Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2021 » Lapkričio » 2

Mano sveikatos receptai nuo daugelio ligų

Nuo gripo vietoje kaukės - muilas!

Mėgstu žiūrėti televizorių, naujienas visokias, kad žinočiau, kas vyksta pasaulyje. Kažkaip atkreipiau dėmesį, kad Japonijoje per gripo epidemiją visi šalies gyventojai nešioja marlines veido kaukes. O man kaukę pakeičia ūkinis muilas. Paimu jo vos vos ant piršto galiuko ir patepu šnerves, prieš išeidama j gatvę. Ir štai jau penkerius metus nepasigaunu tų nelemtų virusų. Pabandykite ir jūs. Beje, tai ne mano sugalvota. Apie šią priemonę man papasakojo viena pažįstama ilgaamžė senolė.

Liaudiškas receptas hipertonikams

Alavijų lapus palaikyti šaldiklyje 5-7 dienas, sumalti su mėsmale. 400 g smulkintos masės sumaišyti su 200 g medaus ir buteliu kagoro. Tamsioje vietoje laikyti savaitę. Vartoti vieną mėnesį po arbatinį šaukštelį ir dar vieną mėnesį - po 1 valgomąjį šaukštą.

Mano sveikatos receptai

Pateiksiu kelis savo receptus. Turiu jų labai daug, bet pasiūlysiu jau patikrintus, išbandytus, kurie davė rezultatų:

1. Turėjau I laipsnio strumą - mazgelius ant skydliaukės. Gydžiausi 3 mėnesius, ultragarsinis tyrimas mazgelių neaptiko. Gydžiausi naudodama prietaisą «Neogard» ir kremą «Biolek». Visa tai man atvežė dukra, tai bulgarų gamybos, labai efektyvu. Prietaiso instrukcijoje yra nurodyti ir naudojimo metodai. Kartu paruošiau pelargonijų lapų tinktūrą: pilną litrinį stiklainį pridėjau lapų, užpyliau spiritu (degtine arba naminuke), tamsioje vietoje laikiau mėnesį, paskui nukošiau. Gėriau po 1 valgomąjį šaukštą 2 kartus per dieną - ryte tuščiu skrandžiu ir prieš vakarienę.

2. Turėjau padidėjusį kraujo spaudimą, tabletėmis tik nuodijausi. Ėmiau pati įsiklausyti į savo organizmą ir nusprendžiau, kad spaudimo priežastys slypi kraujagyslėse. Patikrinau kraują, pasirodo, kad yra per daug «blogojo» cholesterolio (riebalinių plokštelių). Susinervinau, juk tarsi ir laikausi dietos, o štai kaip išeina. Slaugytoja liepė nepergyventi. Pasakė, kad galiu valyti kraujagysles - gerti greipfrutų sultis po 1 stiklinę per dieną. Mėnesį gėriau šias sultis, ir galėjau atsisakyti tablečių. Aš perku sultis, kurios be cukraus ir su mažiau vandens. Pirkti vaisius ir spausti iš jų sultis išeina brangiai. Valyti kraujagysles tokiu būdu reikia visiems, vyresniems negu 30 metų. Ypač padeda po insulto ir infarkto, užkerta kelią šioms ligoms. Bet vis dėlto reikia nueiti pasitikrinti pas gydytojus ir sužinoti padidėjusio kraujospūdžio priežastį.

3. Dar reikia stebėti skrandžio ir virškinimo trakto veiklą. Jei jaučiate dieglius, gerai padeda toks mišinys: paimti po 100 g linų sėmenų, sezamo sėklų, moliūgų sėklų, galima pridėti migdolų riešutų (50 g). Viską sumalti su kavamale, gerai sumaišyti. Vartoti po 2-3 arbatinius šaukštelius, užgeriant stikline vandens, ryte tuščiu skrandžiu ir vakare prieš vakarienę (iki 19 val. vakaro).

4. Jei prisikemša žarnynas, galima jį išvalyti be klizmų: paimti po 100 gramų razinų, džiovintų abrikosų, džiovintų slyvų, medaus, alyvuogių aliejaus ir 30-50 g smulkintos senos žolės (parduodama vaistinėje). Džiovintus vaisius susmulkinti su mėsmale, viską sumaišyti, laikyti šaldytuve. Vartoti po 2 arbatinius šaukštelius, užgeriant vandeniu (1 ar 2 stiklinėmis). Vartoti galima anksti ryte - vakarop išsituštinsite. Jei išgersite iki 19 val. vakaro, tai ryte nuo 10-12 val. neikite iš namų. Vartoti mišinį su senos žole nuolat nerekomenduojama, o be senos galite vartoti dažniau (su žole gali atrofuotis žarnynas)

Kai tik pajusite, kad žarnynas išsivalė (po 2-3 dienų), galite nebevartoti šio mišinio. Tegul jis būna šaldytuve iki kito karto.

Kol kas tiek.

Pasirūpinkime oda...

Žinau daug gerų liaudiškų receptų, pasidalinsiu keliais iš jų.

Vitiligo. Yra nemažai liaudiškų šios problemos gydymo būdų. Pavyzdžiui, baltas dėmes ant odos tepti šviežiomis pastarnokų sultimis, kartu apšvitinti ultravioletine lempa. Galima daryti ir taip: 2 valgomuosius šaukštus pastarnokų žiedų sutrinti į košelę, sumaišyti su 100 g lydytų kiaulinių taukų, palaikyti ant mažos ugnies 2,5 valandos, paskui nukošti. Tepti vitiligo dėmes 3 kartus per dieną, po to pasideginti saulėje.

Riebioji seborėja. Nežinau geresnės priemonės nuo riebiosios seborėjos, kaip gydymas rūgpieniu ar pasukomis. Kasdien ant skaudamų vietų dėti 3 sluoksniais sulenktą, gausiai pasukomis arba rūgpieniu sudrėkintą marlę, laikyti 2 valandas. Paskui nuvalyti «kaukės» likučius su medetkų antpilu (1 valgomąjį šaukštą žiedų užpilti 1 stikline verdančio vandens, laikyti per naktį). Kartu su gydymu pasukomis gerti varnalėšų, trispalvių našlaičių, lakišių nuovirą (augalus sumaišyti lygiais kiekiais; 2 valgomuosius šaukštus mišinio užpilti 0,5 I vandens, pavirti 5 minutes, laikyti per naktį, kad nusistovėtų. Gerti po 3/4 stiklinės 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio).

- Gerų rezultatų duoda toks gydymas: sumaišyti 100 g smulkintų krienų ir 300 ml obuolių acto (galima įpilti 200 ml vermuto), laikyti 5 dienas. Tepti pažeistas odos vietas ryte ir vakare.

- Gydant galvos seborėją, naudinga ją plauti su garstyčių tirpalu arba pašildytu putoklių šaknų nuoviru (1 stiklinę smulkintų šaknų užpilti 6 I vandens, pavirti 10 minučių, palaikyti per naktį, nukošti). Perskalauti su vandeniu, į kurį įpilta citrinų rūgšties, arba vaistinių ramunėlių antpilu.

Gydomasis nuoviras nuo gripo

Rudenį ir žiemą, kai atsiranda grėsmė peršalti ar susirgti gripu, aš ruošiu sau gydomąjį nuovirą iš spyglių, erškėčių, svogūnų ir česnakų lukštų. Imu saują pušų spyglių ir po 1 valgomąjį šaukštą svogūnų bei česnakų lukštų, užpilu 1 I karšto vandens, ant mažos ugnies kaitinu 20 minučių, dar įpilu 2 valgomuosius šaukštus smulkintų erškėčių vaisių, paverdu dar pusę minutės; laikau 12 valandų, kad nusistovėtų, nukošiu. Geriu per dieną, kaip arbatą.

Kad sąnariai būtų sveiki

Paimkite paprastos kreidos (geriau gabalinės) ir gerai gerai susmulkinkite, paskui įpilkite truputį kefyro, kad susidarytų košelė. Ji ir gydo skaudančius sąnarius, atkuria raiščius ir t.t.

Košelę tepkite ant skaudamos vietos, pridenkite celofanu arba kompresiniu popieriumi, apriškite bintu ir palikite per naktį. Po kelių dienų pajusite pagerėjimą.

Keli netradiciniai receptai

Siūlau kelis netradicinius receptus. Gal kažkuris bus naudingas asmeniškai jums

Nuo hemorojaus. Nuo įsisenėjusio hemorojaus gali padėti klizmos su nuosavu šlapimu. Kaip tai daryti?

1. Pasiruoškite guminę 100-200 g kriaušę.

2. Po apsilankymo tualete (būtinai po!) darykite klizmą su šviežiu šlapimu. Rekomenduojama po šios procedūros pabūti namuose dvi valandas. Tokias procedūras darykite 7-10 dienų. Palengvėjimas ateina po 4-5 dienų. Paskui, jei norėsite visiškai atsikratyti savo skaudulio, darykite 7-10 klizmų su vakarykščiu šlapimu.

Dar vienas receptas. Galite jį naudoti su urino klizmomis. Prisirinkite švendrų burbuolių (vaikystėje mes jas vadinome meldais, o stiebus su ruda burbuole viršuje merkdavome į vazas). Vieną ar dvi rudas burbuoles užpilkite 0,5 litro verdančio vandens. Išgerkite per dieną. Tai labai stipri kraujavimą stabdanti priemone; beje, niekur neradau parašyta, kad nuodinga.

Įdomiausia tai, kad šį uždegimą, kraujavimą, bjaurius skausmus gali išprovokuoti net 50 gramų nekokybiško alkoholio, pienas su džiūvėsiais, šokoladiniai saldainiai. Tiesiog atkreipkite dėmesį, kas sukelia priepuolį.

Priemonė nuo gerklės uždegimo, anginos

Paimti 0,5 litro pieno, įberti saują džiovintų abrikosų su kauliukais (būtent su kauliukais! Jie svarbūs). Paskui užvirinti, ant mažos ugnies troškinti, kol pasidarys auksinės rudos spalvos. Išgerti per parą.

Receptas labai tinka mažiems vaikams.

Tikiuosi, kad šie patarimai bus naudingi.

Peržiūrėkite geriausias publikacijas "Telegram" kanale Paranormal.lt. Užsiregistruokite!

*Paranormal.lt straipsniai yra skirti tik informaciniams ir mokomiesiems tikslams ir negali pakeisti profesionalaus gydytojo patarimo, diagnozės ar gydymo. Visada kreipkitės į gydytoją visais klausimais, susijusiais su jūsų sveikatos būkle.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2019 laikas 20:25 Receptai – Patiekalai Traškūs vaflių ritinėliai be vaflinės
Jei jums kilo noras prisiminti vaikystės skonį, pasigamini skanius, traškius susuktus vaflius, bet neturite po ranka vaflinės, šią problemą labai lengva išspręsti. O, ir vaflių kepimas keptuvėje užims mažai laiko....

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 09:21 Receptai – Patiekalai Cukinijų blynai
Gardžių cukinijų blynų receptas. Skanaus

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 14:38 Receptai – Patiekalai Medetkos gydo širdies, kraujagyslių ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Kraujagyslių ligos. Ingredientai: Džiovinti smulkinti vaistinės medetkos žiedai, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau