Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2023 » Sausio » 24

Ko aš noriu iš savo gyvenimo?

„Kaip gyveni?“ – standartinis mandagumo klausimas, kuriam paprastai turime paruošę standartinį atsakymą „gerai“ arba „normaliai“. Tačiau tas pats klausimas įgauna gylį, kai jį adresuojame sau.

Kaip gyveni?

Kaip gyveni, Alina? Kaip gyveni, Ugne? Kaip gyveni, Dariau? Daugybę kartų kitiems atsakę „neblogai“, sau, galimas daiktas, atsakytume visai kitaip. Galbūt tiesiai šviesiai prisipažintume: „Mano širdy tuštuma, jaučiuosi užstrigusi, ilgiuosi pokyčių.“

Vienas sunkiausių yra jausmas, kad gyvenimas „eina pro šalį“, viskas rutiniškai kartojasi pagal tą pačią schemą, vidinės energijos atsargos išsekusios. Jei būnant tokios būsenos kas nors paklaustų „Tai ko gi tu iš tikrųjų nori iš gyvenimo?“, spontaniškas atsakymas greičiausiai būtų „Nežinau...“ Tačiau tokia būsena tęsis iki tol, kol mes iš tiesų pasiryšime tą atsakymą surasti. Tiksliau, kai atsiversime ir leisime atsakymui ateiti pačiam.

Pinklių mezgėjai

Psichologas Tomas Hodgkinsonas sako: „Mes turime patikėti savo sugebėjimu iš naujo atrasti ir sukurti save bei prisiimti atsakomybę už savo pasirinkimą. Jei tau negerai kaip yra, pakeisk tai arba visa širdimi priimk esamą realybę.“ Paprastai, pinkles mums paspendžia ne kiti, o tik mes patys. Retas kuris to išvengia, žmonėms tai būdinga. Vis dėlto autentiško gyvenimo paslaptis yra gebėjimas laiku pastebėti, o pastebėjus iš karto atsikratyti pančių (arba bent jau imtis išpainiojimo procedūros). Pavyzdžiui, pasiėmiau paskolą ir dabar jaučiuosi įkinkytas į darbus. Taip, tąkart mano pasirinkimas buvo būtent toks, tai ką dabar daryti, kokios dabar yra galimybės? Ištekėjau, ilgainiui supratau gyvenanti su žmogumi, kuris man nėra sielos draugas. Ką darau, kad pažintume vienas kitą?

Judėjimas

„Ieškodami savo naujojo kelio pradžios ir siekdami suprasti, ko iš tikrųjų norime, privalome surasti laiko ramiems, rimtiems apmąstymams“, – sako T. Hodgkinsonas. Tebūnie tai ilgi pasivaikščiojimai parke, važinėjimo dviračiu valandėlės, dienoraščio rašymas ar ilgos maudynės vonioje – visa tai geri, patikrinti būdai, padedantys susivokti.

Jei jaučiame, kad atėjo laikas esminiam gyvenimo posūkiui, tačiau dar nesuprantame, kuria kryptimi norime eiti, pakeliaukime. Kelionė kuo puikiausiai išjudina „užsistovėjusias“ mintis. Ne veltui pagrindinė populiarios knygos „Valgyk, melskis ir mylėk“ herojė, nesuprasdama, kas vyksta jos gyvenime, išsiruošia į kelionę po Italiją, Indiją ir Balį. Analogiškai elgiasi daugybė knygų ir filmų personažų, taip pat ir realių žmonių. Žinoma, surastas atsakymas gali būti visai ne toks, kokio buvo galima tikėtis. Pagaliau, apsukęs ratą galbūt sugrįši į tą patį gyvenimo tašką, tačiau kitaip jį suvoksi, iš tikrųjų priimsi savo gyvenimą tokį, koks jis yra.

Išsiruošęs į kelionę niekada nežinai, kur iš tiesų nuvyksi ir koks sugrįši, tačiau iškeliauti verta.

Dialogas

Atviras pokalbis su savimi yra būtinas, kai jaučiamės įstrigę arba įsėdę ne į savo roges. Tokiu atveju tikrai padeda pokalbiai su artimais draugais. Kitas žmogus suteikia progą pažvelgti į save iš šono, pamatyti vidinius prieštaravimus, įkvepia drąsos. Tačiau neišsigąskite, jei prabilus apie savo svajones jūsų draugė ar draugas puls protinti, jog siekiate to, kas neįmanoma. Gali būti, kad jūsų išsilaisvinimo planas jį išgąsdino, nes jis pats sėdi savo kalėjime. Todėl stenkitės įkvėpimo semtis iš tų draugų, kuriems yra artimas ne tik jūsų nerimas, bet ir vidinės laisvės siekis. Pagaliau, kaip smagu ištrūkti į laisvę dviese, susikibus už rankų!

Motyvai ir ribos

Kai tik ima ryškėti jūsų siekių ir svajonių paveikslas, įvertinkite ne tik savo potencialą, atsiveriančias galimybes, bet ir ribas. Paklauskite savęs: „O ką aš esu pasiryžęs paaukoti dėl pokyčio?“ Jei jūs keisite savo gyvenimą, gyvenimas jus irgi keis. Pavyzdžiui, jei nuspręsite, kad nebenorite gyventi kartu su savo tėvais, savarankiškas gyvenimas duos ne tik daugiau laisvės, bet ir daugiau atsakomybės.

Kartais mes tiesiog įsikalame, kad mūsų gyvenimas turėtų būti kitoks, nors giliai širdyje to visai nenorime. Pavyzdžiui, sakome: „Aš jau turėjau būti ištekėjusi ir susilaukusi atžalų.“ Paklauskime savęs: „O kas tai sako?“ Ar tai iš tiesų yra mano troškimas, ar aš tik noriu įtikti kitiems ir spraudžiu save į tėvų ar visuomenės nustatytus rėmus?

Kaip sako psichoterapeutas Markas Tyrellas, jei mes susikuriame iliuziją, jog kažkas yra pajėgus pakeisti mūsų gyvenimą, tai net jei taip ir atsitiktų, mes vis tiek nusivilsime. Pavyzdžiui, jei įsikalsime į galvą, kad kartu su išsvajoto vaiko gimimu ateis nesibaigianti laimė, tai taip nebus! Nėra vieno žmogaus ar vieno pasiekimo, kuris patenkintų visus mūsų poreikius ir troškimus. Todėl nevertėtų sutelkti dėmesio tik į vieną savo gyvenimo aspektą. Reikia rasti kuo daugiau skirtingų būdų, kaip įpūsti gyvybę įvairiose gyvenimo srityse, tokiose kaip santykiai su draugais bei artimaisiais, intymūs santykiai, laisvalaikis, darbas.

Egidija Šeputytė-Vaitulevičienė

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.06.2019 laikas 18:06 Receptai – Patiekalai Kondensuoto pieno spurgos dingsta garso greičiu!
Mieli draugai, šiandiena norėčiau pasidalinti su vienu nuostabiu receptu – spurgos iš kondensuoto pieno. Mano vaikai tiesiog šias spurgas dieviena.

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 17:58 Receptai – Patiekalai Prancūziški Pyragėliai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

06.07.2019 laikas 11:08 Receptai – Patiekalai Prikėlė legendinio varškės pyrago receptą: sugrįšite atgal į vaikystę

Jei mama nekepdavo ko nors skanaus namuose, tuomet parnešdavo iš parduotuvės pyrago “Draugystė“. Ir tikrai, šis pyragas iki dabar yra idealus desertas prie kavos ar arbatos. Ne per drėgnas, ir ne per sausas, ne per ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau