Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 31

Pelosi patvirtino kelionės po Aziją pradžią, tačiau apie Taivaną neužsimena, nes Kinijos pyktis auga

Besikurianti "Twitter" mėgėjiškų skrydžio sekimo žvalgų armija dar kartą įrodė, kad buvo teisi, kai nepraėjus nė parai po gausybės nepatvirtintų pranešimų, kad didžiausia pasaulio investuotoja Nancy Pelosi yra pakeliui į Aziją, kur neva planuoja aplankyti Taivaną, o tai, kai kurių nuomone, gali sukelti trečiąjį pasaulinį karą, sekmadienio rytą jos biuras patvirtino, kad Atstovų Rūmų pirmininkė pradėjo savo numatytą kelionę į Aziją, o jos biuras įvardijo keturias vietas, tačiau Taivano nepaminėjo.

Oficialus jos kelionės maršruto paskelbimas įvyko Pekinui vis dažniau perspėjant dėl jos galimo vizito į salą.

N. Pelosi, trečioji JAV prezidento įpėdinystės eilėje, vadovauja šešių narių Kongreso delegacijai į Singapūrą, Malaiziją, Pietų Korėją ir Japoniją, teigiama jos biuro anksti sekmadienį išplatintame pareiškime, kuriame vis dėlto nebuvo paminėtas Taivanas, po kelias dienas trukusių intensyvių spekuliacijų apie galimą sustojimą šioje šalyje, kurios pakurstė įtampą, o Pekinas pavadino tai "provokacija" ir perspėjo Vašingtoną nežaisti su ugnimi.

Tačiau atsargiai suformuluotame pareiškime neatmetama ir vizito galimybė.

"Singapūre, Malaizijoje, Pietų Korėjoje ir Japonijoje mūsų delegacija surengs aukšto lygio susitikimus, kad aptartų, kaip galėtume toliau plėtoti mūsų bendrus interesus ir vertybes, įskaitant taiką ir saugumą, ekonomikos augimą ir prekybą, Kovid-19 pandemiją, klimato krizę, žmogaus teises ir demokratinį valdymą", - sakoma pareiškime.

"Amerika yra tvirtai pasiryžusi protingai ir strategiškai įsitraukti į šį regioną, suprasdama, kad laisvas ir klestintis Indostotis yra labai svarbus mūsų šalies ir viso pasaulio klestėjimui."

Singapūro užsienio reikalų ministerija sekmadienį patvirtino, kad N. Pelosi lankysis dvi dienas nuo pirmadienio.

Pelosi vadovaujamoje delegacijoje yra JAV Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Gregory Meeksas, Veteranų reikalų komiteto pirmininkas Markas Takano ir Kelių ir priemonių komiteto pirmininko pavaduotoja Suzan DelBene. Kartu su ja taip pat keliauja dar du demokratų kongresmenai - Raja Krishnamoorthi ir Andy Kimas.

Be abejo, Pekinas itin atidžiai stebės kiekvieną delegacijos žingsnį, nes jis laiko Taivaną atsiskyrusia provincija, kuri prireikus turi būti sujungta jėga, ir ne kartą įspėjo, kad su savivaldžia sala neleis vykdyti jokių oficialių mainų, ir net užsiminė, kad jei Pelosi apsilankys saloje, sužlugdys jos planą ir pradės karą.

Anksčiau ji galimą kelionę į Taivaną apibūdino kaip siekį remti "Taivano nepriklausomybę", pažeidžiančią vienos Kinijos politiką.

Tuo tarpu sustojimo Taivane galimybė nebuvo visiškai atmesta.

"Pareiškimas parašytas labai atsargiai. Jame tik sakoma, kad Pelosi vyksta į kelionę į Indostano ir Ramiojo vandenyno regioną, apimančią keturias valstybes, o apie Taivaną neužsimenama. Taigi, jei Pelosi netikėtai apsilankys Taivane, pranešimas spaudai vis dar galioja, nes ji niekada oficialiai nepripažino ir nepaneigė, kad Taivanas yra jos kelionės stotelė", - sakė Honkongo ir Kinijos ekonominės ir kultūrinės plėtros asociacijos analitinio centro tyrėjas Wu Junfei.

"Kol kas Pelosi vis dar turi daug erdvės manevruoti. Galutinis rezultatas vis tiek priklausys nuo to, kaip Kinija ir JAV tęs derybas".

Pastarosiomis dienomis Kinija padvigubino savo įspėjamąją retoriką JAV atžvilgiu. Šeštadienį valstybinis transliuotojas CCTV pirmą kartą paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti hipergarsinės raketos DF-17 paleidimas - klipas vėliau buvo ištrintas. Šis žingsnis buvo plačiai vertinamas kaip aiškus perspėjimas, nors vaizdo įraše, kurio paantraštė buvo "taikinys: pergalė", tariamai buvo švenčiamos kariuomenės įkūrimo metinės.

Be to, penktadienį, duodama dar vieną ženklą, kad Pekinas nepatenkintas Pelosi kelione, Kinijos kariuomenė pradėjo keletą pratybų, įskaitant kovinio šaudymo pratybas vandenyse prie Fudziano, provincijos, besiribojančios su Taivano sala, krantų. Sekmadienį oro pajėgų atstovas spaudai Shen Jinke sakė: "Oro pajėgos turi tvirtą valią, visišką pasitikėjimą ir pakankamus pajėgumus ginti šalies suverenitetą ir teritorinį vientisumą".

Xiaoyu Pu, Nevados universiteto Reno mieste politikos mokslų docentas, sakė, kad viena iš galimybių yra ta, jog Pelosi gali nusileisti Taivane "tik trumpam", o paskui keliauti į Japoniją ir Pietų Korėją. Jei taip nutiktų, jis prognozuoja, kad Pekinas duos stiprų karinį atsaką, bet ne tokį, kad nebūtų grįžtama atgal.

"Reikia nepamiršti, kad nors Kinija daro didžiulį spaudimą J. Bideno administracijai, kad ši kelionė būtų nutraukta, jai taip pat sunku atsisakyti šios kelionės po kilusio triukšmo. Jei kelionė bus atšaukta, bus daromas didelis vidaus politinis spaudimas, atsižvelgiant į dabartinę prieš Kiniją nukreiptą atmosferą JAV", - sakė Pu.

"Xi [Jinpingas] ir [Joe] Bidenas neabejotinai kalbėjo šiuo klausimu per neseniai vykusį pokalbį. Abi pusės turėjo kalbėti apie galimus atsakymus ir pasekmes... Abi pusės turi palikti šiek tiek erdvės pasirengti jų susitikimui akis į akį lapkričio mėn."

Kitaip tariant...

geopolitika, Kinija, JAV, Pelosi, rinka

Šeštadienį pranešėme, kad internetinės skrydžių sekimo sistemos parodė, jog lėktuvas, kuriuo, kaip manoma, skrido Pelosi partija, ankstyvą šeštadienio rytą nusileido Havajuose ir ten išbuvo 16 valandų. Tada lėktuvas pakilo 19 val. vietos laiku (sekmadienį 5 val. ryto Grinvičo laiku) ir išskrido Azijos link, likus maždaug valandai iki Pelosi pareiškimo paskelbimo.

Pelosi sakė, kad Havajuose jie sustojo degalams, kur taip pat turėjo JAV Indokinijos ir Ramiojo vandenyno vadavietės vadovybės instruktažą, aplankė Perl Harboro memorialą ir JAV karinį laivą "Arizona".

Hu Xijin, atviras buvęs valstybinio bulvarinio laikraščio "Global Times" valstybinės žiniasklaidos redaktorius, "Weibo" paskelbė, kad naujausias Pelosi pareiškimas galėjo būti bandymas "sumažinti provokuojančią jos vizito Taivane reikšmę", tačiau "kol ji nusileis Taivane, Kinijos pusė su tuo nesutiks".  Jis pridūrė: "Dabar neturime būti neatsargūs ir turime toliau garsiai ją įspėti: nevažiuokite į Taivaną, bus rimtų pasekmių."

Anksčiau šeštadienį Hu sakė, kad "nieko blogo [Liaudies išlaisvinimo armijai] numušti Pelosi lėktuvą", jei jį į Taivaną lydės JAV naikintuvai. Ankstesniame pranešime "Twitter" buvęs Kinijos komunistų partijos pavyzdinės laikraščių grupės leidžiamo bulvarinio laikraščio vadovas sakė, kad Kinija turėtų "nubausti" Pelosi, jei ji neatšauks planuoto vizito į Taivaną. "[PLA] oro pajėgos tikrai padarys jos vizitą gėdingą sau ir JAV", - pridūrė Hu.

"Pelosi yra viena svarbiausių JAV nacionalinių lyderių", - sakė Kinijos socialinių mokslų akademijos Pekine JAV ekspertas Lu Xiangas. "Žmonėms, užimantiems tokias pareigas, kiekvienas žingsnis turi pasekmių. Jei ji apsilankytų Taivane be Kinijos sutikimo, tai turėtų rimtų pasekmių, įskaitant karines."

Praėjusią savaitę J. Bidenas sakė, kad Pentagonas mano, jog šiuo metu N. Pelosi apsilankymas Taivane "nėra gera idėja".

Reaguodamas į naujausius įvykius, laikraštis "South China Morning Post", Honkongo laikraštis, leidžiamas nuo britų kolonijinio valdymo laikų ir šiuo metu kontroliuojamas "Alibaba", paskelbė Taivano prezidentę Tsai Ing-wen smerkiantį straipsnį, pavadintą "Baili tyla Taipėjuje, kai Pelosi planuoja kelionę", kuriame autorius peikia prezidentę, rašydamas, kad "realaus pavojaus akimirką tylėdama ir leisdama Vašingtonui nuspręsti, ar JAV Atstovų Rūmų pirmininkė turėtų apsilankyti, tarsi sala šiuo klausimu neturėtų jokios įtakos, prezidentė Tsai Ing-wen paverčia Taivaną 51-ąja Amerikos valstija. "

"Pekinui tai yra paprasčiausia provokacija. Vašingtonui - tai parama draugui. Žinoma, abiejų šalių darbotvarkės visiškai nesutampa su Taivano interesais."

Vis dėlto, kai viskas pasakyta ir padaryta, mes vis dar esame įsitikinę, kad trečiasis pasaulinis karas neprasidės dėl liūdniausiai pagarsėjusio Kongreso vidinio prekybininko maršruto. Vis dėlto JAV Kongresas geriausiai žinomas dėl savo nesuvokiamo kvailumo ir pasipūtimo, todėl atidžiai stebėkite dabartinę lėktuvo skrydžio trajektoriją, kurią rasite žemiau:

geopolitika, Kinija, JAV, Pelosi, rinka

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.09.2018 laikas 16:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo laringito
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Laringitas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo laringito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaista...

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 09:04 Receptai – Patiekalai Ajeras gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Ajerų šaknų miltelių.

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų

Nudegimai liaudies medicinoje, Nudegimai, Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų, receptai nuo nudegimų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gyd...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau