Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Konspirologija, Gandai » 2022 » Gegužės » 22

ECDC bomba: "Beždžionių raupų protrūkis, atrodo, nutekėjo iš Ukrainos laboratorijos

Dabartinis beždžionių raupų protrūkis kilo iš biologinio ginklo laboratorijos Ukrainoje, pranešė Europos ligų kontrolės centro šaltinis.

Nepriklausomas tyrėjas daktaras Benjaminas Braddockas (Benjamin Braddock) teigia, kad neįvardytas šaltinis iš Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) jam pranešė, jog atlikus preliminarią šiuo metu plintančio beždžionių raupų štamo analizę nustatyta, kad virusas pateko iš laboratorijos ir gali būti susijęs su JAV biologiniais tyrimais Ukrainoje.

"ECDC šaltinis man sakė, kad preliminari beždžionių raupų viruso analizė rodo, jog tai yra "trečioji laboratorijos padermė su nežinomomis savybėmis" ir kad kalbama, jog tai kažkaip susiję su Maskvos kaltinimais dėl JAV biologinės veiklos Ukrainoje", - šeštadienį tviteryje rašė Braddockas (Braddock).

Infowars.com praneša: Be to, pranešama, kad Rusijos ir Kinijos jungtinė darbo grupė pradėjo tyrimą, siekdama išsiaiškinti, "iš kur jis atsirado, ar jis aptinkamas JAV atliekamuose tyrimuose Ukrainoje, Gruzijoje; ar yra ryšys su JAV vykdomais biologiniais tyrimais dėl raupų Ukrainoje", - pridūrė jis.

Atsižvelgiant į didėjantį beždžionių raupų atvejų skaičių JAV ir Europoje, ECDC šaltinis, kaip pranešama, teigia, kad agentūra ketina įsigyti biotechnologijų bendrovės "Bavarian Nordic" vakcinų nuo raupų (Imvanex), nors jos nebuvo išbandytos su šia konkrečia beždžionių raupų atmaina.

"Pagrindinis ECDC dėmesys šiuo metu sutelktas į tai, kad būtų nupirkta kuo daugiau BN vakcinos. 'Jie perka dar prieš sužinodami, ar ji išvis veiksminga prieš šią beždžionių raupų atmainą. Nenustebčiau, jei jie apskritai praleistų jos veiksmingumo bandymus", - tviteryje rašė Braddockas.

Netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą Pasaulio sveikatos organizacija perspėjo Ukrainos valdžios institucijas sunaikinti visus biolaboratorijose tiriamus didelio pavojaus sukėlėjus, kad būtų išvengta "bet kokio galimo išplitimo" į visuomenę.

Rusijos parlamentinė komisija dėl JAV biologinių laboratorijų Ukrainoje tyrimo penktadienį apkaltino JAV, kad slaptose biologinėse laboratorijose Ukrainoje atliekami neteisėti raupų ir ebolos tyrimai.

"Šiandien pateikėme analizę, kokiais patogenais Ukrainoje ypač domėjosi JAV", - penktadienį žurnalistams sakė viena iš komisijos pirmininkų Irina Jarovaja. "Be patogenų, kurie teritoriškai susiję su Ukraina, [laboratorijose] buvo tiriami virusai ir patogenai, kurie endeminiu požiūriu yra labai toli nuo Ukrainos, pavyzdžiui, Ebola ir raupai."

Iki šio pastarojo protrūkio beždžionių raupų atvejai buvo užfiksuoti tik centrinės ir Vakarų Afrikos šalyse, todėl ekspertus glumina pastarosiomis savaitėmis Šiaurės Amerikoje ir Europoje sparčiai pasirodantys beždžionių raupų atvejai.

"Aš esu apstulbęs dėl to. Kiekvieną dieną atsibundu, o užsikrėtusių šalių daugėja", - sakė virusologas Oyewale Tomori (Oyewale Tomori), anksčiau vadovavęs Nigerijos mokslų akademijai ir priklausantis kelioms PSO patariamosioms taryboms.

"Tai nėra toks plitimas, kokį matėme Vakarų Afrikoje, todėl gali būti, kad Vakaruose vyksta kažkas naujo", - sakė jis.

Įdomu tai, kad JAV Biomedicininių pažangių tyrimų ir plėtros tarnyba (BARDA) neseniai įsigijo 13 mln. dozių "Bavarian Nordic" vakcinos "Jynneo" nuo raupų ir beždžionių raupų, tačiau Sveikatos ir žmogaus paslaugų tarnyba (HHS) išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad didelis užsakymas neturi nieko bendra su vykstančiu beždžionių raupų protrūkiu.

"Naujausias BARDA vakcinos nuo raupų pirkimas buvo standartinių ir nuolatinių pasirengimo pastangų dalis ir nebuvo susijęs su konkrečiais įvykiais", - penktadienį "Axios" sakė HHS atstovas spaudai.

"BARDA bendradarbiavo su pramonės atstovais, kad sukurtų ir įsigytų vakcinų ir gydymo priemonių galimam kritiniam atvejui dėl raupų, iš kurių kai kurios gali būti naudojamos ir beždžionių raupų atveju", - pridūrė atstovas spaudai.

Pažymėtina, kad nuo 1980 m., kai šis virusas buvo išnaikintas, JAV nebuvo nė vieno natūralaus raupų atvejo.

Kodėl JAV vyriausybė jaučiasi priversta pirkti raupų ir beždžionių raupų vakcinų siuntą, ypač dabar?

P komentaras: tiesa slypi kažkur anapus, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"...

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.07.2019 laikas 09:47 Receptai – Patiekalai Virti vėžiai su krapais

Gaminame namuose. Virti vėžiai su krapais. Puode užviriname vandenį, beriame druską, dedame svogūną, česnako skilteles, lauro lapus, krapus ir sudedame vėžius. Uždengus dangtį verdame apie 15-25 minutes nuo užvirimo (priklausom...

Skaityti daugiau

09.11.2019 laikas 15:11 Receptai – Patiekalai Karka Aluje. Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis

Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią...

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:33 Receptai – Patiekalai Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai
Gaminame. Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau