Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2021 » Gruodžio » 10

Po gausių liūčių Brazilijos Bahijos valstiją užklupo mirtini potvyniai ir nuošliaužos

Nuo 2021 m. lapkričio vidurio kai kuriose Bahijos valstijos dalyse Brazilijos šiaurės rytuose pliaupia smarkios liūtys. Dėl potvynių ir nuošliaužų keliose savivaldybėse žuvo mažiausiai 5 žmonės ir buvo apgadinta šimtai namų.

Didžiausią žalą patyrė Itaberabos savivaldybė Bahijos valstijoje. Lapkričio 10 d. valdžios institucijos paskelbė nepaprastąją padėtį. Itaberaboje per 48 valandas iškrito daugiau kaip 300 mm lietaus.

2021 m. lapkričio 27 d. potvynis padarė didelę žalą. Buvo apgadinta dešimtys namų, žuvo du žmonės. Vietos valdžios institucijos pranešė apie 44 benamių šeimas ir dar 103 sužeistuosius.

Neseniai smarkios liūtys smogė pietinei valstijos daliai, ypač Itamaraju savivaldybei, kur gruodžio 8 d. dėl nuošliaužos žuvo 3 žmonės iš vienos šeimos ir sugriuvo mažiausiai šeši namai. Į įvykio vietą buvo sunku patekti, todėl buvo apsunkintos gelbėjimo operacijos. Civilinė gynyba teigė, kad nuošliaužų pavojus gresia 2152 žmonėms, gyvenantiems 538 šios vietovės namuose.

Gruodžio 7 d. Gado Bravo ir Jucuruçu upėms išsiveržus iš krantų, Jucuruçu mieste kilo potvynis. Šimtai namų buvo užtvindyti, o gyventojai evakuoti dėl potvynio padarytos žalos ir nuošliaužų grėsmės.

Gruodžio 7 d. pabaigoje po smarkaus lietaus Teixeira de Freitas ir Porto Seguro savivaldybėse sugriuvo pastatai. Pranešimų apie sužeistuosius negauta. Tačiau Eunapolyje sugriuvus daliai pastato buvo sužeistas vienas žmogus. Tuo tarpu Prado savivaldybėje dėl pakrantės potvynio buvo nutrauktas kelių tiesimas, todėl apie 5 000 Cumuruxatiba gyventojų liko izoliuoti.

Itamaraju ir Porto Seguro valdžios institucijos paskelbė vietinę nepaprastąją padėtį. Valstijos gubernatorius Rui Costa pažadėjo pagalbą ir paramą nukentėjusiems asmenims ir į nukentėjusias vietoves išsiuntė ugniagesių, civilinės gynybos ir karines komandas.

"Kai tik sužinojau apie uraganų sukeltas tragedijas, nurodžiau, kad valstybės institucijos atliktų būtinus tyrimus ir suteiktų visą įmanomą paramą nukentėjusioms savivaldybėms. Užuojauta aukų šeimoms ir draugams", - sakė jis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.06.2019 laikas 17:47 Receptai – Patiekalai Tokio niekur negirdėjau. Dabar „Napoleoną“ gaminu tik ant keptuvės

Šuo receptu su manimi pasidalino mano draugo mama! Iki to karto bandžiau įvairius receptus, kaip pasigaminti nuostabų „Napoleoną“ , bet visada grįžtu prie šio recepto! Tuoj suprasite kodėl!

Skaityti daugiau

10.12.2019 laikas 10:42 Receptai – Patiekalai Įdaryti Kiaušiniai: Chorizo Ir Sūrio Įdaras
Kiaušinius dedame į šaltą vandenį ir kai užvirs verdame ant silpnos ugnies 10 minučių. Virtus kiaušinius paliekame atvėsti šaltame vandenyje. Nulupame chorizo dešros odelę, supjaustome ją smulkiau ir truputį pakepiname keptuvėje ...

Skaityti daugiau

06.10.2019 laikas 20:59 Receptai – Patiekalai Skanus Varškės Ir Uogų Vyniotinis

Pats paprasčiausias kepinys prie arbatos – tai lavašas, o dietiškiausias ir skaniausias variantas – tai vyniotinis iš lavašo su varškės įdaru. Į varškę galima dėti įvairias uogas, vaisius, daržoves, žalumynus, sūrį ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau