Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Gruodžio » 26

Gydomės namuose: kolitą, gastritą, opaliges, enteritą, pankreatitą

Prieš penkerius metus staiga sunegalavo mano skrandis ir žarnynas. Apie save primindavo ir kepenys.

Pasirodo, dėl visko buvo kalti kolitas ir enterokolitas. Man rekomendavo nevalgyti aštraus, sūraus, kepto maisto... Laikiausi dietos. Na ir kas? Žarnyną vis vien skaudėjo.

Varčiau varčiau visokius žinynus ir radau sau vaistinių augalų mišinį. Susiradau vaistažolių (mėtų, ramunėlių, medetkų, kraujažolių, smiltyninių šlamučių, gysločių, jonažolių, dilgėlių, raudonėlių), krapų sėklų, saldymedžių šaknų, valerijonų šaknų, erškėčių. Viską sumaišiau ir ruošiau nuovirus - 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpyliau stikline verdančio vandens. Ryte tuščiu skrandžiu gėriau pusę stiklinės šilto nuoviro su 1 arbatiniu šaukšteliu medaus, o prieš naktį - stiklinę su 1 valgomuoju šaukštu medaus. Ir taip dvi savaites.

Dar vartojau bičių pikį. Užpyliau jį spiritu arba ruošiau vandeninį antpilą.

Dariau česnakų klizmas. Sutryniau česnako skiltelę, košelę praskiedžiau stikline virinto vandens, nukošiau, supyliau į 1,5-2 I atvėsinto iki 37 laipsnių vandens. Dariau klizmas - pirmą savaitę kas antrą dieną, antrą savaitę - tik vieną kartą.

Vartojau vaistažoles, išvaliau žarnyną ir dabar jaučiuosi labai gerai.

Nuo kolito

30-40 g bičių pikio užpilti 100 g 70 % spirito, laikyti 10 dienų. 15 lašų trauktinės ištirpinti arbatiniame šaukštelyje vandens ir greitai išgerti.

Vandeninis antpilas: 50 g bičių pikio užpilti stikline virinto vandens, pakaitinti iki 40-50 laipsnių (bet nevirinti), kartkartėmis nukeliant nuo ugnies. Laikyti parą, kad nusistovėtų. Gerti po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną.

Nuo gastrito

1 dalis ugniažolių žolės, 2 dalys ramunėlių žiedų, 2 dalys kraujažolių žolės, 2 dalys jonažolių žolės. Vieną valgomąjį šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, laikyti 20 minučių, kad nusistovėtų. Gerti po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną, likus 20-30 minučių iki valgio. Tinka nuo gastrito su padidėjusiu rūgštingumu.

Nuo skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligės

10 g vaistinių ramunėlių žiedų, 10 g pankolių vaisių, 10 g svilarožių šaknų, 10 g varpučių šaknų, 10 g saldymedžių šaknų.

2 arbatinius šaukštelius mišinio užpilti stikline verdančio vandens, šiltai įvyniojus, palaikyti, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po pusę stiklinę antpilo prieš naktį.

Nuo gastrito ir enterito

10 g vaistinių ramunėlių žiedų, 10 g paprastųjų kraujažolių žolės, 10 g pelynų žolės, 10g pipirmėčių lapų, 10 g šalavijų lapų.

2 arbatinius šaukštelius mišinio užpilti stikline verdančio vandens, šiltai įvyniojus, palaikyti 30 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Antpilą vartoti karštą po 1/2 stiklinės 2 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.

Nuo skrandžio opaligės

10 g lakišių, 100 g ugniažolių, 100 g jonažolių, 200 g gysločių.

Valgomąjį šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, šiltai įvyniojus, palaikyti 2 valandas, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną, likus valandai iki arba praėjus 1,5 valandos po valgio.

Nuo pankreatito

1 arbatinį šaukštelį smulkintų kiaulpienių šaknų sumaišyti su 3 arbatiniais šaukšteliais mėtų lapų, užpilti stikline vandens, pavirti 5-7 minutes, uždengus palaikyti pusvalandį, kad nusistovėtų, nukošti. Gerti po ketvirtį stiklinės 3-4 kartus per dieną prieš valgį. Gerti ne mažiau kaip 5 savaites, po 2 savaičių daryti 10 dienų pertrauką.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.09.2018 laikas 17:05 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kurtumo gydymui
Kurtumas liaudies medicinoje, Kurtumas, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 10:25 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai išutimų gydymui
Išutimai liaudies medicinoje, išutimai, išutimo gydymas, išutimo receptai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau