakė McCallumas.

"Tačiau Kinijos komunistų partiją domina mūsų demokratinė, žiniasklaidos ir teisinė sistemos. Deja, ne tam, kad jas mėgdžiotų, o tam, kad jomis pasinaudotų savo naudai".

Daugiau skaitykite čia...

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant diabetu
Diabetas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai sergant diabetu, diabetas, diabeto gydymas, receptai diabetui, vaistažolės diabetui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 08:28 Receptai – Patiekalai Tradiciniai virti varškėtukai
Pasigaminkime skanius varškėtukus. Skanių varškėtukų receptas.

Skaityti daugiau

02.08.2019 laikas 12:10 Receptai – Patiekalai Vištienos ir moliūgo kotletai

Gaminame namuose. Vištienos ir moliūgo kotletai. Vištienos filė nuplauname, nusausiname ir pjaustome nedideliais gabaliukais. Moliūgo odelę nulupame, minkštimą taip pat pjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūnus nulupame ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau