Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2023 » Vasario » 15

Esant žarnyno uždegimui

žarnynas, žarnyno uždegimas, liaudies medicina

Siūlau skaitytojams keletą receptų. Tikiuosi, kad jie padės pagerinti sveikatą. 

Kolitas ir enterokolitas. 1 valgomąjį šaukštą medaus ištirpinkite stiklinėje šalto virinto vandens ir gerkite prieš valgį, sergant kolitu (storosios žarnos uždegimu). Kasdien vartokite po 3 stiklines medaus tirpalo. Gydymo kursas - 1,5-2 mėnesiai. 

Medus padeda žarnynui išsivalyti nuo patogeninės mikrofloros. Kartu jis stimuliuoja vystymąsi naudingų bakterijų, dalyvaujančių maisto virškinime ir vitaminų, hormonų bei kitų biologiškai aktyvių junginių susidaryme. 

1 arbatinį šaukštelį bičių duonos ištirpinkite 50 ml virinto vandens, laikykite 2-3 valandas. Dienos bėgyje išgerkite po tris tokias dozes. Gydymo kursas sergant kolitu -1-1, 5 mėnesio. Metų bėgyje gydymą galima kartoti 3-4 kartus. 

80-100 g medaus ištirpinkite 1 litre obuolių sulčių arba virinto vandens (kambario temperatūros) ir gerkite po 1 stiklinę 3-4 kartus per dieną 1-1, 5 mėnesio, sergant chronišku enterokolitu (plonosios ir storosios žarnų uždegimas). Per metus galima pa-kartoti 3-4 kursus.

Sausą smulkintą jonažolės žolę užpilkite 40 laipsnių spiritu arba degtine santykiu 1:5, laikykite tamsioje vietoje 10-12 dienų, perkoškite ir gerkite po 40-50 lašų su nedideliu kiekiu vandens 3 kartus per dieną, sergant enteritais, kolitais ir kitais skrandžio ir virškinamojo trakto susirgimais, taip pat tulžies akmenlige, cistitu, reumatizmu, hemorojumi ir t. t. 

Jonažolės trauktinę galima naudoti ir išoriškai - skalavimams (30-40 lašų j pusę stiklinės vandens) sergant burnos ertmės negalavimais, dantenų stiprinimui, nemalonaus kvapo iš burnos šalinimui. 

Jonažolės antpilas: 2 valgomuosius šaukštus sausos smulkintos žolės užpilkite 0, 5 I verdančio vandens, laikykite 30-60 min., perkoškite ir gerkite po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną, likus 30 min. iki valgio, sergant enterokolitu. Šis antpilas naudingas sergant ir kitais skrandžio bei virškinamojo trakto negalavimais (gastritais, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opa, meteorizmu, tuštinimosi sutrikimais, opiniu kolitu, hemorojumi), tulžies pūslės, kepenų, inkstų, šlapimo pūslės ligomis, esant naktiniams šlapimo nelaikymui. 

Vonia su pušų spyglių nuoviru: 1, 5 kg pušų šakelių (galima ir su kankorėžiais) susmulkinkite, užpilkite virintu vandeniu, virinkite 30 min., paskui uždengę laikykite 10-12 valandų, perkoškite ir pilkite j vonią (sėdimai voniai pakanka 750 g pušų spyglių, kojų voniai - 300 g).

Vonia labai veiksminga, kenčiant nuo nemigos, padidėjusio nervinio jaudrumo, taip pat sergant odos ligomis, podagra, reumatizmu, astma, plaučių ligomis, esant pūliniams. Pušų vonia tonizuoja, stiprina širdį ir nervų sistemą, padeda atkurti jėgas po sunkių ligų. 

Gydomieji kvapai. Ramunėlių, mėtų, rožių, našlaičių, apelsinų bei citrinų kvapai atgaivina orą ir teigiamai veikia emocinę būseną, gerina nuotaiką, didina darbingumą. 

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2018-01-19 laikas 15:04 Receptai Drėkinamoji varškės ir medaus kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Riebios veido odos. Ingredientai: Varškė, Skystas medus, Kiaušinis

Skaityti daugiau

2020-08-15 laikas 22:50 Receptai Mielinis pyragas su obuoliais

Jeigu jau mielinės bandelės atsibodo, galite išsikepti nuostabų mielinį pyragą. Ant viršaus galite dėti ne tik obuolius, bet ir įvairiausius kitus vaisius: kriaušes, persikus ir panašiai. Pyrago gamyba ganėtinai papra...

Skaityti daugiau

2020-05-18 laikas 10:26 Receptai Orkaitėje ruošta grikių košė
Gardžios orkaitėje ruoštos grikių košės receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau