Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2016 » Spalio » 20

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


20.10.2016, 17:23
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (17394)

Tai jūsų sveikatos pagrindas ir daugelis procesų, vykstančių jūsų organizme, prasideda šiame organe, dar žinomame kaip žarnynas. Taigi kaip žarnynas gali tapti „pralaidus“? Medicininiškai vadinamas padidėjusiu žarnyno pralaidumu šis sutrikimas reiškia, kad ląstelės, dengiančios plonosios žarnos sieneles praranda savo vientisumą. Maistas, kurį jūs valgote, nepatenka į organizmą iki jis suskaidomas ir gali praeiti po plonosios žarnos sieneles. Įvairios priežastys, kurių viena pagrindinių yra maisto, kuriame daug anti-maistinių medžiagų, vartojimas diena iš dienos, nulemia tai, kad minėtas procesas nustoja tinkamai veikti. Įprastinės tvirtos jungtys tarp ląstelių atsilaisvina, sukompromituodamos visą apsaugos sistemą.

Sužinok daugiau ...
20.10.2016, 16:57
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (4423)
Tarp gydytojų sklando mitas, kad pacientai trokšta antibiotikų, kad ateis ir reketuos, šitų stebuklingų vaistų, nors visai jiems jų nereikia. Mitas tik pusiau mitas, nes tikrai yra, nors ne tiek daug, kaip būtų galima pamanyti. Ir dar dėl to, kad pas gydytojus jau ateina nežinia iš kur antibiotikų gavusių ir neteisingai vartojusių pacientų*. Pacientų noras gauti antibiotikų irgi suprantamas – šitie vaistai gydo ligos priežastį. Ir tai bene vienintelė vaistų grupė, kurie ne malšina simptomus, slopina progresavimą, modifikuoja ligos eigą, o būtent šalina priežastį – žudo bakterijas. Bet tik bakterijas, virusų antibiotikai neveikia, ir todėl ne visiems jų taip mirtinai reikia.
Sužinok daugiau ...
20.10.2016, 15:05
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (5245)

Dar viena iš liūdesio priežasčių naujoje poliklinikoje, kad kai kuriems ten dirbantiems gydytojams, bent tiems, su kuriais susidūriau, homeopatija yra ok. Homeopatija nėra ok. Dar baisiau, kad teko susidurti su rezidentais, kuriems homeopatija yra ok. Homeopatija nėra ok. Justė aka Enorca yra parašiusi nuostabų blogo įrašą apie homeopatinių preparatų sudėtį: Keletas durnesnių homeopatinių preparatų. Dar ten po įrašu yra klasiškų homeopatijos vartotojų ir gynėjų komentarų. Pavyzdžiui jie sako giliau pasidomėti, straipsnių paskaityti*, na, tai prašau, pasidomėjau už jus, dabar lieka tik perskaityti.

Sužinok daugiau ...
20.10.2016, 14:49
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (12843)
Rūgščių - šarmų pusiausvyra organizme vaidina vieną iš svarbiausių vaidmenų metabolizmo procese. Šio balanso vaidmuo yra lemiantis baltymų struktūrinimui ir funcionavimui, ląstelių membranų pralaidumui, elektrolitų pasiskirstymui ir jungiamųjų audinių funkcionavimui. Kraujo, vidinės ir išorinės ląstelės terpės pH turi būti pastovus ir svyruoti gali tik labai mažose ribose.
Sužinok daugiau ...
20.10.2016, 12:23
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (7169)
Natūralus vaistas. Mokslininkai iš Garvano instituto, atlikę medicinos tyrimus (The Garvan Institute of Medical Research), nustatė 4 junginius iš karčiųjų melionų sulčių, kurie gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje, sergantiems pacientams cukriniu diabetu.
Sužinok daugiau ...
20.10.2016, 06:43
Istorinės Asmenybės Peržiūrų (4892)

Nikola Tesla yra vienas garsiausių pasaulio mokslininkų. Daugelis jo išradimų pranoko to laikmečio pažangą, todėl buvo įvertinti tik po paties genijaus mirties. Pristatome svarbiausius Nikolo Teslos pasiekimus mokslo srityje.

Sužinok daugiau ...