Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 9

JAV valstybės departamentas siūlo 10 milijonų JAV dolerių atlygį už informaciją apie kišimąsi į rinkimus užsienyje

JAV Valstybės departamentas neseniai paskelbė skatinamąją priemonę, pagal kurią už bet kokią informaciją apie užsienio valstybių kišimąsi į JAV rinkimus asmenims bus skiriama iki 10 mln. dolerių premija.

Per pastaruosius penkis dešimtmečius buvo pranešta apie užsienio kišimąsi į rinkimus Jungtinėse Valstijose, pavyzdžiui, per 1968 m. prezidento rinkimus. Per pastaruosius septynerius metus tai tapo viena karščiausių temų šalyje, ypač apie įtariamą Rusijos ir Kinijos kišimąsi į 2016 ir 2020 m. JAV prezidento rinkimus.

Birželio 30 d. Valstybės departamentas paskelbė, kad jo programa "Atlygis už teisingumą" (angl. Rewards for Justice) "siekia gauti informacijos, padedančios nustatyti arba nustatyti bet kurio užsienio asmens ar subjekto, sąmoningai dalyvavusio ar dalyvaujančio kišantis į rinkimus užsienyje, buvimo vietą".

Be to, atlygio pasiūlymu "siekiama gauti informacijos, padedančios užkirsti kelią kišimosi į užsienio rinkimus veiksmams, juos sužlugdyti ar palankiai išspręsti, įskaitant visiškai ar iš esmės išardyti tokią veiklą vykdančią organizaciją", teigiama jo interneto svetainėje.

Kinijos kišimasis į JAV rinkimus

Kinijos režimo kišimąsi į JAV rinkimus viešai pripažino jos pačios ekonomistas.

2016 m. liepos mėn. kalboje "Kinijos ir JAV strateginė filosofija" Pekino Renmin universiteto profesorius ir Tarptautinių studijų mokyklos prodekanas Jin Canrong paaiškino, kaip režimas kišasi į JAV rinkimus, kad į valdžią ateitų Pekiną palaikantys kandidatai.

"Kinijos vyriausybė nori organizuoti Kinijos investicijas kiekvienoje Kongreso apygardoje, kad galėtų kontroliuoti tūkstančius rinkėjų kiekvienoje apygardoje, - sakė Jin.

Jis teigė, kad tuo metu, kai JAV 435 kongreso apygardose gyveno apie 312 mln. gyventojų, kiekvienoje apygardoje gyveno maždaug po 750 000 gyventojų.

"Jungtinėse Valstijose balsuoja apie 30 proc. rinkėjų, o tai reiškia, kad kiekvienoje kongreso apygardoje už tos apygardos atstovą balsuoja apie 200 000 gyventojų", - sakė Jin. "Paprastai balsų skirtumas tarp dviejų kandidatų yra 10 000 ar mažiau. Jei Kinija turės tūkstančius balsų, ji bus kandidatų šeimininkė".

Jin teigė, kad Pekino siekis yra kontroliuoti bent jau Atstovų rūmus.

JAV valstybės departamentas siūlo 10 milijonų JAV dolerių atlygį

Jin Canrong, profesorius ir Renmino universiteto JAV studijų centro direktoriaus pavaduotojas, komentuoja JAV ir Kinijos derybas Pekine, Kinijoje, 2021 m. kovo 19 d. (Screenshot/Jin Canrong's channel/YouTube)

"Geriausias scenarijus - Kinija gali nusipirkti Jungtines Valstijas ir pakeisti JAV Atstovų rūmus į antrąjį Nacionalinio liaudies kongreso nuolatinį komitetą", - sakė jis, turėdamas omenyje komitetą, prižiūrintį KKP guminio antspaudo įstatymų leidžiamąją valdžią.

Pastaraisiais metais Pekinas darė daugiau, nei minėjo Jin, kad kištųsi į JAV rinkimus.

Siekdama paveikti JAV viešąją nuomonę prieš respublikonus per 2018 m. kadencijos vidurio rinkimus, Kinijos valstybinė žiniasklaida "China Daily" laikraštyje "Des Moines Register" - viename svarbiausių Ajovos laikraščių - išspausdino keturių puslapių reklaminį straipsnį su turiniu apie Kinijos ir JAV prekybos karą, darantį poveikį sojų pupelių eksportui į Kiniją. Ajova buvo svyruojanti valstija, kurioje vyko rinkimai į daugybę valstijos ir federalinių politinių postų. Sojos pupelės buvo pagrindinis Pekino ginklas prekybos ginče.

2020 m. KKP per savo valstybinę žiniasklaidą aiškiai pareiškė, kad ji pirmenybę teikia tuometinio Demokratų partijos kandidato Joe Bideno prezidentavimui, nes su juo būtų "sklandžiau" bendrauti nei su D. Trumpu.

Autorius: Nicole Hao per "The Epoch Times" (paryškinta mūsų),

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai mėšlungio gydymui

Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Mėšlungis liaudies medicinoje, Mėšlungis, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo mėšlungio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė me...

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gripo
Gripas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo gripo, gripas, gripo gydymas, gripo receptai, vaistažolės gripui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau