Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Rugsėjo » 7

Virš Bankoko užfiksuotas degantis objektas - meteoritas

Pirmadienio ryte dalis Bankokų gyventojų neteko žado – danguje pamatė krentantį šviečiantį objektą. Jie svarsto, kad tai galėjo būti krentanti žvaigždė, sprogęs lėktuvas ar meteoras, rašo „Mashable“.

„Youtube“ svetainėje paskelbtoje medžiagoje matyti, kaip vis didėjantis degantis objektas krenta po savęs palikdamas šviesų ruožą.

Objektas užfiksuotas 8.40 val. pirmadienio ryte. Vaizdo įrašą paskelbęs vartotojas rašo, kad krisdamas

objektas po savęs paliko dūmų uodegą.

Krentantis objektas nufilmuotas maždaug už 20 kilometrų nuo Don Mueang oro uosto – vieno iš dviejų Bankoko tarptautinių oro uostų. Tačiau su aviacija susijusios tarnybos greitai pranešė, kad jokių orlaivio sudužimų regione nėra užfiksuota.

Užfiksuotas bolidas?

Čačoengsao observatorijos astronomas Worawitas Tanwutthibunditas teigia, kad užfiksuotas objektas yra bolidas – meteoras, sudegantis patekęs į atmosferą. Krentant bolidui matomas ugnies kamuolys ir ilgas dūmų pėdsakas.

„Jis visas sudegė. Baltų dūmų nuotrauka, kuria visi dalijasi, yra meteoro dūmų uodega. Žmonėms nereikia jaudintis. Tai – natūralus fenomenas“, – sakė jis matichon.co.th.

Video: Shooting star seen on 7-Sep-2015

Astronomo teigimu, meteoras krito maždaug 50 mylių per sekundę greičiu prieš suirdamas. Jis tikriausiai sprogo – ir todėl po savęs paliko baltų dūmų juostą.

Dauguma meteorų visiškai sudega kosmose, tačiau retkarčiais jie pasiekia atmosferą ir ima degto joje. Vienas garsiausių pastarojo meto meteorų – Čeliabinsko, kuris pavadintas „superbolidu“. Jis nukrito į Rusiją 2013-ųjų vasarį.

Kosmoso šiukšlės?

Bankoko planetariumo atstovai „The Bangkok Post“ sakė, kad nėra pranešimų apie į Žemę nukritusį

Video: พบแสงไฟพุ่งลงคล้ายสะเก็ดอะไรบางอย่าง

meteorą. Jų teigimu, gali būti, kad užfiksuotas degantis balionas.

Svinburno technologijų universiteto daktaras Alanas Duffy 9news.com.au sakė, kad objektas turėjo būti mažiausiai metro skersmens – kitaip jis dienos šviesoje nebūtų matomas taip ryškiai ir taip ilgai.

Jis taip pat teigė, kad iš ugnies spalvos galima spręsti, jog objektas yra geležies pagrindo. Gali būti, kad tai – šiukšlės iš kosmoso, nors paprastai jos suyra anksčiau ir jų taip žemai nesimato.

A.Duffy iškėlė dar vieną versiją – kad užfiksuota Kinijos raketos dalis, kuri nukrito anksčiau, nei buvo planuota.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

21.08.2018 laikas 10:13 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai žaizdoms gydyti

Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Žaizdos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai žaizdoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, receptai žaizdoms...

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Varškės tortas su apelsinais
Gaminame namuose. Varškės tortai ne pirmą sezoną yra populiarumo pike ir tai nestebina. Jie lengvi – gabalėlio nebus per daug užbaigiant pačią sočiausią puotą. Paprastai žymiai mažiau kaloringi nei tortai su sviestiniu kremu…O dar...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau